Oppilaat konsertin tuottajina

Oletteko tilanneet koulukonsertin ja haluaisitte ankkuroida vierailun syvällisemmin osaksi koulun arkipäivää?

Oppilaat konsertin tuottajina  -toimintamallimme osallistaa koululaiset koulukonsertin tai muun kulttuuritapahtuman tuotantoon. Toteuttajana toimii esimerkiksi koululuokka tai osa siitä, koulun harrastekerho, valinnaisen musiikinkurssin oppilaat tai vaikkapa vanhempainyhdistys!

Lähetämme osallistuville ryhmille kaulanauhat staff-passeja varten. Osallistuville oppilaille annetaan osallistumisesta diplomi.

Tutustu konserttivalikoimaamme

Mistä on kyse?

Konserttikeskuksen Oppilaat konsertin tuottajina -toimintamalli osallistaa koululaiset koulukonsertin tai muun kulttuuritapahtuman tuotantoon. Toteuttajana toimii esimerkiksi koululuokka tai osa siitä, koulun harrastekerho, valinnaisen musiikinkurssin oppilaat tai vaikkapa vanhempainyhdistys. Malli rikastaa konserttikokemusta ja sitoo oppilaat konsertin järjestämiseen siten, ettei kokemus jää vain auditiiviseksi, vaan konsertin järjestäminen voidaan kokea yhteisenä projektina. Konserttikeskus on muokannut Norjan Rikskonsertene -organisaation kehittämän mallin Suomen oloihin.

Toimintamallin voi toteuttaa eri tavoin, joten esimerkiksi projektin kesto vaihtelee toteutustavasta riippuen. Keskimäärin järjestävä ryhmä aloittaa työskentelyn pari viikkoa ennen konserttia. Oppilaille on ollut tärkeää olla osa konsertin tekemistä. Konserttikeskuksen näkökulmasta tärkeää on ajatus lisäarvon tuottamisesta perinteiselle koulukonsertille: että oppilaat eivät vain koe vaan myös osallistuvat.

Projektin voi suorittaa myös etäkonsertteihimme liittyen! Tutustu etäkonserttivalikoimaan tästä >

Löydät projektiin liittyvät tulostettavat materiaalit tämän sivun alareunasta (diplomit, staff-passipohjat, käsikirja). 

Katso videot:

Espoon Jousenkaaren koulun 5A-luokka toteutti toukokuussa 2013 Konserttikeskuksen Musiikki elämään -hankkeessa kehittämän Oppilaat konsertin tuottajina -toimintamallin mukaisen Mopo-yhtyeen koulukonsertin. (kesto 2 min 18 sec)

Pidempi video Oppilaat konsertin tuottajina -toimintamallista – Opettajan näkökulmasta (kesto 6 min 15 sek).

Haluatteko mukaan?

Jos koulunne haluaa ottaa käyttöön Oppilaat konsertin tuottajina -toimintamallin, ilmoita siitä tuottaja Seija Pakariselle sähköpostitse tai puhelimitse. Ilmoitathan osallistumisestanne mahdollisimman ajoissa, jotta saamme tiedon esiintyjäryhmille ajoissa. Projektin voi toteuttaa myös etäkonsertteihin liittyen.

Tarvitsemme seuraavat tiedot:

  • kuinka monta lasta projektiin osallistuu, niin lähetämme kaulanauhat staff-passeja varten

Ota yhteyttä
Tuottaja Seija Pakarinen
seija.pakarinen@konserttikeskus.fi

Tuottaja Ville Kekäläinen
ville.kekalainen@konserttikeskus.fi

”Äidinkielen opet hoi! Huomiottehan, että voitte poimia pelkän haastatteluosuuden osaksi opetusta! Lisätietoa käsikirjasta.”

Tulostettavat/ladattavat materiaalit: