Nyt voit tilata kouluun myös muiden esittävien taiteiden esityksiä!

Lukuvuoden 2021–2022 aikana voit tilata konserttien lisäksi myös muidenesittävien taiteiden esityksiä. Tarjolle tulee laadukas kattaus sirkusta, tanssia ja teatteria sisältäviä esityksiä, jotka on suunnattu kouluyleisöille.  Ne ovat kaikkien tilattavissa Konserttikeskuksen subventoiduin hinnoin. Tarjotin aukeaa lokakuussa 2021. 

Mikä LIVE-hanke?

LIVE-hanke on opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama Teatterikeskuksen, Sirkuksen tiedotuskeskuksen, Tanssin tiedotuskeskuksen ja Konserttikeskuksen yhteishanke, jonka tavoitteena on edistää lapsille suunnatun esitystoiminnan saavutettavuutta sekä paikata poikkeustilan jättämää aitojen kohtaamisten puutostilaa. Lisäksi hankkeessa testataan esittävien taiteiden yhteistä koulukiertuemallia. Esitykset valitaan avoimen esityshaun kautta ja kiertueet painotetaan alueille, joilla kulttuuritarjontaa on vähän. 

Esityshaku 

Mukaan voivat hakea esittävien taiteiden esitykset, jotka soveltuvat kouluikäisille ja koulujen vaihteleviin tiloihin kiertäviksi. Haku on auki 23.6.–20.8.2021.

LIVE-hanke toteuttaa esittävien taiteiden kiertuetoimintaa kouluihin ympäri Suomen. Toiminta pohjautuu Konserttikeskuksen lähes 60-vuotiselle kokemukselle koulukonserttikiertueista, jota nyt sovelletaan myös muille esittäville taiteille. Hankkeeseen haetaan valmiita esityksiä, mutta mukaan valittavia työstetään koulukiertueelle sopivaksi versioiksi yhdessä hankkeen asiantuntijoiden kanssa. Esitykset valitsee erikseen tehtävään nimetty esitystoimikunta ja kiertueet toteutetaan lukuvuoden 2021–2022 aikana.

Hakemus tehdään Mubazar-alustalla, joka on kehitetty erityisesti vastaaviin musiikkialan kansainvälisiin hakuihin. Tutustuthan ensin hakuehtoihin huolellisesti.

Tutustu ehtoihin, kiertuekäytäntöihin ja tee hakemus:

Tutustu ehtoihin ja tee hakemus >

Kuntahaku

Kuntahaun kautta voi hakea myös maksuttomia esityksiä – ehtona kulttuurikasvatussuunnitelmien kehittäminen kuntaan. Hakulomake avautuu 5.8.2021. 

Hankkeessa avautuu elokuussa kuntahaku, jonka kautta on mahdollisuus saada omaan kuntaan täysin maksuttomia esityksiä kouluille. Maksuttomuuden edellytyksenä on, että hakija sitoutuu kehittämään kuntaansa kulttuurikasvatussuunnitelmaa siten, että siinä on huomioitu myös esittävät taiteet.

Kulttuurikasvatussuunnitelmien kehittämiseen kunta saa apua Suomen Lastenkulttuurikeskusten liitolta. Maksuttomat esitykset myönnetään ensisijaisesti kuntiin, jotka sitoutuvat kulttuurikasvatussuunnitelmatyöhön ja joissa ei entuudestaan ole kulttuuritarjontaa lapsille ja nuorille. 

Mukaan voi hakea erillisen kuntahaun kautta. Hakuaika on avoinna elokuun alusta syyskuun loppuun.