Artistihaastattelu: Elina Robinson

8. 09. 2023

Järjestämme joka syksy avoimen ohjelmahaun. Etsimme jälleen korkeatasoisia lapsille ja nuorille suunnattuja musiikkipainotteisia esityksiä päiväkoti- ja koulukonserttikiertueillemme. Haku koskee lukuvuotta 2024–2025.  Haastattelimme päiväkoti- ja koulukiertueilla kiertäneitä esiintyjiämme ja kysyimme heidän kokemuksiaan kiertueista.

Elina Robinson edustaa Konserttikeskuksen ohjelmistossa Imperfekto kollektiivin Flamenco Visions – esitystä. Esityksessä kohtaavat vangitsevalla tavalla espanjalainen flamencotanssi ja -musiikki sekä videotaiteen moderni visuaalisuus. Ryhmä tuo näyttämölle flamencon intensiivistä ja ilmaisuvoimaista traditiota ammattitaidolla ja persoonallisella pohjoismaisella otteella. Kysyimme Elinalta hänen ajatuksiaan koulukiertueistamme:

Miksi kannattaa hakea Konserttikeskuksen ohjelmistoon?

”Konserttikeskus tekee todella arvokasta työtä tarjoamalla koululaisille mahdollisuus kokea upeita taide-elämyksiä omalla koulullaan. Kiertueet työllistävät artisteja ja tarjoavat työtä freelancereille tuulisella taidealalla. Olen ollut mukana Konserttikeskuksen ohjelmistossa Imperfecto- kollektiivin kanssa Flamenco Visions -esityksellä 2019–2022 ja nyt jälleen uudelleen valittuna. Olemme kiertäneet Suomea ja saaneet esiintyä tuhansille koululaisille. Kouluissa esiintyminen on ollut todella palkitsevaa ja reissuilta on kertynyt upeita keikkamuistoja. Konserttikeskus hoitaa myös järjestelyt ensiluokkaisesti ja itse on saanut keskittyä oleelliseen eli esiintymiseen ja lasten sekä nuorten kohtaamiseen.”

Paras keikkamuisto Konserttikeskuksen kiertueilta tähän mennessä?

”Olemme esittäneet teostamme satoja kertoja eri-ikäisille koululaisille ja muistoja on kertynyt yhteisistä konserttihetkistä lukuisia. Eräs niistä on kuitenkin jäänyt erityisenä mieleen. Esiinnyimme Porissa valmistavan luokan lapsille, jotka olivat juuri saapuneet Suomeen pakolaisina Afganistanista. Vaikka yhteistä kieltä meillä ei ollut, lapset eläytyivät täysillä ja itsekään en voinut kyyneleiltä esityksen aikana välttyä. Taide on myös sanatonta tunteiden välittämistä ja kokemus voi olla todella liikuttava sekä pienille katsojille että itselle esiintyjänä.”

Konserttikeskuksen ohjelmahaku on käynnissä pe 27.10.2023 klo 16.00 asti. Lue lisää täältä >