LIVE-hanke vei vuoden 2022 aikana kouluihin sirkusta, tanssia ja teatteria

Vuoden 2022 aikana tarjosimme laadukkaan kattauksen sirkusta, tanssia ja teatteria sisältäviä esityksiä, jotka on suunnattu kouluyleisöille.  Kaikki esitykset olivat tilattavissa Konserttikeskuksen subventoiduin hinnoin. Hinnat määräytyivät esiintyjien määrän mukaan. 

Esityksiä toteutettiin kahden esityksen kiertuepäivinä, joihin voitiin yhdistää työpajoja, jos esiintyjäryhmä niitä tarjosi.

LIVE-hanke on opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama Teatterikeskuksen, Sirkuksen tiedotuskeskuksen, Tanssin tiedotuskeskuksen ja Konserttikeskuksen yhteishanke, jonka tavoitteena on edistää lapsille suunnatun esitystoiminnan saavutettavuutta.

Kuvassa: Red Nose Company, Keisarin uudet vaatteet (kuva: Tero Ahonen)

Hanke on päättynyt. Kiitämme kaikki yhteistyökumppaneita, tilaajia ja esiintyjiä!

Huomioithan, että emme enää ylläpidä tätä sivua tai vastaa yhteydenottoihin. LIVE-hanke tavoitti noin 15 000 lasta ja nuorta ympäri Suomea.

LIVE-hanke lukuina kaavio. Hanke toteutti 138 esitystä 32 kunnassa.

Ohjelmatarjotin

Alla LIVE-hankkeen ohjelmatarjotin, joka koostui laadukkaista sirkus-, tanssi- ja teatteriesityksistä. Esitykset valittiin avoimen esityshaun kautta.

AJOLÄHTÖ

Arctic Ensemble

Kohderyhmä: alakoulu, yläkoulu, II-aste

Arctic Ensemble – Ajolähtö

Kesä on täällä taas ja samoin kauan odotettu roadtrip! Ystävysten matka kuitenkin loppuu lyhyeen auton sammuessa maantien varteen. Lähistöllä ei ole ketään, joten sankariemme täytyy kohdata Suomen suvi kaikessa arvaamattomuudessaan. He ajautuvat toinen toistaan hullunkurisempiin haasteisiin kadottaen lopulta tyystin todellisuudentajunsa. Kuinka he selviytyvätkään?

Ajolähtöä on tähän mennessä esitetty ympäri Suomen yli 40 kertaa lähes 8000 ihmiselle. Teos ammentaa huumoriaan suomalaisen kulttuurin ja suomalaisuuden erityispiirteistä ja se sisältää kesäteatterimaisen kepeyden lisäksi kommentteja ajankohtaisiin ja ikuisiin teemoihin. Tarina on täynnä yllätyksellisyyttä ja absurdia huumoria ja siitä ovat nauttineet yleisön jäsenet lapsista ikäihmisiin!

Huom! Esitys on mahdollista toteuttaa myös ulkotilassa. Ulkoesityksen vaatimukset: väh. +10 astetta lämmintä ja poutaa, väh. 8 x 9 metriä vapaata, tasaista maata lavalle, väh. 7 metriä vapaata korkeutta, 3 kpl pistorasia ja verkkovirta.

Kiertuekokoonpano:
Ada Forsberg, washington-trapetsi, pariakrobatia, tuplakehto, ristiheitot
Anselmi Kaisanlahti, pariakrobatia, ristiheitot
Armas Lintusaari, cyr-rengas, tuplakehto, ristiheitot, kitara ja laulu
Orfeo Llewellyn, pariakrobatia, tuplakehto, ristiheitot, kahvakuulajongleeraus
Minna Pulsa, ilmatolppa, pariakrobatia, tuplakehto, ristiheitot
Linnea Purontaus, tiukka nuora, tuplakehto, ristiheitot

Esitys voidaan toteuttaa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Tarjolla myös työpajoja. 

Esityksen kesto: noin 50 min
Valmisteluaika: 90-120 min
Purkuaika: 30 min

AMALGAM

Amalgam

Kohderyhmä: alakoulu, yläkoulu, II-aste

Amalgam on esitys jongleerauksen ja tanssin yhteentörmäyksestä.

Mitä ovat taiteenlajien rajapinnalta löytyvät mahdollisuudet ja mahdottomuudet? Tanssija, jonglööri, muusikko ja kokoelma objekteja luovat live-musiikin siivittämän yhteistanssin loihtien esiin tilanteita ja tunnelmia, jotka ovat ajoittain humoristisia ja villejä, ajoittain taas mietiskeleviä ja kauniita. Kahdeksanraajaisen keilasolmun, pään päällä pyörivän puulankun ja tasapainoa etsivän sulkatanssin kautta Amalgam vie katsojan liikkeen ja objektien yhteiselle matkalle kohti jotain osiensa summaa suurempaa.​

Kiertuekokoonpano:
Wilma Seppälä, tanssija
Onni Toivonen, jonglööri
Konsta Leinonen, musiikki/äänisuunnittelu

Esitys on sanaton. Tarjolla myös työpajoja.

Esityksen kesto: 40 min
Valmisteluaika: 60-75 min
Purkuaika: 15-30 min

BREAK THE FIGHT – INCLUSION!

Arja Tiili Dance Company

Kohderyhmä: alakoulu, yläkoulu, II-aste

Break the Fight – Inclusion!

Esityksessä yhdistellään nykytanssia, breikkausta, live- beatboxausta ja sähkökitaransoittoa. Esitys käsittelee yksinäisyyden, kuulumisen ja yhteenkuuluvuuden tunteita. Miksi meillä on tarve kuulua ryhmään tai yhteisöön? Mikä luo yhteenkuuluvuuden tunteen? Miksi yhteenkuuluvuus ja yhteisöllisyys on tärkeää? Esityksen herättämiä ajatuksia ja tunteita käydään läpi esityksen jälkeen oppilaiden ja opettajien kanssa.

Break the Fight – Inclusion! on tanssi-musiikkiesitys, jossa esiintyy kaksi ammattitanssijaa ja kaksi muusikkoa. Esiintymässä on Break the Fight® toiminnan breikkareita, nykytanssija, beatboxaaja ja koululaisia. Live-hankkeen kiertueella ei välttämättä ole esiintyvät koulunuoret mukana, jolloin esitys tehdään kolmen ammattiesiintyjän voimin.

Break the Fight® tarjoaa lapsille ja nuorille mahdollisuuksia toteuttaa itseään ja vahvistaa itsetuntoaan näyttämötaiteen ja katukulttuurin avulla. Esitykseen liittyvät taidetyöpajat tuottavat peruskoululaisille parhaimmillaan uusia liikkumisen ja harrastuslajien kokemuksia. Taidetoiminnan ohessa voidaan sekä käsitellä koulukiusaamista että vahvistaa nuorten osallisuutta. Taidetyöpajatyöskentelyssä nuorten ajatukset ja mielipiteet voivat saada myös taiteellisen muodon ammattilaisen ohjauksessa.

Lisätietoja koulukiusaamista ennaltaehkäisevästä Break the Fight! taidetoiminnasta ja koulutuksista: https://www.breakthefight.com

Kiertuekokoonpano:
Taija ”T-Flow” Hinkkanen, tanssi
Lauri ”Laxa” Peltonen,
tanssi, kitara
Jere ”Isku” Pehkonen, beatboxaus, dj
Tekninen vastaava

Muu työryhmä:
Arja Tiili, konsepti ja ohjaus
Arja Tiili Dance Company/ Intomieliset ry, tuotanto

Esitys on sanaton. Tarjolla breikki- ja beatboxaus-/dj-työpajoja (45 min + 45 min)

Esityksen kesto: 45 min, jonka muodostaa: Break the Fight -toiminnan esittely, 20 min esitys ja 20 min keskusteluosuus esityk