Nyt voit tilata kouluun myös muiden esittävien taiteiden esityksiä!

Lukuvuoden 2021–2022 aikana voit tilata konserttien lisäksi myös muidenesittävien taiteiden esityksiä. Tarjolle tulee laadukas kattaus sirkusta, tanssia ja teatteria sisältäviä esityksiä, jotka on suunnattu kouluyleisöille.  Ne ovat kaikkien tilattavissa Konserttikeskuksen subventoiduin hinnoin. Tarjotin aukeaa lokakuussa 2021. 

Esityshaku

Mukaan voivat hakea esittävien taiteiden esitykset, jotka soveltuvat kouluikäisille ja koulujen vaihteleviin tiloihin kiertäviksi. Haku on päättynyt, kiitämme kaikki hakijoita!

LIVE-hanke toteuttaa esittävien taiteiden kiertuetoimintaa kouluihin ympäri Suomen. Toiminta pohjautuu Konserttikeskuksen lähes 60-vuotiselle kokemukselle koulukonserttikiertueista, jota nyt sovelletaan musiikin sijasta nyt muille esittäville taiteille kuten sirkus-, tanssi-, teatteri- ja esitystaiteen esityksille. Hankkeeseen haetaan valmiita esityksiä, mutta mukaan valittavia työstetään koulukiertueelle sopivaksi versioiksi yhdessä hankkeen asiantuntijoiden kanssa. Esitykset valitsee erikseen tehtävään nimetty esitystoimikunta ja kiertueet toteutetaan lukuvuoden 2021–2022 aikana.

Hakemus tehdään Mubazar-alustalla, joka on kehitetty alunperin erityisesti vastaaviin musiikkialan kansainvälisiin hakuihin. Alustaa hyödynnetään Live-hankkeessa kuitenkin nyt kaikille taiteen aloille. Tutustuthan ensin hakuehtoihin huolellisesti.

Tutustu ehtoihin, kiertuekäytäntöihin ja tee hakemus:

Haku on päättynyt. Kiitos hakemuksista!

Kuntahaku

Kuntahaun kautta kuntaorganisaatio voi hakea myös maksuttomia esityksiä – ehtona kulttuurikasvatussuunnitelman kehittäminen kuntaan. Haku on nyt auki ja se päättyy 29.10.2021 klo 16. Ensimmäiset kuntavalinnat tehdään jo syyskuun alussa, joten kannattaa laittaa hakemus sisään mahdollisimman pian.

Kuntahaun kautta on mahdollisuus saada omaan kuntaan täysin maksuttomia esityksiä kouluille. Kuntahaku on tarkoitettu kunnille, eli yksittäinen opettaja ei voi hakea, mutta opettaja voi toki olla yhteydessä kunnan sivistystoimeen ja levittää sanaa tästä mahdolllisuudesta. Hankkeeseen valittavat kunnat saavat vähintään yhden maksuttoman esityspäivän. Muutama kunta voi saada ilmaisen esityksen kaikille peruskoululaisilleen.

Maksuttomuuden edellytyksenä on, että hakija sitoutuu kehittämään kuntaansa kulttuurikasvatussuunnitelmaa siten, että siinä on huomioitu myös esittävät taiteet.

Maksuttomat esitykset myönnetään ensisijaisesti kuntiin, jotka sitoutuvat kulttuurikasvatussuunnitelmatyöhön ja joissa ei entuudestaan ole kulttuuritarjontaa lapsille ja nuorille.

Kulttuurikasvatussuunnitelmien kehittämiseen kunta saa apua Suomen Lastenkulttuurikeskusten liitolta. 

Siirry lomakkeelle ja tee hakemus:

Tutustu ehtoihin ja tee hakemus >

Mikä LIVE-hanke?

LIVE-hanke on opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama Teatterikeskuksen, Sirkuksen tiedotuskeskuksen, Tanssin tiedotuskeskuksen ja Konserttikeskuksen yhteishanke, jonka tavoitteena on edistää lapsille suunnatun esitystoiminnan saavutettavuutta sekä paikata poikkeustilan jättämää aitojen kohtaamisten puutostilaa. Lisäksi hankkeessa testataan esittävien taiteiden yhteistä koulukiertuemallia. Esitykset valitaan avoimen esityshaun kautta ja kiertueet painotetaan alueille, joilla kulttuuritarjontaa on vähän. 

Kysyttävää hankkeesta tai hausta?

Noora Herranen, toiminnanjohtaja
puh. 050 463 6782
noora.herranen@konserttikeskus.fi