Terhi Tuomikko, esiintyjä

Kesto: 30 min Kielivaihtoehdot: suomi, englanti, sanaton Esitys on lähes sanaton, ja esityksessä käytettävä puhe voidaan toteuttaa halutulla kielellä.
Esiintymistilan minimikoko: leveys: 3 m, korkeus: 2,5 m, syvyys: 4 m
Hinta: 199 €/esitys
Kohderyhmät: päiväkoti, alakoulu 1.–3. lk, seniorit

Kuva: Rami Rusinen

Suru puserossa

Suru puserossa on kaunis, läpisävelletty nukketeatteriesitys surusta ja siitä selviytymisestä.

Kun peikko menettää pupu-ystävänsä, on suru niin suuri, että puserokin muuttuu mustaksi. Alkaa surusta selviytyminen, jonka aikana tunnetilat heittelevät, ruoka ei maistu ja nauramisesta tulee syyllinen olo. Vuodenaikojen vaihtuessa suru alkaa pikkuhiljaa hellittää ja puserosta irtoaa mustia palasia, kunnes jäljellä on enää viimeinen, kaihoisa muisto, joka ei koskaan katoa.

Teatteri Tuomikon sanaton nukketeatteriesitys tekee surun moninaisuuden lapselle ymmärrettäväksi ja käsittelee vaikeaa aihetta turvallisesti ja lempeästi kuin sylissä pitäen.

Katsojapalaute:

”Esitys oli oikea sydämen tuotanto näin ostavalle tuottajallekin! Ja iloitsin siitä kauniista palautteesta, mitä koululaisyleisöltämme saimme. Esitys oli koskettanut ja saanut lapset puhumaan ja käsittelemään tunteitaan jälkikäteen niin puhuen kuin maalatenkin. Enkä ihmettele. Niin kauniisti ja helpostilähestyttävällä tavalla Tuomikko käsitteli surua, kaipuuta ja elämässä eteenpäinmenemistä. Sydäntä parantava esitys ❤️”

– Mari Rissanen / Lasten kulttuurikeskus Aurora

Esityskuvat