Kansainvälisistä hankkeista uusia näkökulmia

Konserttikeskus on jo pitkään ollut kansainvälisesti aktiivinen toimija. Tällä hetkellä pysyvien kansainvälisten verkostojen lisäksi yhdistys on mukana kahdessa Erasmus+ -hankkeessa. Molemmat hankkeet vierähtävät kunnolla käyntiin lukukaudella 2021–2022.

WOW Experience etsii parhaita käytäntöjä kulttuuritoimijoiden ja koulujen yhteystyöhön

WOW Experience (WOW) -hankkeessa opetus- ja kulttuuritoimijat työskentelevät yhdessä varmistaakseen oppilaille entistä vaikuttavampia esittävän taiteen kokemuksia osana koulupäivää. WOW-hankkeen tuloksena syntyy Hyvien käytänteiden työkalupakki, jota koulut ja kulttuuritoimijat voivat hyödyntää toteuttaessaan taide-elämyksiä kouluissa. Pitkän tähtäimen tavoitteena on lisäksi kasvattaa tietoisuutta siitä, että taidekokemuksilla on tärkeä rooli myös sosiaalisten tavoitteiden ja oppimisen näkökulmasta.

Hankkeessa on mukana toimijoita Suomen lisäksi Norjasta, Islannista ja Pohjois-Makedoniasta.

Lisätietoja: https://www.thewowexperience.eu/ 

MEED yhdistää erilaisia toimijoita ja toimintatapoja musiikkikasvatuksen saralla

MEED-hanke yhdistää kolme erilaista musiikkikasvatusalan toimijaa eri puolilta Eurooppaa oppimaan toisiltaan. Topophone Ranskasta, Eesti Pärimusmuusika Keskus Virosta ja Konserttikeskus Suomesta oppivat toisiltaan uusia tapoja levittää musiikin ilosanomaa lapsille ja nuorille. Hankkeen kaikki toimijat toteuttavat musiikkikasvatusta, mutta eri tulokulmasta. Hankkeen hallinnoinnista vastaava Topophone järjestää mm. festivaaleja ja vie musiikkiopetusta sellaisiin lähiöihin, joissa lapset ja nuoret eivät muuten vastaavan toiminnan piiriin pääsisi. Eesti Pärimusmuusika Keskus järjestää monimuotoisesti toimintaa kansanmusiikkiin liittyen, muun muassa koulukonsertteja, leirejä ja tapahtumia. Konserttikeskus puolestaan tuo hankkeeseen nimenomaan esitystoiminnan näkökulman.

MEED-hankkeeseen liittyen järjestetään myös tapaaminen Järvenpäässä 8.-12.11.2021, jossa esitellään kansainvälisille vieraille muutamia koulukonserttikokonaisuuksia. Tapaaminen järjestetään yhteistyöstä Järvenpään kaupungin kanssa.