Musiikkisirkus Avain hukassa palkittiin kansainvälisessä YAMawards-gaalassa

10. 11. 2023

YAMsession on alamme vuosittainen päätapahtuma, jonka järjestää maailman suurin lapsiin ja nuoriin suuntautuva musiikkiorganisaatio Jeunesses Musicales International (JMI). Konserttikeskus on JMI:n liitännäisjäsen. Tänä vuonna YAMsession järjestettiin Brasilian São Paulossa ja Tatuissa 6.-11.11.2023. Tapahtuman yhteydessä palkittiin jälleen parhaita nuorille suunnattuja musiikkituotantoja eri kategorioissa YAMawards-gaalassa. 

YAMawards järjestettiin jo viidennentoista kerran, mutta ensimmäistä kertaa Euroopan ulkopuolella. Palkintoja myönnettiin kuudessa eri kategoriassa. Best small ensemble for the young audiences -kategoria on gaalan kisatuin kategoria. Tänä vuonna voiton kyseisessä kategoriassa vei suomalainen Musiikkisirkus Avain hukassa, joka on myös osa Konserttikeskuksen ohjelmistoa.

Musiikkia ja nykysirkusta sisältävässä Avain hukassa -esityksessä etsitään kadonnutta avainta, käydään kylässä eri kodeissa ja tavataan naapureita. Jokainen koti on erilainen, asukkaidensa näköinen ja kuuloinen. Koko perheen esitys pohjautuu Sanna Manderin kirjoittamaan ja kuvittamaan kirjaan Avain hukassa. Kirjan runoista uusia lauluja on säveltänyt Sannis Sundström.

Konserttikeskuksen väki onnittelee lämpimästi Avain hukassa -työryhmää mahtavasta kansainvälisestä tunnustuksesta!