LIVE:ä päiväkoteihin!

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi vuonna 2023 Konserttikeskus ry:lle miljoonan euron lisäavustuksen koulu- ja päiväkotiesitysten järjestämiseen. Rahoituksen turvin Konserttikeskus on toteuttanut LIVE 2 -hanketta, jonka tavoitteena on mm. edistää taide-esitysten alueellista saatavuutta ja yhdenvertaisuutta. LIVE 2 -hankkeessa partnerina toimii Esittävän taiteen vapaat yhteisöt ry (entinen Teatterikeskus).

Varhaiskasvatuksen opettajien liitto (VOL), Konserttikeskus ja Esittävän taiteen vapaat yhteisöt ry ovat aloittaneet LIVE 2 –hankkeen ansiosta yhteistyön, jonka tavoitteena on tukea varhaiskasvatusyksiköitä, joihin on haasteellista järjestää taide-esityksiä. Tällaisia kohteita ovat erityisesti pienten kuntien päiväkodit.

Haluatko tilata esityksen päiväkotiisi?

Tutustu ohjelmatarjottimeen tällä sivulla ja tee tilaus tästä >

Päiväkotiohjelmien tilaaminen

LIVE 2 –hankkeen ansiosta pystymme tarjoamaan VOL:n jäsenille, jotka työskentelevät pienissä kunnissa (alle 10 000 asukasta), jo muutenkin edullisiin tilaajahintoihin 50 % alennuksen. Hanke vastaa esiintyjien matka- ja majoituskuluista.

Esityksiä myydään kahden (2 kpl) esityksen päivinä, joista muodostetaan kiertueita. Suosittelemme tilaajien tekevän yhteistyötä muiden alueen päiväkotien kanssa, jotta riittävä määrä esityksiä saadaan sovitettua kiertueeseen. Alennus voidaan tarvittaessa antaa myös päiväkodeille, jotka tilaavat esityksiä yhdessä VOL:n jäsenten kanssa.

Yleisösuositus on päiväkodeissa 50 lasta/esitys.

LIVE 2 -hankkeen tuottajat auttavat suunnittelussa mielellään! Esitykset järjestetään lähtökohtaisesti päiväkotien omissa tiloissa, eli esiintyjät tulevat osaksi päiväkodin arkea.

Päiväkotiohjelmat

Tutustu alla päiväkoteihin soveltuvien ohjelmien kuvauksiin ja hintoihin. Esitysten kesto on noin 35 minuuttia.

Huomioithan, että tuetut hinnat ovat voimassa vain päiväkotiryhmille järjestetyissä esityksissä. Jos tilaisuuteen kutsutaan esim. vanhempia, sisaruksia tai muuta paikallista väkeä, kyse on julkisesta esityksestä ja tällöin palkkio neuvotellaan esiintyjien kanssa erikseen.

Circus Simon: We are the champions

Hinta: 99,5 €/esitys (norm. 199 €)

Genre: sirkus

We are the champions on mukaansatempaava sirkusteatteriesitys, jonka teemana ovat saavutukset. Esitys on tasapainoinen sekoitus korkeatasoisia koreografioituja sirkustaitonumeroita, jalkapallojongleerausta, sopivan osallistavia yleisön lämmittelyitä ja hilpeitä tanssiliikkeitä. Uniikki, hauska ja unohtumaton sirkusesitys sopii hyvin eri-ikäisille yleisöille sekä monenlaisiin ympäristöihin.

Yleisö nousee tämän esityksen ehdottomaksi tähdeksi. Kiittävät LIVE2 katsoja-arviot talvikaudelta 2023-24 toteavat mm. seuraavaa:

Pedagogisesti onnistunut.

Oppilaat eivät olisi malttaneet lähteä pois esityksen päätyttyä.

Päivän paras hetki.”

Esitystä oli helppo seurata, vaikka ei osaisi suomen kieltä. Ilmeet, eleet ja kehonkieli puhuttelivat vahvasti.

Simon Llewellyn, sirkusartisti
Kielivaihtoehdot: suomi, englanti, sanaton
Esiintymistilan minimikoko: leveys: 4 m, korkeus: 4 m, syvyys: 4 m

KATVE [blind spot] Company: Lamppukärpänen / Husfluga, ljusfluga

Hinta: 99,5 €/esitys (norm. 199 €)

Genre: tanssi

KATVE [blind spot] nykytanssiryhmän uudessa teoksessa tutustutaan maailman suurimpaan kärpäseen ja kuullaan Eppu Nuotion ötökkäriimejä. Esitys voidaan toteuttaa suomeksi tai ruotsiksi.

Lamppukärpänen on lapsille suunnattu tanssiteos maailman isoimmasta kärpäsestä, joka rakastaa kirjoja ja kaikenlaisia hyönteisiä. Maailmassa on ällistyttävä määrä ötököitä kuten esimerkiksi siira, lymymuurahainen, kirjanpainaja, papupiilokas, harsokorento, saksanturilainen, hyppyhäntäinen, kirjatäi ja niin edelleen!

Pienet hyönteiset pyörittävät maailmaa omalla toiminnallaan; niiden ansiosta kasvit kantavat hedelmää ja ihmiset saavat syödäkseen – eikä maailma tai varsinkaan ihmiset tulisi toimeen ilman pieniä hyönteisiä. Sen tähden Lamppukärpänen lukee ja tutustuu kaikkeen mahdolliseen. Ja kyllä hänkin on sen verran paljon hyönteinen, että saa kokea kiehtovan muodonmuutoksen kelta-vihreästä toukasta komeaksi kärpäseksi.

Husfluga, ljusfluga

I dansgruppen KATVE [blind spot]:s nya föreställning får vi bekanta oss med världens största fluga och lyssna till Eppu Nuotios insektrim.

Husfluga, ljusfluga är en modern dansföreställning för barn i alla åldrar, skapad av Heidi Masalin. Föreställningen handlar om världens största fluga, som älskar böcker och allehanda insekter. På vår jord finns otroligt många småkryp, som till exempel gråsugga, kompostmyra, barkborre, bönbagge, guldögonslända, ollonborre, hoppstjärt, bokmal och så vidare! De små insekterna driver världen med sin insats; tack vare dem bär plantor frukt som människor äter – och inte skulle världen, eller speciellt människan, klara sig utan insekter. Därför läser och bekantar sig Husflugan med allt möjligt. Och visst är Husflugan så pass mycket insekt att den får uppleva förvandlingen från en gulgrön larv till en ståtlig fluga.

Mer information om föreställningen

Koreografi & dans: Heidi Masalin
Dikter: Eppu Nuotio
Ljudplanering: Olli Havu
Ljudeffekter: YLE arkisto, freesound /RTB45, Olli Havu
Dikternas översättning till svenska: Henrik Huldén
Diktläsning på svenska: Henrik Huldén, Aaron Frösén, Emilia Frösén, Rasmus Frösén, Irene Havu, Hilla Havu

Heidi Masalin, tanssija

Kesto: 30 min
Kielivaihtoehdot: suomi, ruotsi
Esiintymistilan minimikoko: leveys: 6 metriä, korkeus: normaali huonekorkeus, syvyys: 6 metriä

Koreografia ja tanssi: Heidi Masalin
Runot: Eppu Nuotio
Äänisuunnittelu: Olli Havu
Äänitehosteet: YLE arkisto, freesound /RTB45, Olli Havu
Runojen lausunta (suomi): Olli Havu, Aaron Frösén, Emilia Frösén, Rasmus Frösén, Irene Havu, Hilla Havu
Runojen käännös ruotsiksi: Henrik Huldén
Runojen lausunta (ruotsi): Henrik Huldén Aaron Frösén, Emilia Frösén, Rasmus Frösén, Irene Havu, Hilla Havu