Lastenmusiikin juhlapäivä oli täynnä ohjelmaa!

21. 11. 2023

Valtakunnallisena lapsen oikeuksien päivänä, 20.päivä marraskuuta Jyväskylässä vietettiin Lastenmusiikkipäivää. Jyväskylä on valittu vuoden 2024 Lastenmusiikkipääkaupungiksi ja kuudetta kertaa vietettävän lastenmusiikkipäivän tilaisuuksia juhlistettiin tämän vuoksi Jyväskylässä. Juhlapäivän ohjelmakokonaisuus on tuotettu yhteistyössä Lastenmusiikki ry:n, Kulttuuriaitan sekä FISME:n kanssa ja tapahtumapaikkana on Jyväskylän kaupunginteatteri (Vapaudenkatu 36). Päivä oli täynnä mielenkiintoista ohjelmaa lastenmusiikin ystäville!

Ystävien juhla -lastenkonsertti

Konsertissa esiintyvät Mimmit, Lastenmusiikkiorkesteri Loiskis, Klovni Dodo, Jyväskylän musiikkiluokkien kuoro ja Pentti Rasinkangas. Konsertit ovat maksuttomia ja järjestetään Jyväskylän kaupunginteatterin suurella näyttämöllä.

Jokainen on musiikkikasvattaja -seminaari

Lastenmusiikkipäivän ohjelmaan kuuluu perinteisesti musiikkikasvatukseen liittyvä vapaapääsyinen seminaari. Seminaarin teemana on tänä vuonna Jokainen on musiikkikasvattaja ja seminaarin ohjelmassa on puheenvuoroja lastenmusiikin kentältä eri näkökulmista, esimerkiksi varhaiskasvatus- , koulu- ja oppilaitosyhteistyöstä, lastenmuusikoitten kokemuksia ja musiikkikasvatuksesta kulttuurisesti ja kielellisesti moninaisissa ryhmissä.

KATSO TALLENNE >

Jellonagaala-kutsuvierastilaisuus

Lastenmusiikkipäivän huipentaa Jellonagaala-kutsuvierastilaisuus, missä palkitaan vuoden lastenmusiikin tekijöitä eri kategorioissa.

KATSO TALLENNE >

Jellonagaalassa palkitut

  • Elämäntyöpalkinnon saivat: Mikko Perkoila, Eija Ahvo ja Susanna Haavisto
  • Vuosien työstä lastenmusiikkikulttuurin hyväksi sai Luca Gargano
  • Vuoden tulokas: Maailman vahvin pupu
  • Vuoden lastenmusiikintekijä: Tuija Rantalainen
  • VaMo ry:n myöntämä Vuoden lastenlevy: Vallattoman laivan laulut
  • Vuoden artisti: Tuija Rantalainen
  • Vuoden lastenlaulu: Herkules-kukko

Onnea kaikille voittajille!