PIHAKONSERTIT – KESÄ 2021

Päiväkotien pihat muuttuvat nyt konserttisaleiksi! Konserttikeskuksen pihakonsertit mahdollistavat konsertit päiväkotien ja palvelutalojen pihalla kesäaikaan.

Konsertteja myydään kolmen konsertin eli yhden työpäivän paketteina, joista muodostetaan kiertueita.

Tarjolla olevat pihakonsertit löydät alapuolelta. Senioreille sopivat pihakonsertit löydät senioritarjottimesta >

Pihakonserttitarjotin:

Kuvassa yhtyeen jäsenet, Sanna seisoo vasemmalla, Ali istuu keskellä ja Kaari seisoo oikealla kitara kädessään.
Tilaa konsertti

ARABIC TWIST

Ali Saad, laulu
Sanna Salmenkallio, piano, viulu
Abdou Elou, perkussiot
Kaari Martin
, tanssi

ARABIC TWIST on konsertti, joka esittelee arabikulttuurin kaunista puolta ja kosketuspintaa Eurooppaan musiikin, runouden ja tanssin avulla muukalaisvihan ja pakolaisuuteen liittyvän negatiivisen uutisoinnin vastapainoksi. Ohjelma tuo esille arabiakulttuurin pitkän ja rikkaan historian sekä aistivoimaisen musiikin. Esitys tuo esiin myös arabikulttuurin aikaisempaa vaikutusta Eurooppaan ja flamencoon arabialais-andalusialaisen musiikin ja tanssin kautta. Kokoonpanon muodostavat Irakilainen laulaja Ali Saad, suomalainen muusikko Sanna Salmenkallio, jotka tekevät tutkimusmatkaa kahden kulttuurin välissä, perkussionisti Abdou Elou sekä rohkeasti rajoja rikkova flamencotanssija Kaari Martin.

Hinta: 385 €/konsertti

Kuvassa Barokkimatkan esiintyjät poseeraavat esiintymisasuissa soitinten kanssa.
Tilaa konsertti

BAROKKIMATKA

Anni Elonen, viulu
Hanna Haapamäki, nokkahuilu ja traverso
Tatu Ahola, sello
Mikko Ikäheimo, luuttu ja barokkikitara

Barokkimatkalla tavataan barokin aikakauden säveltäjämestarit: Peruukeissaan ja loisteliaissa puvuissaan lavalla touhuavat Händel, Bach, Telemann, Sammartini ja Corelli ilmielävinä!

Dramatisoidussa konsertissa kuullaan säveltäjien itse kertomana hauskoja tarinoita heidän elämästään ja barokin aikakauden erikoisista ilmiöistä. Musiikki koostuu säveltäjähahmojen mukaansa tempaavista kappaleista niin barokin ajan hoveista, oopperataloista kuin talonpoikien kylätansseistakin. Konsertin aikana yleisölle tulevat tutuksi yhtyeen vanhat soittimet: barokkiviulu ja -sello, erilaiset nokkahuilut, traverso, luuttu ja barokkikitara. Lisäksi konsertissa esitellään barokkiorkesterin muodostumista, missä yleisölläkin on oma roolinsa: perinteistä suomalaista Lampaanpolska-kansanlaulua laulamalla hypätään osaksi orkesterin musisointia ja matkataan Corellinkin tunnetuksi tekemän La Folia -teeman juurille 1600-luvulle.

Hinta: 385 €/konsertti

Kuvassa yhtyeen
Tilaa konsertti

HÖPINÄTÖTTERÖ

Joonas Keskinen, kontrabasso ja laulu
Janne Laurila, kitara ja laulu

Höpinätötterö on lastenmusiikkiduo, jonka vinkeän vinksahtanut show tarjoilee hupia ja huumoria koko perheelle. Lauluissa seikkailevat muun muassa vauhdikkaat ralliautot, herkulliset voileivät sekä Nestori-mato. Orkesterissa laulavat ja soittavat Janne Laurila ja Joonas Keskinen , jotka loihtivat ilmoille kaikenlaista höpinää. Höpinätötterön debyyttilevy “Höpsistä pussiin” julkaistiin tammikuussa 2017 ja se oli ehdolla Emma-palkinnon saajaksi Vuoden lastenalbumi -sarjassa. Ei sitten muuta kuin hippulat vinkumaan ja höpinää tötteröön!

Hinta: 263 €/konsertti

Kuvassa Riitta Paakki soittaa piano, Maxilla saksofoni kädessä, Mikko soittaa rumpuja ja Antti kontrabassoa.
Tilaa konsertti

JAZZUP

Max Zenger, saksofoni ja muut puupuhaltimet
Riitta Paakki, piano
Mikko Hassinen, rummut
Antti Ahoniemi, kontrabasso

Suomen mielenkiintoisimmat jazzmuusikot hyppäävät koulukiertueelle soittamaan luonnon inspiroimin sävelin. Ohjelmassa kuullaan uutta jazzmusiikkia helposti lähestyttävällä otteella tarjoiltuna. Koukuttavat rytmit ja puhuttelevat melodiat vievät kuulijat matkalle mieltensä kauniisiin maisemiin ja luonnonläheisiin muistoihin.

Hinta: 385 €/konsertti

Klasari-Klaara ja Jazz-Piski soittimet kädessään värikkään taustan edessä virne kasvoillaan.
Tilaa konsertti

KLASARI-KLAARA & JAZZ-PISKI

Krista Jäänsola, viulu
Sampo Lassila, kontrabasso

Kadonnut yhteinen sävel

Kadonnut yhteinen sävel on näytelmällinen, käsikirjoitettu lastenkonsertti, jossa viulua ja kontrabassoa soittavat koirahahmot Klasari-Klaara & Jazz-Piski etsivät yhteistä säveltä yhdessä soittamiseen ja toistensa ymmärtämiseen. Alku ei ole kovin lupaava, mutta musiikin avulla ystävyys löytyy! Konsertin pääteemoina ovat paitsi soitinten esittelyt, myös eri musiikinlajien erojen ja yhteneväisyyksien hahmottaminen, improvisaation alkeiden ymmärtäminen, erilaisuuden hyväksyminen sekä musiikin rooli ja mahdollisuudet ihmisten – ja koirien – välistä yhteisymmärrystä lisäävänä tekijänä. Esityksen musiikki on monityylistä: mukana on tarinaan liittyviä yhtyeen omia sävellyksiä, joissa liikutaan jazzin ja kansanmusiikin rajamailla, duon soittimille sovitettuja lastenlauluja, klassista kamarimusiikkia ja tehdäänpä esityksessä lapsiyleisölle tutuksi myös nykymusiikista tuttuja tehokeinoja sekä vapaata improvisaatiota. Kaikki sulassa sovussa tarinan lomassa!

Hinta: 263 €/konsertti

Tilaa konsertti

MIRKKA & LUIS

Mirkka Paajanen, laulu, viulu
Luis Herrero, laulu, haitari, basso
Peter Engberg, kielisoittimet
Aarne Riikonen, lyömäsoittimet

Koiruuksia! 

Sanaleikkien ja laulaen maailman ympäri! Esitys koostuu yhtyeen mukaansa tempaavista lastenmusiikkikappaleista, joissa pureudutaan perustunteisiin mm. sanaleikkien ja arvoitusten avulla. Kappaleet pohtivat mm. toisen asemaan asettumista jännittävien ja oivaltavien tarinoiden kautta. Musiikillisesti yhtye laulattaa ja tanssittaa lapsia vieden heidät seikkailuun ympäri maailmaa.

Hinta: 385 €/konsertti

Orffit soittavat saksofonia, melodikaa ja kitaraa.
Tilaa konsertti

Orffit

Hannu Sepponen, lyömäsoittimet, laulu, kitara, kantele, melodika
Matti Pollari, saksofonit, kaksirivinen haitari, tinapilli, huuliharppu, laulu, melodika
Kimmo Ojala, kitarat, laulu, melodika

Orffit (vanhalta nimeltään Tohtori Orff & Herra Dalcroze) on vieraillut sadoissa kouluissa ja päiväkodeissa, mutta on edelleen elohopeamaisen innostunut tehtävästään. Keskiössä puolivillit tarinat, läsnäolo ja monipuoliset sävellykset.  Joidenkin tarkkailijoiden mukaan Orffien musiikki auttaa huumorintajuttomuutteen!

Kalpea rutiini ja ankea kaavoihin kangistuminen loistavat poissaolollaan, kun trio antaa runsaan soitinkirjon ja väkevän soitannan värittää arjen harmautta!

Hinta: 328€/konsertti

Pentti Rasinkangas laulaa kitaran kanssa mikrofonina iso pehmo porkkana.
Tilaa konsertti

Pentti Rasinkangas

Pentti Rasinkangas, laulu, kitara

Pentti Rasinkangas on tarinankertoja ja esiintynyt ammatikseen lapsille 35 vuotta. Tarinoissa on paljon hauskaa ja järjenvastaista höpöttävästä enosta, lapsista, jotka kaatavat isän kumisaappaan täyteen vettä ja tädistä, joka ratsastaa lehmällä keittiöön. Tarinallisten laulujen lisäksi mukana on jutustelua, yhteislaulua sekä yleisön osallistumista esiintymiseen. Hulluttelun vastapainona konsertissa toimii rauhallisuus – sitäkin on oltava.

Hinta: 190 €/konsertti

Tuubakimalaisen jäsenet lentävät taivaalla
Tilaa konsertti

Tuubakimalainen

Harri Lidsle, tuuba, juonto
Matti Hussi, piano

Tuubakimalaisen päätavoitteena on murtaa jäätä nuorten kuulijoiden suhtautumisessa klassiseen musiikkiin. Konsertti pohjautuu esiintyjien ja yleisön luontevaan vuorovaikutukseen ja tutustuttaa yleisön vaskipuhaltimiin, jotka ovat Tuubakimalaisen ansiosta saaneet vuosien varrella lukemattoman määrän uusia ystäviä ja soittajia eri puolilla Suomea.

Hinta: 263 €/konsertti

Kuvassa Kyösti kiikaroi tinapillillä Markusta kohti. Jukka seisoo keskellä ja ihmettelee tilannetta.
Tilaa konsertti

Vastarannan Siili

Markus Lampela, laulu, tinapillit, huuliharppu, irlantilainen säkkipilli, bodhran-rumpu
Kyösti Salmijärvi, laulu, kitara
Jukka Takalo, laulu, basso
Harri Filppa, piirrokset (kvartetti)

Vastarannan Siili on lastenkulttuurin valtionpalkitun (2014) Soivan Siilin ja poppikuplettimies Jukka Takalon pehmeän piikikästä laulumusiikkianarkiaa lapsille ja aikuisille. Vastarannan Siili -trio esittää laulujaan lempeästi rönsyilevällä tyylillään.

Musiikkityylilajien kirjo on laaja: rockia, poppia, laulelmaa, kuplettia, bluesia, jatsia, folkkia jne. Soittimia esitellään, elämää ihmetellään, kiusaamista vastustetaan ja tykkäämistä  edistetään.

Hinta: 328 €/konsertti