Ohjelmahaku lukuvuodelle 2023–2024

Järjestämme jälleen avoimen ohjelmahaun. Etsimme korkeatasoisia lapsille ja nuorille suunnattuja musiikkipainotteisia esityksiä päiväkoti- ja koulukonserttikiertueille. Toteutamme vuosittain 1200­–1500 konserttia ja musiikkityöpajaa eri puolilla Suomea yhteistyössä paikallisten järjestäjien kanssa. Suurin osa konserteista toteutuu alakouluissa.  Syksyn 2022 haku koskee lukuvuoden 2023–2024 ohjelmistoa.

Haku tapahtuu Mubazar-järjestelmän kautta. Haku on auki 1.9.–28.10.2022 välisen ajan.

Kuvassa: Faso Kan, kuva: Antti Kemppainen Photography

Tietoa ohjelmahausta

Hakuehdot vuoden 2022 hakua varten päivittyvät syyskuun alkuun mennessä.

Vuoden 2021 haun ehdot:

Musiikin on oltava esityksessä pääosassa. Ohjelmia arvioitaessa tärkeässä roolissa on noin 3–5 minuutin pituinen netistä löytyvä videonäyte, jonka tulee antaa kuva ohjelman sisällöstä ja taiteellisesta tasosta sekä esiintyjien vuorovaikutustaidoista kohdeyleisön edessä. Hyvät vuorovaikutustaidot ovat keskeisiä konsertin onnistumisen kannalta.

Ohjelmahakumme on kaksivaiheinen. Ensimmäisessä vaiheessa ohjelmatoimikunta valitsee jatkoon pääsevät ohjelmat hakemusten pohjalta. Jatkoon päässeet yhtyeet sitoutuvat tekemään töitä ohjelman kehittämiseksi 2 päivää yhdessä asiantuntijoidemme kanssa. Hakuprosessin toinen vaihe on näytekonsertti, jonka pohjalta lopulliset ohjelmistovalinnat tehdään.

Ohjelmaehdotuksia tehtäessä on syytä ottaa huomioon, että suurin osa Konserttikeskuksen konserteista järjestetään alakouluissa ja että esiintyjäryhmät koostuvat useimmiten 2–4 muusikosta. Toteutamme konsertteja kolmen konsertin työpäivinä.

Ohjelmiston vaihtuvuuden takaamiseksi valittu ohjelma voi olla ohjelmistossa yhtäjaksoisesti korkeintaan kolme lukuvuotta (syksy+kevät) kerrallaan.

Uudet ohjelmat valitsee ohjelmatoimikunta, joka myös päättää kuinka kauan yhtye on ohjelmistossa.

Konserttikeskuksen ohjelmatoimikunta:

 • Marja-Leena Juntunen, musiikkikasvatuksen professori
 • Mari Kätkä, muusikko, musiikkipedagogi
 • Timo Lehtovaara, musiikin lehtori, kuoronjohtaja, muusikko
 • Terhi Rauhala, musiikin lehtori
 • Aija Puurtinen, muusikko, musiikkipedagogi, MuT
 • Max Tabell, lehtori, musiikkipedagogi, muusikko

Hakuohjeet

Ohjelmahakemus tehdään alla olevalla Mubazar-lomakkeella (linkki lomakkeeseen alla). Haku alkaa to 1.9. ja päättyy pe 28.10.2021 klo 16.00.

Hakemuksesta tulee ilmetä:

 • esiintyjät ja instrumentit (ryhmän maksimikoko 5 henkeä)
 • tiivistelmä konsertin kulusta, pääpainon oltava musiikissa
 • esitettävä musiikki
 • mille luokka-asteille/ikäryhmille konsertti on suunnattu
 • linkki videoon

Sähköisen hakemuksen liitteet:

 • Linkki videotallenteeseen (esim. Youtube- ja Vimeo-videoon). Videotallenteen pituuden tulee olla noin 3–5 minuuttia, esim. konserttikokonaisuudesta tehty kooste, jossa kaikki esiintyjät näkyvät. Tallenteesta tulee käydä ilmi esiintyjien taso – myös juonnoissa, konsertin perusluonne ja esitettävä musiikki. Videotallenteen tekniseksi tasoksi käy pelkistetty kotivideolaatu. Videon olisi hyvä vastata todellista esiintymistilannetta, joka useimmiten toteutuu koulun liikunta-/juhlasalissa. Videosta arvioidaan konsertin sisältöä ja esiintyjien tasoa, ei videon teknistä laatua. Videolla on ohjelman valinnassa ratkaiseva merkitys.
 • Lisäksi voi lähettää enintään kaksi musiikkinäytettä.
 • Hakemuksen mahdolliset liitteet liitetään suoraan hakemuslomakkeeseen

Linkki hakulomakkeeseen ilmestyy tähän 1.9. alkaen.

Kysyttävää ohjelmahausta?

Reijo Karvonen, taiteellinen koordinaattori
puh. 040 593 2369
reijo.karvonen@konserttikeskus.fi

Tutustu Esiintyjille-sivuun ennen hakemista:

Esiintyjille

Koulukonserttipalkkiot/konsertti:

Esiintyjiä €/yhtye €/esiintyjä
1 155,00 155,00
2 247,25 123,63
3 312,00 104,00
4 396,00 99,00
5 480,00 96,00

Toteutamme konsertteja kolmen konsertin työpäivinä. Esiintyjäryhmille maksettavat konsertti- ja työpajapalkkiot perustuvat yhdistyksen hallituksen vuosittain vahvistamiin tariffeihin, joihin lisätään lomakorvaus (9 %). Lisäksi maksetaan päivärahat, matkat ja majoitukset.

Huomioittehan, että emme kata muiden välittäjätahojen, kuten ohjelmatoimistojen palkkioita.