Hae maksuttomia esityksiä alueellesi

Nyt lastenkulttuurikeskuksilla on ainutlaatuinen mahdollisuus hakea lapsille ja nuorille suunnattujen esittävän taiteen esityksiä LIVE 2 -hankkeen puitteissa täysin maksutta! Taustalla on toive siitä, että lastenkulttuurikeskusten avustuksella hanke tavoittaa juuri niitä kohderyhmiä, jotka muuten jäisivät pimentoon.

Haussa hakija kertoo mille kohderyhmälle esitys on tarkoitus suunnata sekä missä ja milloin (aikahaarukka riittää) esitykset halutaan toteuttaa. Esityksiä voidaan järjestää vuoden 2024 loppuun saakka. Lisätietoja hankkeesta ja haun kriteereistä löytyy alla olevan lomakkeen ohesta.

Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton jäsenet voivat esittää haun yhteydessä toiveen siitä, haluavatko he teatteri-, nukketeatteri-, tanssi- vai sirkusesityksen. LIVE 2 -hanke kuitenkin valitsee lapsille ja nuorille räätälöidyistä esityksistä esiintyvän ryhmän hakijan toiveet mahdollisuuksien mukaan huomioiden.

Hae mukaan alta löytyvällä lomakkeella.
Haku on auki 7.5.2024 klo 16 saakka.

Hae mukaan tällä lomakkeella

  Täytä kaikki tähdellä (*) merkityt kentät.

  Lastenkulttuurikeskuksen nimi*

  Toiminta-alue*

  Kunta/kunnat, mihin esitykset tulisivat*

  Haettavien esitysten määrä*

  Kerro kenelle esitykset tulisivat. Perustele, miksi juuri tämä kohderyhmä. Kerro myös arviosi yleisömäärästä*

  Kerro mihin paikkaan / tilaan esitykset tulisivat*

  Toiveesi ajakohtaan liittyen*

  Meitä kiinnostavat erityisesti*

  Yhteyshenkilön nimi*

  Sähköpostiosoite*

  Puhelinnumero*

  Yhteyshenkilömme on valmis toimimaan paikallisena tuottajana kiertueella yhteistyössä hankkeen tuottajien kanssa*

  Lisätietoja

  Lisätietoja

  LIVE 2 -hanke

  Opetus- ja kulttuuriministeriön tukeman LIVE 2 -hankkeen tavoitteena on edistää lastenkulttuurin alueellista saatavuutta ja yhdenvertaisuutta. Hanke vie esittävän taiteen esityksiä sinne missä lapset ovat, eli päiväkoteihin ja kouluihin eri puolilla Suomea. Hankkeen kohderyhmänä ovat myös erilaiset erityisryhmät.

  Esityksiä voidaan koulujen ja päiväkotien lisäksi järjestää myös esimerkiksi sairaaloissa tai julkisissa tiloissa kuten kirjastoissa ja kulttuurikeskuksissa. Esitykset eivät kuitenkaan voi olla julkisina markkinoituja ja kaikille avoimia.

  Hanketta hallinnoi Konserttikeskus ry (Konsertcentralen rf) kumppaninaan Esittävän taiteen vapaat yhteisöt ry (entinen Teatterikeskus), joka vastaa teatterin, tanssin ja sirkuksen kiertuetuotannoista.

  Kriteerit ja valinnat

  Mukaan voivat hakea kaikki lastenkulttuurikeskukset, mutta koska hankkeen tavoitteena on edistää alueellista yhdenvertaisuutta ja saavutettavuutta, on hakemukselle eduksi, mikäli se vie esityksiä paikkakunnille tai paikkoihin, joissa lapsille ja nuorille on normaalisti tarjolla vain rajoitetusti kulttuuripalveluita.

  Toisena painopistealueena hankkeessa on tavoittaa eri kohderyhmiä, kuten esimerkiksi erilaisia erityisoppijoita, joten toivomme hakemuksia, joissa on otettu näitä kohderyhmiä huomioon.

  Valinnat tehdään hakemusten perusteella katsoen hakemuksen perusteluiden lisäksi myös hankkeen kokonaisuutta alueellisen saavutettavuuden näkökulmasta. Pyrimme ottamaan mukaan mahdollisimman monta hakijaa eri puolilta Suomea, joten voi olla, että hakija saakin vain osan hakemistaan esityksistä.

  Päätökset tehdään mahdollisimman pian hakuajan päätyttyä ja tarkoitus on, että kiertuesuunnitelmia päästäisiin käynnistämään vielä ennen kesälomia. Kiertueet toteutetaan kuitenkin vasta syyskaudella.

  Kiertuetuotannon työnjako

  Kiertueet tuotetaan yhteistyössä hankkeen tuottajien ja paikallisen yhteyshenkilön voimin.

  Lastenkulttuurikeskusten odotetaan olevan yhteydessä paikallisiin tahoihin, joissa esitykset halutaan toteuttaa ja sopivan esitysten ajankohdat ja pitopaikat. LIVE 2 -hankkeen tuottajat vastaavat puolestaan kiertueen esitysten valinnasta, matka- ja majoitusjärjestelyistä sekä kaikesta esiintyjäkontaktoinnista ennen kiertuetta. Kiertueen aikana paikallinen yhteyshenkilö on kuitenkin tärkeä kontakti esiintyjille käytännön asioissa.

  Hanke kattaa kaikki kiertuekustannukset. Paikallisen yhteyshenkilön työtä sekä mahdollisia yleisön kuljetuksia hanke ei kuitenkaan kata.

  Esitykset

  Yhteen kiertuepäivään sisältyy kaksi esitystä. Esitysten kesto on keskimäärin noin 35 minuuttia. Huomioithan, että hanke päättää mikä esitys kiertää missäkin huomioiden ekologisen kestävyyden ja kohderyhmän sekä mahdollisuuksien mukaan lastenkulttuurikeskuksen toiveet sisällön suhteen.

  Maamme eturivin taiteilijoista koostuvien esiintyjäryhmien esitystarjotin löytyy:

  Lisätietoja

  Noora Herranen, toiminnanjohtaja
  puh. +358 50 4636782
  noora.herranen@konserttikeskus.fi

  Piia Säilynoja, LIVE 2 -hankkeen tuottaja
  puh. +358 50 551 2663
  piia.sailynoja@konserttikeskus.fi