Tämä esitys on tilattavissa kiertueille 1.3.2024 alkaen.

Etunimi Sukunimi, esiintyjä (julkaistaan myöhemmin) Etunimi Sukunimi, esiintyjä (julkaistaan myöhemmin) Etunimi Sukunimi, muusikko (julkaistaan myöhemmin) Etunimi Sukunimi, ääniteknikko (julkaistaan myöhemmin)

Kesto: 30–35 min, keskustelu 15–30 min Kielivaihtoehdot: suomi, ukraina
Hinta: 405 €/esitys
Kohderyhmät: yläkoulun 9.-lk, toinen aste

Kuva: Ahmed Alalousi

MINUN ELÄMÄNI, UKRAINA!

Oksanan, Ljuban ja Anastasiian tarinat

Minun elämäni, Ukraina! on väkevä taideteos musiikin, valokuvien, tanssin ja dokumenttiteatterin keinoin. Esitys kertoo kolmen Ukrainan sodan kokeneen nuoren tarinan.

Oksana piiloutui sotaa, ammuksia ja kuolemaa asuintalonsa kellariin. Näyttelijä Ljubov Yanchukevich kertoo pakomatkastaan ja sopeutumisesta uuteen kotimaahansa Suomeen. Anastasiia pohtii pakenemisen ja sota-alueelle jäämisen vastuuta ja oikeutusta sekä eväitä jälleenrakentamiseen.

Esityksessä käytetään suomen kielen lisäksi ukrainan ja venäjän kieltä, mutta esitys on kokonaan ymmärrettävissä suomeksi. Heti esityksen jälkeen on mahdollisuus yleisökeskusteluun (15–30 min).

Teosta kolmen nuoren tarinasta tähdittää Ukrainassa näyttelijäkoulutuksen saanut, Suomeen asettunut valovoimainen Ljubov Yanchukevitch.

Esitys koskettaa yleisöä sekä taiteellisesti että tiedollisesti. Se avartaa nuorten opiskelijoiden näkemystä sodasta, pakolaisuudesta, ihmisyydestä, epäoikeudenmukaisuudesta, solidaarisuudesta ja tasavertaisuudesta.

Teos rohkaisee ja virittää kiinnostusta oppilaiden omaan taiteelliseen työskentelyyn (kipeidenkin aiheiden käsittelyssä) niin musiikin, kuvan ja tekstin kuin teatterinkin tekemiseen.

Esitys on suunnattu yläasteen 9.- luokkalaisista toisen asteen oppilaille.

Oksana Mariupolista, Ljubov Luhanskista sekä Anastasiian paluu Harkoviin on uusi pienimuotoinen kiertueelle tarkoitettu teos. Se on osa isompaa hanketta nimeltään Minun elämäni, Ukraina!, joka esitetään ensimmäisen kerran Malmitalossa 21.2.2024. klo 19.

Kuunnelma Oksana Mariupolin kellarissa esitettiin Yle Radio 1 Tuuli Saksalan Keidas ohjelmassa 19.5.2022. Valokuva-musiikki-tanssiesitys Oksana Mariupolin kellarissa esitettiin osana Naisen Peili esitystä Helsingin Malmitalossa 20.10.2023.