Sibelius soi Taidetestaajissa Kolilla ja Ainolassa lukuvuonna 2024–2025!

6. 05. 2024

Olemme mukana Taidetestaajissa lukuvuonna 2024–2025 kahden eri vierailukohteen ja sisällön voimin! Kahdeksasluokkalaiset pääsevät Sibelius-konserttien myötä inspiraation lähteille Kolille ja tutustumaan Aino ja Jean Sibeliuksen kotiin Ainolaan! Molemmissa kokonaisuuksissa yleisöä Sibeliuksen maailmaan johdattavat sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian.

SIBELIUS <3 AINOLA – Kuuletko, kuinka luonto tuoksuu?

Sibelius <3 Ainola -konserttikokonaisuudessa kuullaan Sibeliuksen musiikkia sellisti Jussi Makkosen ja pianisti Nazig Azezianin tulkitsemana, tehdään elämyksellinen kulttuurikävely kultakauden taiteilijoita inspiroineen Tuusulanjärven alueen maisemissa sekä tutustutaan Aino ja Jean Sibeliuksen kotiin Ainolaan, jossa opastuksen lomassa myös Sibeliuksen flyygeli soi. Vierailun järjestävät taiteilijat ja Konserttikeskus yhdessä Ainola-säätiön kanssa.

Inspiraation lähteillä: Koli & Jean Sibelius

nspiraation lähteillä: Koli & Jean Sibelius on elämyksellinen kulttuurikokonaisuus, joka sisältää sellisti Jussi Makkosen ja pianisti Nazig Azezianin tarinallisen Sibelius Inspiration –konsertin, ennakkomateriaalia, Kolista kertovan Mustarinta –lyhytelokuvan, Kolin luontokeskus Ukon Katse kansallismaisemaan –näyttelyn sekä Makkosen ja Azezianin johdolla vierailun Ukko-Kolin huipulla. Kokonaisuudesta vastaavat taiteilijat ja Konserttikeskus yhteistyössä Luontokeskus Ukon (Metsähallitus) kanssa.

Mikä on Taidetestaajat?

Taidetestaajat on Suomen suurin kulttuurikasvatusohjelma, joka tarjoaa kaikille Suomen kahdeksasluokkalaisille ja heidän opettajilleen 1–2 vierailua lukuvuodessa korkealaatuisen taiteen pariin. Tavoitteena tarjota nuorille unohtumattomia taide-elämyksiä sekä työkaluja muodostaa kokemuksestaan perusteltu mielipide.

Vierailujen jälkeen nuoret arvioivat kokemansa elämykset, ja kritiikit julkaistaan Taidetestaajat.fi-verkkosivuilla kaikkien luettavaksi.

Ohjelmaa koordinoi Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto ja sitä rahoittavat Suomen Kulttuurirahasto ja Svenska kulturfonden.