JEUNESSES MUSICALES INTERNATIONAL

Konserttikeskus on vuodesta 2011 toiminut liitännäisjäsenenä Jeunesses Musicales International -järjestössä (JMI), joka on maailman suurin lapsiin ja nuoriin suuntautuva musiikkiorganisaatio. Vuonna 1945 perustetun ja 45 maassa toimivan JMI:n lähtökohtana on antaa nuorille ihmiselle mahdollisuus kehittyä musiikin avulla yli kaikkien rajojen. JMI:n hyvin laajasta toiminnasta voidaan erottaa neljä päälinjaa: nuoret muusikot (Young Musicians), nuorten voimaannuttaminen (Youth Empowernment), nuoriso-orkesterit ja -yhtyeet (Youth Orchestras & Ensembles) sekä nuoret yleisöt (Young Audiences), joista viimeinen on Konserttikeskuksen toiminnan ytimessä.

Konserttikeskus  on mukana myös pohjoismaisten koulukonserttijärjestäjien yhteis­työverkostossa Nordiskt Nätverk för Skolkonserter (NNS).

YAC & YAMA

Konserttikeskuksen toiminnanjohtaja on ollut vuodesta 2011 jäsenenä JMI:n Young Audiences -komiteassa (YAC), jossa on edustettuina useita Konserttikeskuksen sisarjärjestöjä. YAC:n moniin aloitteisiin kuuluvat tuottajafoorumit (YAM Session), jäsenkyselyt ja vuosittain jaettavat Young Audience Music Awards -palkinnot (YAMawards).

BLACKBOARD MUSIC PROJECT

YAC:n aloitteesta syntyneen Blackboard Music Project -hankkeen tavoitteena oli tuottaa parempia koulukonserttiohjelmia ja harjoittaa kansainvälistä ohjelmavaihtoa. Hankkeelle myönnettiin 200 000 euroa EU:n Luova Eurooppa -kulttuuriohjelmasta. Vuoden 2016 loppuun asti jatkuneessa projektissa oli mukana kymmenen kumppania kahdeksasta Euroopan maassa ja sitä koordinoi Konserttikeskuksen tanskalainen sisarjärjestö Levende Musik i Skolen. Ohjelmavaihtoa toteutettiin kaikkiaan kahdeksan tapahtuman yhteydessä. Tärkeässä roolissa oli kokemuksien ja ideoiden vaihto. Hankkeen yhtenä tuloksena on syntynyt  nettisivusto , jossa  mm. esitellään alan parhaita käytäntöjä, ks.  yamspace.org.