TILAAJILLE

Käytännön tietoa ja ohjeita tilaajille

Tältä sivulta löydät kaikki oleelliset tiedot konserttien ja muiden palveluidemme tilaamisesta. Jos et löydä vastausta kysymykseesi, ota yhteyttä Konserttikeskuksen väkeen, joka auttaa mielellään!

Myymme konsertteja kolmen konsertin eli yhden työpäivän paketteina, joista muodostetaan kiertueita. Suosittelemme, että paikalliset tilaajatahot tekevät yhteistyötä tilauksen aikaansaamiseksi. Tilauksen voi tehdä puhelimitse, sähköpostitse tai käyttämällä tilauslomaketta.

Tutustu valikoimaamme
Katso peruutusaikoja

Katso esittelyvideo (kesto 2:12 min)

Elävää musiikkia kouluihin ja päiväkoteihin

Haluamme konserttiemme ja työpajojemme myötä tutustuttaa lapset ja nuoret monipuolisesti eri musiikkityyleihin ja tarjota samalla taiteellisia elämyksiä. Koulu- ja päiväkotikonsertit sekä työpajat ovat parhaimmillaan ammattimuusikon ja nuoren kuulijan välillä tapahtuvia virikkeellisiä kohtaamisia, jotka innostavat kuulijaansa musiikin pariin myös jatkossa.

Järjestämme konsertteja kouluihin ja päiväkoteihin pääasiassa valtakunnallisina kiertueina sekä Konsertti joka kouluun -toimintamallilla. Konsertteihin on mahdollisuus liittää myös työpajoja.

Pääperiaatteena on, että asiakas tilaa kolme konserttia sisältävän työpäivän, joka tulee saada liitettyä osaksi laajempaa kiertuetta. Sivuiltamme löydät myös heti vapaita konserttiaikoja, jotka ovat osa jo toteutuvia kiertueita. Opetus- ja kulttuuriministeriön ja Musiikin edistämissäätiön tuen ansiosta voimme tarjota konsertteja kouluille ja päiväkodeille kohtuulliseen hintaan (huomattavasti alle todellisten kulujen). Järjestämme koulu- ja päiväkotikonserttien yhteydessä myös julkisia konsertteja tilaajan toivomuksesta. Julkiset konsertit antavat kiertueen esiintyjille mahdollisuuden laajemman ohjelmiston esittämiseen ja samalla rikastuttavat paikkakunnan konserttitarjontaa. Julkisten konserttien hinta sovitaan aina tapauskohtaisesti.

Konserttivierailun voi ankkuroida syvällisemmin koulun arkipäivään Oppilaat konsertin tuottajina -toimintamallilla.

Ensimmäistä kertaa konsertissa? Tutustu konserttietikettiin:

Monille lapsille päiväkoti- tai koulukonsertti voi olla ensimmäinen kerta konserttiyleisöinä. Pikku Papun Orkesterin konserttietikettivideon voi esittää oppilaille ennen konserttiin osallistumista.

Tutustu konserttietikettiin (kesto 4:20 min)

Tilaajien palautteita:

”Aivan mahtava! Kaikilla lapsilla ei ole ollenkaan mahdollisuutta päästä kuulemaan hienoa musiikkia, ihanaa kun tällaiset vierailut mahdollistuvat koulussa!” -palaute koulukonsertista Paraisilla, 2019

”Konsertti oli kokonaisuudessaan hieno. Yleisö sai olla aktiivisesti mukana musiikin tuottamisessa. Hienoa, että nämä Konserttikeskuksen tuottamat konsertit ovat olleet monipuolisia ja erilaisia keskenään.” -palaute koulukonsertista Äkäslompolossa, 2019

”Ihan mahtava meininki! Varsinkin livetuokio artistien kanssa oli todella mielenkiintoinen ja toi aavistuksen konserttitunnelmaa luokkaan. Taiteilijat kertoivat omasta alastaan ja esiintymisestä luontevasti ja omakohtaisesti, ja nuoret luokassa olivat todella kiinnostuneita..” -palaute etäkonsertista ja Kysy esiintyjältä -tapaamisesta Zoomissa, Janakkala, 2021

Käytännön ohjeet

Konsertteja myydään kolmen konsertin eli yhden työpäivän paketteina, joista muodostetaan kiertueita. Suosittelemme, että paikalliset tilaajatahot tekevät yhteistyötä tilauksen aikaansaamiseksi. Tilauksen voi tehdä puhelimitse, sähköpostitse tai käyttämällä tilauslomaketta.

Suosittelemme konserteille seuraavia maksimiyleisömääriä:

• Päiväkodit:                   50 lasta/konsertti
• 1–3 luokat:                  100 oppilasta/konsertti
• 4–6 luokat:                  150 oppilasta/konsertti
• Yläaste ja lukio:         200 oppilasta/konsertti

Vastaanotetuista tilauksista Konserttikeskus järjestää kiertueita. Vahvistamme konserttien toteutumisen aina kirjallisesti kaikille osapuolille, kun riittävä määrä konsertteja on saatu sovitettua kiertueeseen.

Koulukonsertit kestävät oppitunnin verran eli noin 40–45 minuuttia. Päiväkotikonsertit ovat usein hieman lyhyempiä, noin 30–35 minuuttia.

Tilaajahinnat 2022–2023 (€)

Konserttien hinnat ovat kaikille tilaajille samat ja ne määräytyvät esiintyjäryhmän koon mukaan seuraavasti:

esiintyjiä 1 konsertti 1 päivä = 3 konserttia
1 190 € 570 €
2 263 € 789 €
3 328 € 984 €
4 385 € 1155 €
5 452 € 1356 €

Konsertti joka kouluun -toimintamalli

Konsertti joka kouluun (KJK) on kasvamassa Konserttikeskuksen pääasialliseksi toimintamalliksi. Siinä kunta ja Konserttikeskus tekevät sopimuksen, jonka perusteella kunta sitoutuu tarjoamaan jokaiselle peruskoululaiselleen vuosittain ainakin yhden Konserttikeskuksen järjestämän koulukonsertin. Vastineeksi Konserttikeskus tarjoaa KJK-konsertteja erityisen edulliseen hintaan. Lue lisää toimintamallista täältä.

Julkiset konsertit

Koulu- ja päiväkotikonserttikiertueiden yhteydessä voidaan järjestää aikataulun sallimissa puitteissa myös julkisia konsertteja, joiden hinta sovitaan tapauskohtaisesti.

Toiminnalliset muusikkovierailut

Konserttien yhteydessä on mahdollista pitää myös toiminnallisia muusikkovierailuja ja työpajoja.

Konsertit erityisryhmille

Konserttikeskuksen kiertueisiin liittyen on mahdollista toteuttaa konsertteja myös erityisryhmille kuten senioreille.