Kutsumme oppilaat soittamaan yhdessä!

Luokkamusisointidiplomi on laulumerkkisuorituksen kaltainen koululuokan yhteinen toimintamuoto, jossa kaikille oppilaille pyritään löytämään oma roolinsa suorituksessa. Tavoitteena on yhteisesitys, jossa oppilailla voi olla eri  tehtäviä soittajina, laulajina, biisin/tekstintekijöinä sekä valo-, ääni/videointitehtävissä. Diplomin voi suorittaa mikä tahansa peruskoululuokka, kunhan koko luokka osallistuu suoritukseen ja suorituksen ottaa vastaan Konserttikeskuksen lähettämä inspehtööri.

Oppilaita soittamassa erilaisia soittimia

Toisin kuin laulumerkkisuorituksessa, luomusoittodiplomissa ei ole laulu- tai kappalelistoja, vaan luokat saavat vapaasti valita esitettävät kappaleet (5 kpl) ja ne tulee valita seuraavissa kompeissa/tyylilajeissa:

  • beat
  • valssi
  • hiphop/rap
  • balladi
  • ‘‘latin’’
  • marssi
  • rock

Perusdiplomin saa, kun kaikki viisi tyylilajia on esitelty inspehtöörille hyväksyttävästi.  Luokilla on lisäksi mahdollisuus ansaita lisätähtiä suoritukseensa.

Tähden saa jos:

1. esityksessä on itse sävelletty/sanoitettu kappale
2. esityksestä tehdään äänitys (audio)
3. esitys videoidaan
4. esityksen jollekin kappaleelle on itse tehty tausta mobiililaitetta tai tietokonetta käyttäen

Luomusoittodiplomin voi siis saada 0–4 tähdellä.

Koulut voivat lähettää taltioimansa videot muidenkin nähtäväksi Luokkamusisointi-videoarkistoon, josta voi myös hakea vinkkejä toteutukseen. Videoarkisto löytyy alapuolelta.

VIDEOARKISTO

Tähän videoarkistoon lisätään LuoMusoittodiplomiin liittyviä videoita.

Voit lähettää videoita omista LuoMu-suorituksista WeTransferin kautta sähköpostiin ville.kekalainen@konserttikeskus.fi. Julkaisemme videot Konserttikeskuksen Vimeo-tilillä ja Luokkamusisointi-sivun videoarkistossa.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset:

Reijo Karvonen, taiteellinen koordinaattori
puh. 040 593 2369
reijo.karvonen@konserttikeskus.fi

Hinta

LuoMu-diplomin suorittamisen hinta on 54 €/luokka.