Haidi Sadonkorpi, esiintyjä Ile Poikela, esiintyjä Riku Lehtopolku, esiintyjä Mikko Haapoja, muusikko (sello, jouhikko) Kauri Klemelä, teknikko

Kesto: 40 min Kielivaihtoehdot: sanaton
Esiintymistilan minimikoko: leveys:12 m, korkeus: 5 m, syvyys 8 m (tai leveys: 8, korkeus 5 m, syvyys 12 m)
Hinta: 490 €/esitys
Kohderyhmät: alakoulu, yläkoulu, toinen aste, seniorit

Kuva: Aleksi Hakala

Fragile

Fragile on tanssitaiteilja Riku Lehtopolun koreografia kolmelle akrobaatille. Nykysirkusteos lähestyy virtuoottista taitoa inhimillisyydellä ja lempeydellä, rakentaen oman sisäisen maailman joka luo tilaa luottamukselle, avoimuudelle ja hyväksynnälle. Koreografia antaa tilaa hellyydelle ja keskinäiselle tuelle ja etsii herkkää vuorovaikutusta, jossa jokainen voi tulla nähdyksi ja hiljainenkin läsnäolo kuulluksi.

Teoksessa nähdään ilma-akrobatiaa vertikaaliköydellä, rengastrapetsilla ja spiraalilla sekä tanssillista akrobatiaa duettona ja triona. Musiikin teokseen on säveltänyt äänitaiteilija Mikko H. Haapoja, joka myös soittaa esityksissä selloa ja bassojouhikkoa. Valosuunnittelu on Kauri Klemelän.

Teos on saanut ensi-iltansa Kulttuurikeskus Caisassa Helsingissä syyskuussa 2022.

“Herkän kaunis Fragile on pieni esityksellinen helmi – – visuaalisesti herkkä ja kaunis – – Fragile on esitys, jossa kaikki toimii. Se on kuin tanssillista kamarimusiikkia, jonka intiimiys ja tekijöiden itseään korostamaton taitavuus lumoaa katsojan.”
– Annikki Alku, Demokraatti

Teoksella on suomenkielinen yleisötyöpaketti, jota koulut voivat halutessaan hyödyntää osittain tai kokonaan. Yleisötyöpakettimme sisältää ennakkovideon, pedagogisen materiaalin (PDF) sekä mahdollisuuden taiteilijatapaamiseen esityksen jälkeen. Taiteilijatapaamisen kesto on 15 min. Pedagoginen materiaali on suunniteltu erityisesti yläkouluikäisille, mutta soveltuu myös alakoulun 4.–6.-luokkalaisille ja toisen asteen oppilaille.

Esityskuvat: