LIVE-hankkeen kuntahaku käynnissä 29.10. asti

17. 09. 2021

HAE MAKSUTTOMIA ESITTÄVIEN TAITEIDEN ESITYKSIÄ KOULUIHIN!

Live-hanke toteuttaa esittävien taiteiden koulukiertueita, joista osa tarjotaan kunnille täysin maksutta. Pohjalla on Konserttikeskuksen koulukonserttimalli, jota sovelletaan nyt sirkus-, tanssi-, teatteri- ja esitystaiteen sisältöihin. Mukaan maksuttomaan kokeiluun voivat hakea kunnat, jotka sitoutuvat kehittämään oman kuntansa kulttuurikasvatussuunnitelmaa.

Kuntahaku on nyt auki!

Live-hankkeen esittävien taiteiden koulukiertueista osa tarjotaan kunnille täysin maksutta. Maksuttomuuden edellytyksenä on, että hakija sitoutuu kehittämään kuntansa kulttuurikasvatussuunnitelmaa siten, että siinä on huomioitu myös esittävät taiteet. Esityksiä voi hakea juuri auenneen kuntahaun kautta. Hankkeen aikana mukaan maksuttomaan kokeiluun valitut kunnat saavat vähintään yhden maksuttoman esityspäivän. Useampi kunta saa kuitenkin ilmaisen esityksen ihan kaikille peruskoululaisilleen.

Kulttuurikasvatussuunnitelmien kehittämiseen kunta saa apua hankkeen yhteistyökumppanilta Suomen lastenkulttuurikeskusten liitolta. Maksuttomat esitykset myönnetään ensisijaisesti kuntiin, jotka sitoutuvat kulttuurikasvatussuunnitelmatyöhön ja joissa ei entuudestaan ole juuri kulttuuritarjontaa lapsille ja nuorille.

Haku on nyt auki ja se päättyy 29.10.2021 klo 16. Ensimmäiset kuntavalinnat pyritään tekemään kuitenkin jo syyskuun alussa, joten kannattaa laittaa hakemus hyvissä ajoin.

Mikä LIVE-hanke?

 LIVE-hanke on opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama Teatterikeskuksen, Sirkuksen tiedotuskeskuksen, Tanssin tiedotuskeskuksen ja Konserttikeskuksen yhteishanke, jonka tavoitteena on edistää lapsille suunnatun esitystoiminnan saavutettavuutta. Hanketta hallinnoi Konserttikeskus. Hankkeessa tehdään tiivistä yhteistyötä Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton kanssa liittyen kuntien kulttuurikasvatussuunnitelmien kehittämiseen. Esitykset ja kulttuurikasvatussuunnitelmien edistäminen painotetaan alueille, joilla kulttuuritarjontaa on vähän.

Tutustu hankkeeseen ja tee hakemus >

Lisätietoja:
Noora Herranen, toiminnanjohtaja
Konserttikeskus
050 4636 782
noora.herranen@konserttikeskus.fi

ja

Eeva Laitinen, projektikoordinaattori
Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto
044 2690512
eeva.laitinen@lastenkulttuuri.fi