Tampereella 16.-19.11.2021

KoKeMus – Konserttikeskuksen musafestari tarjoaa alan ammattilaisille ja asiasta kiinnostuneille korkeatasoisia koululaisille suunnattuja elävän musiikin esityksiä. Samalla viikolla Tampereella juhlitaan Lastenmusiikkipäivää ja syvennytään musiikkikasvatuksen teemoihin Fismen Musiikkikasvatuspäivillä.

Festivaaliviikon aikana yhtyeemme kiertävät esiintymässä ahkerasti Tampereelle ja sen naapurikunnissa.

#kokemusfestivaali
#musiikkialapsillejanuorille
@konserttikeskus 

FESTARIAIKATAULU

Yhtyeiden ja miniseminaarin esittelyt sekä striimilinkit löydät scrollaamalla sivua alaspäin. Jos käytät aikataulua mobiilissa, aikataulua voit selata scrollaamalla oikealle. 

ti 16.11. ke 17.11. to 18.11. pe 19.11.
klo 9 Värttinä (alakoulu, yläkoulu), sali
– Avajaiskonsertti striimataan!
klo 9 Mirkka & Luis (alakoulu), sali klo 9 Julius Rantala (alakoulu, yläkoulu), sali klo 9 HeartBeat Group (alakoulu), sali
klo 9:30 Kysy esiintyjältä -kahvit, auditorio klo 9:30 Kysy esiintyjältä -kahvit, auditorio klo 9:30 Kysy esiintyjältä -kahvit, auditorio klo 9:40 Siirtyminen Tampere-talolle Musiikkikasvatuspäiville. Katso päivän ohjelma tästä >>
klo 10 Tero Pajunen (alakoulu), sali klo 10 Orffit (päiväkoti), sali klo 10 AITO (alakoulu), sali
klo 10:30 Kysy esiintyjältä -kahvit, auditorio klo 10:30 Kysy esiintyjältä -kahvit, auditorio klo 10:30 Kysy esiintyjältä -kahvit, auditorio
klo 11 Django Collective Helsinki (yläkoulu), sali klo 11 Pikku Papun Orkesteri (päiväkoti), sali klo 11 Flamenco visions (alakoulu), sali
klo 11:30 Kysy esiintyjältä, auditorio klo 11:40 Lounastauko klo 11:30 Kysy esiintyjältä, auditorio
klo 12 Lounastauko klo 12:40 Isa & Pauanne (alakoulu), sali klo 12 Lounastauko
klo 13 School Breaks (yläkoulu), sali klo 13:10 Siirtyminen Tampere-talolle Musiikkikasvatuspäiville. Katso päivän ohjelma tästä >> klo 13 Poppilan hätävara (alakoulu, yläkoulu), sali
klo 14-16 Elävää musiikkia kouluihin- miniseminaari, auditorio – Miniseminaari myös striimataan! klo 13:30 Kysy esiintyjältä -kahvit, auditorio
klo 14 Siirtyminen Tampere-talolle Musiikkikasvatuspäiville. Katso päivän ohjelma tästä >>

Ilmoittaudu mukaan!

Voit ilmoittautua mukaan yksittäiseen päivään tai koko festivaaliohjelmaan (maksuton).

Voit ilmoittautua myös miniseminaariin tätä kautta.

Lisätietoa festivaalista:
noora.herranen@konserttikeskus.fi
puh. 050 463 6782

Ilmoittaudu festareille

Sampola (KoKeMus-festari)

KoKeMus-festarin tapahtumapaikkana toimii Sampolan sali ja auditorio osoitteessa Sammonkatu 2, 33540 Tampere.

Tampere-talo

Fismen Musiikkikasvatuspäivien tapahtumapaikkana toimii Tampere-talo, joka sijaitsee kävelymatkan päässä Sampolasta. Osoite Yliopistonkatu 55, 33100 Tampere.

STRIIMIT

Voit katsoa ti 16.11. Värttinän avajaiskonsertin klo 9-9:30 ja miniseminaarin klo 14-16 striimattuna.

Avajaiskonsertti – Värttinä ti 16.11. klo 9

Jos esikatselu ei jostakin syystä toimi, voit katsoa striimin osoitteessa: https://youtu.be/rKBI2ISMIs0

Elävää musiikkia kouluihin -miniseminaari ti 16.11. klo 14-16.

Jos esikatselu ei jostakin syystä toimi, voit katsoa striimin osoitteessa: https://youtu.be/hGLUU7Mf0YQ

FESTIVAALIOHJELMA

Tiistai 16.11.

klo 9-9.30, Sampolan sali

Kuvassa kaikki Värttinän kuusi jäsentä, etualalla naiset ja takana soittajamiehet.

Avajaiskonsertti: Värttinä

Karjalasta kajahtaa!

Värttinän ohjelmisto perustuu karjalaiseen lauluperinteeseen. Yleisö pääsee konsertissa laulamaan ja osallistumaan musisointiin, sekä riemuitsemaan musiikin tekemisen ilosta. Esiintyjät kertovat myös konsertissa kuultavasta soittimistosta.

Kohderyhmä: alakoulu, yläkoulu

Avajaiskonsertti striimataan!

Tutustu yhtyeeseen

klo 10-10.30, Sampolan sali

Tero Pajunen

Missä hattuni, siellä lauluni

Missä hattuni, siellä lauluni on ainutlaatuinen soolokonsertti, jossa yhdistyvät ääni-improvisaatio, tarinankerronta ja folk. Tero Pajunen soi ja tarinoi käyttäen inspiraationa erilaisia hattuja, joista jokainen synnyttää omanlaistaan musiikkia.

Kohderyhmä: alakoulu

Tutustu yhtyeeseen

klo 11-11.30, Sampolan sali

Yhtye seisoo punaisen puuseinän edessä soittimet kädessään.

Django Collective Helsinki

Django -kahden sormen salama

Django Collective Helsinki vie kuulijat matkalle sadan vuoden taakse Pariisin kujille, sotien aikaan ja uuden eurooppalaisen musiikin lajin syntyhetkiin. Yhtye kertoo inspiroivan selviytymistarinan Django Reinhardtista, yhdestä maailman arvostetuimmista kitaristeista.

Kohderyhmä: yläkoulu

Tutustu yhtyeeseen

klo 13-13.30, Sampolan sali

School Breaks

School Breaks on uusi upea break- ja hiphop -tansseja sekä livemusiikkia yhdistävä kokoonpano. Kaksi ammattitanssijaa ja kolme ammattimuusikkoa tuovat energisen show’n, joka jammailee, kutsuu mukaan, yllättää ja liikuttaa. Esitys tuo esille mustan rytmimusiikin sekä freestyletanssin tekniikoita ja perinteitä, heittäytyen tiukoista koreografioista villiin improvisaatioon ja takaisin.

Kohderyhmä: yläkoulu

Tutustu yhtyeeseen

klo 14-16, Sampolan auditorio

Yhden Joukon Yhtyeen koulukonsertti Ressun peruskoulun salissa.

Elävää musiikkia kouluihin -miniseminaari

Koulukonserttitoiminta vie elävän musiikin esityksiä sinne, missä lapset ja nuoret ovat – kouluihin ja päiväkoteihin. Tule seuraamaan maksutonta miniseminaaria, jossa pureudutaan koulukonserttitoimintaan monesta eri näkökulmasta. Miniseminaarissa äänessä ovat yleisöt, taiteilijat, asiantuntijat sekä yhteistyökumppanit.

Tilaisuus soveltuu hyvin kaikille Konserttikeskuksen toiminnasta kiinnostuneille, esimerkiksi kuntien kulttuurista vastaaville työntekijöille sekä muusikoille, joita kiinnostaa esiintyminen lapsille ja nuorille.

Voit osallistua seminaariin joko paikan päällä Tampereen Sampolassa tai etänä.

Miniseminaari striimataan, mukaan striimiiin pääset hieman ylempää tältä sivulta.

Keskiviikko 17.11.

klo 9-9.30, Sampolan sali

Mirkka & Luis

Tietovisa!

Minkä ilotta oppii, sen surutta unohtaa! Esitys koostuu kappaleen mittaisista ”oppitunneista”, joiden aikana käydään läpi alakoululaisille ajankohtaisia ja isoja asioita, pieniä iloja ja pilkettä unohtamatta! Oppitunneilla opetellaan mm. tunnetaitoja kuten toisen asemaan asettumista, sekä suhtautumista erilaisuuteen ja sanojen voimaan. Lisäksi perehdytään kehon ja mielen hyvinvointiin sekä ilmastonmuutokseen.

Kohderyhmä: alakoulu

Tutustu yhtyeeseen

klo 10-10.30, Sampolan sali

Orffit soittavat saksofonia, melodikaa ja kitaraa.

Orffit

Paketti

Orffien uuden ohjelman nimi on Paketti. Onko Paketti kova vai pehmeä – riippunee kuulijasta. Paketti sisältää Orffien uusia sekä vanhoja lauluja niin pienten kuin isompienkin ihmisten elosta. Keskiössä puolivillit tarinat, läsnäolo ja monipuoliset sävellykset.  Joidenkin tarkkailijoiden mukaan Orffien musiikki auttaa huumorintajuttomuutteen! Kalpea rutiini ja ankea kaavoihin kangistuminen loistavat poissaolollaan, kun trio antaa runsaan soitinkirjon ja väkevän soitannan värittää arjen harmautta!

Kohderyhmä: päiväkoti

Tutustu yhtyeeseen

klo 11-11.30, Sampolan sali

Pikku Papun Orkesterin jäsenet soittavat soittimia.

Pikku Papun Orkesteri

Pikku Papun Orkesterin konsertti on vahvasti vuorovaikutteinen kokonaisuus. Konsertissa kutitellaan mielikuvitusta rakentamalla muurahaisten avuksi vene, keksimällä miten juuri sinun oma turilaasi liikkuu ja matkustamalla kirpun kyläkauppaan erikokoisilla pikkubusseilla mutkaista tietä pitkin. Ei tietenkään sovi unohtaa yhteistä ruoanlaittohetkeä, jossa muurahaisten muorin reseptillä kaikki pääsevät kokkaamaan ja muistutamme myös toisiamme sekä pöllöä hölläämisen tärkeydestä. Tervetuloa konserttiin!

Kohderyhmä: päiväkoti

Tutustu yhtyeeseen

klo 12:40-13.10, Sampolan sali

Kuvassa Isa pitää Pauanteen jäseniä kämmenellään.

Isa & Pauanne

Isa & Pauanne on musiikkikokoonpano, jossa muusikko-näyttelijä Isa-Eerika Lehto ja nykykansanmusiikkiyhtye Pauanne yhdistävät voimansa. Ohjelma kuljettaa kuulijansa susirajalle ukkosmyrskyyn ja opettaa uudenlaisen karjankutsuntahuudon. Esityksessä seikkaillaan vanhojen uskomusten parissa, kuullaan uutta suomalaista kansanmusiikkia ja kauan sitten eläneiden ihmisten ääniä arkistonauhoilta. Yhtyeen musiikissa jouhikkomaanitus kohtaa elektronisen pelimusiikin estetiikan ja arkistonauhat analogisyntetisaattorin äänen.

Kohderyhmä: alakoulu

Tutustu yhtyeeseen

Torstai 18.11.

klo 9-9.30, Sampolan sali

Kuvassa Julius Ranta soittaa hymyillen handpan-soitinta.

Julius Rantala

Unelmieni soittimet

Talent Suomessa kultaisen napin saanut multi-instrumentalisti. Lapsena musikaalisten sisarustensa innoittama Julius löysi rummut, vain pian huomatakseen että ei voinut lopettaa soittamista. Rakkaus ääneen, rytmeihin, melodioihin, harmonioihin ja niiden eri sävyihin ilmeni nopeasti kasvavana kiinnostuksena erilaisiin soittimiin.

Kohderyhmä: alakoulu, yläkoulu

Tutustu yhtyeeseen

klo 10-10.30, Sampolan sali

AITO-yhtyeen promokuva, jossa yhtyeen kaikki kuusi jäsentä.

AITO

AITOn konsertti on täysin improvisoitu a cappella -seikkailu. Se on kuin vaaroja täynnä oleva polku, jota laulajat kulkevat luottaen, että oikea tie löytyy nuotti nuotilta. Intensiivisempää kokemusta saa hakea, koska kaikki syntyy hetkessä. AITO koostuu useiden eri musiikinlajien taitajista, joten konsertin musiikki voi olla mitä vain: grooveja rytmejä, balladeja, pop- tai maailmanmusiikkia, jazzin tai bluesin sävyjä, laulelmaa, tarinoita, ääniä, värejä, liikettä tai jotain aivan uutta, jota emme osaa vielä edes nimetä.

Kohderyhmä: yläkoulu

Tutustu yhtyeeseen

klo 11-11.30, Sampolan sali

Kuvassa vasemmalle Juho Koskimies, keskellä Elina Robinson ja oikealla Anna Murtola.

FLAMENCO VISIONS

Flamenco Visions -esityksessä kohtaavat vangitsevalla tavalla espanjalainen flamencotanssi ja -musiikki sekä videotaiteen moderni visuaalisuus. Ryhmä tuo näyttämölle flamencon intensiivistä ja ilmaisuvoimaista traditiota ammattitaidolla ja persoonallisella pohjoismaisella otteella. Tuloksena on näyttävä kokonaisuus joka vakuuttaa kaiken ikäiset koululaisyleisöt teknisellä taituruudellaan, voimakkaalla tunneilmaisullaan sekä rikkaalla rytmiikallaan.

Kohderyhmä: alakoulu

Tutustu yhtyeeseen

klo 13-13.40, Sampolan sali

Kuvassa Pekka Laukkarinen kuuntelee megafonilla, Matti istuu keskellä ja Leevillä on mandoliini kädessään.

Poppilan hätävara

Pidä huolta!

”Pidä huolta!” on uusi lennokas koulukonsertti, jonka teemana on toisen huomioiminen, ystävyys sekä kiusaamisen ehkäisy. Konsertin pääpaino on yhteislaulussa, korkeatasoisessa musiikissa ja hauskuudessa. Yleisölle tuttujen laulujen lisäksi konsertissa kuullaan bändin omia lauluja, jotka käsittelevät erityisesti kouluikäisen elämää.

Kohderyhmä: alakoulu, yläkoulu

Tutustu yhtyeeseen

Perjantai 19.11.

klo 9-9.40, Sampolan sali

Kuvassa kaksi yhtyeen jäsentä kurkistaa roskalaatikosta ja kaikki jäsenet katsovat eri suuntiin.

HeartBeat Group (Tanska)

HeartBeat Group on tanskalainen vuodesta 2009 alkaen toiminut stomppaus- ja esiintyjäryhmä. Yhtye on esiintynyt koululaisyleisöille Tanskassa yli 500 koulukonsertin verran. Heartbeatin koulukonsertti on monipuolinen ja huumorintäyteinen aistikokemus, jossa kehorytmit sekoittuvat lauluun, räppäämiseen ja sanattomiin tarinoihin. Esiintyjät käyttävät oivaltavasti soittiminaan kehoaan, pöytäpintoja, tynnyreitä ja muita arkisia esineitä. Heartbeat Group haluaa koulukonsertillaan jakaa rakkautensa musiikkiin: musiikki on täynnä lukemattomia mahdollisuuksia.

Kohderyhmä: alakoulu

Tutustu yhtyeeseen