Konserttikeskus mukana Taidetestaajissa lukuvuonna 2021-2022

6. 04. 2021

Olemme mukana lukuvuoden 2021–22 Taidetestaajissa. Kasiluokkalaiset pääsevät inspiraation lähteille Kolin maisemiin. Kolilla kuullaan Jussi Makkosen ja Nazig Azezianin Sibelius-konsertti. Kokonaisuus on taiteilijoiden, Konserttikeskuksen sekä Kolin Luontokeskus Ukon yhteistyön tulosta.

Inspiraation lähteillä: Koli & Jean Sibelius

Inspiraation lähteillä: Koli & Jean Sibelius on elämyksellinen kulttuurikokonaisuus, joka sisältää sellisti Jussi Makkosen ja pianisti Nazig Azezianin tarinallisen Sibelius Inspiration -konsertin (45-60 min), konserttiin liittyvää ennakkomateriaalia, Kolista kertovan Mustarinta -lyhytelokuvan (15 min), Kolin luontokeskus Ukon Katse kansallismaisemaan -näyttelyn sekä Makkosen ja Azezianin johdolla vierailun Ukko-Kolin huipulla. Kokonaisuudesta vastaavat taiteilijat ja Konserttikeskus yhteistyössä Luontokeskus Ukon (Metsähallitus) kanssa.

Mikä on Taidetestaajat?

Taidetestaajat vie kaikki Suomen kahdeksasluokkalaiset korkealaatuisille taidevierailuille. Hanke alkoi lukuvuonna 2017–2018, ja joka vuosi noin 60 000 nuorta ja heidän noin 5 000 opettajaansa ovat saaneet mahdollisuuden vierailla kahdessa valmiiksi sovitussa kulttuurikohteessa. Toinen kohde on ollut omassa maakunnassa ja toinen yleensä pääkaupunkiseudulla. Suomen Kulttuurirahasto, Svenska kulturfonden ja Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto ovat tarjonneet kahdeksasluokkalaisille ja heidän opettajilleen käynnit esimerkiksi oopperaan, teatteriin, konserttiin tai taidenäyttelyyn.

Lisätietoa Taidetestaajista osoitteessa: www.taidetestaajat.fi