Lastenmusiikkipäivä 2020

5. 11. 2020

Valtakunnallista lastenmusiikkipäivää vietetään tänä vuonna perjantaina 13. marraskuuta.

Kolmatta kertaa järjestettävä juhlapäivä muistuttaa kaikkia lastenmusiikin tärkeydestä, tuo lapsille elävää musiikkia ja palkitsee vuoden aikana ansioituneita lastenmusiikkitahoja Jellonagaalassa. Konserttikeskuksen etäkonsertit on ehdolla Vuoden lastenmusiikkiteko-kategoriassa.

Lastenmusiikkipäivän Juhlakonsertti on suora interaktiivinen nettitelkkarilähetys Oulusta. Konsertti nähdään perjantaina 13.11.2020 klo 10.00-11.00 osoitteissa lastenmusiikki.net sekä lastenomaradio.fi.

Paikan päällä Saalastinsalissa Oulussa esiintyvät Risto Järvenpää Tatsia ja janssia, Soiva Siili, Liikkuva Laulureppu sekä Pentti Punkin syntymäpäivät. Lisäksi konsertissa saadaan etäyhteydellä terveisiä muualta Suomesta ja mm. julistetaan ensi vuoden lastenmusiikkipääkaupunki.

Juhlakonsertin koristelevat Kempeleen puutarhaoppilaitoksen floristit ja sen järjestävät yhteistyössä Lastenmusiikki ry, Oulun kaupunki, Oulun yliopisto ja Konserttikeskus ry.

Konsertin jälkeen Oulussa käsitellään lastenmusiikkia Fisme ry:n järjestämässä lastenmusiikkiseminaarissa. Myös seminaariosuus striimataan kaikille nähtäväksi.

Lastenmusiikkipäivän iltana klo 18.00-19.00 nähdään Jellonagaala, jossa luodaan katsaus menneeseen lastenmusiikkivuoteen ja palkitaan ansioituneita tekijöitä.

Kolmatta kertaa järjestettävässä gaalassa palkitaan Vuoden lastenlaulu, Vuoden lastenlevy, Vuoden artisti/yhtye, Vuoden tulokas, Vuoden lastenmusiikintekijä sekä Vuoden lastenmusiikkiteko.

Aiempina vuosina Jellonapatsaat on jaettu lastenmusiikkiväen omassa kutsugaalassa, mutta tämän vuoden gaalaohjelma on tarkoitettu kaikille lastenmusiikista kiinnostuneille. Lähetyksessä käydään myös kuluneen vuoden etäkonserteissa ja -muskareissa.

Lastenmusiikkipäivän maskotti Jori Jellona on nimetty kaimansa Jori Malmsténin mukaan. Gaalalähetyksen juontavat Luca Gargano ja Johanna von Hertzen. Jellonagaala näkyy myös osoitteissa lastenmusiikki.net sekä lastenomaradio.fi.

Juhlakonsertin ja Jellonagaalan lisäksi Lastenmusiikki ry toivoo, että ympäri Suomea juhlittaisiin lastenmusiikkia kaikin mahdollisin tavoin koronarajoitukset huomioiden. Kaikki voivat myös lähettää omat lastenmusiikkitervehdyksensä, kuvan tai lyhyen videon, lastenmusiikkipäivän Facebook-sivulle.

Näet tämän vuoden ehdokkaat Lasten oman radion YouTube-kanavalla.