Artistihaastattelu: Elina Arlin

9. 10. 2023

Järjestämme joka syksy avoimen ohjelmahaun. Etsimme jälleen korkeatasoisia lapsille ja nuorille suunnattuja musiikkipainotteisia esityksiä päiväkoti- ja koulukonserttikiertueillemme. Haku koskee lukuvuotta 2024–2025.  Haastattelimme päiväkoti- ja koulukiertueilla kiertäneitä esiintyjiämme ja kysyimme heidän kokemuksiaan kiertueista.

Elina Arlin on Konserttikeskuksen ohjelmistossa Megasakki-yhtyeessä. Megasakki on groovaava lastenmusiikkiyhtye, jonka musiikissa kuuluvat HipHop, RnB, Funk, Soul ja muut parhaat rytmimusiikin tyylisuunnat. Rummut, basso ja elektroniset soittimet luovat svengaavan pohjan kahdelle upealle laulajalle. Lopputuloksena on menevä ja iloinen konserttikokonaisuus, höystettynä hauskoilla ja oivaltavilla sanoituksilla. Megasakin soittajat ovat pitkän linjan muusikoita Sibelius-Akatemiasta ja yhtye palkittiin Vuoden lastenmusiikki -palkinnolla Emma-gaalassa 2023.

Miksi kannattaa hakea Konserttikeskuksen ohjelmistoon?

”Konserttikeskuksen kautta pääsee tekemään mukavia lastenmusiikkikiertueita, ja esiintymään viikon aikana yli kymmenelle eri yleisölle. Meidän Megasakki-yhtyeellä on ollut tosi kivoja puitteita Konserttikeskuksen kiertueilla: olemme esiintyneet muun muassa Suomen pohjoisimmissa osioissa ja konserttien jälkeen nauttineet Lapin luonnosta vaellellen. Asiointi Konserttikeskuksen kanssa on helppoa ja mukavaa.”

Paras keikkamuisto Konserttikeskuksen kiertueilta tähän mennessä?

”Yksittäistä parasta on vaikeaa nimetä. Tosi moni (lähes kaikki) koulut ovat yllättäneet minut positiivisesti: lapset ja nuoret ovat fiksuja ja kohteliaita! Uutisointi koulumaailmasta antaa ymmärtää, että koulumaailma olisi nykyään lähes villi länsi. Me kyllä kohtaamme kiertueilla ihan toisenlaisen maailman ja sen perusteella voin väittää, että nuorissa oleva tulevaisuus näyttää hyvältä. On ollut mukavaa tutustua musiikinopettajiin eri puolilta Suomea ja todeta, että aina löytyy yhteisiä tuttuja. Suomi on pieni maa! Parhaat muistot kiertueilta liittyvät siis kohtaamisiin.”


Konserttikeskuksen ohjelmahaku on käynnissä pe 27.10.2023 klo 16.00 asti. Lue lisää täältä >