Artistihaastattelu: Antti Paalanen

28. 09. 2023

Järjestämme joka syksy avoimen ohjelmahaun. Etsimme jälleen korkeatasoisia lapsille ja nuorille suunnattuja musiikkipainotteisia esityksiä päiväkoti- ja koulukonserttikiertueillemme. Haku koskee lukuvuotta 2024–2025.  Haastattelimme päiväkoti- ja koulukiertueilla kiertäneitä esiintyjiämme ja kysyimme heidän kokemuksiaan kiertueista.

Antti Paalanen on harmonikansoittaja, jonka persoonallinen ohjelma Hullu haitari on ollut yksi koulukiertueidemme suosikeista. Antin esityksessä otetaan mittaa haitarin palkeen elastisuudesta, lattian kestävyydestä, sekä melun ja örinän voimasta. Lavalla istuskelee haitarinsa kanssa lempeä mutta äänekäs shamanistinen hahmo, joka takoo jalallaan lattiasta biitit paljetta repien, loihtii ilmoille mieleenpainuvia melodioita sekä laulelee ja kertoilee tarinoita örisevällä mörön äänellään. Kappaleet on itsetehtyjä, ja niissä on ripaus pelimannimusiikkia, heavyä, teknoa ja elektroniikkaa.

Miksi kannattaa hakea Konserttikeskuksen ohjelmistoon?

”Ollaan miksaaja, äänisuunnittelija Samuli Volannon kanssa kierretty maita ja mantuja yli 15 vuotta. Aloitettiin koulukonsertit viime syksynä. Ensiajatuksena koulukonserttien nuorehko ikähaitari oli itselle suuri kysymysmerkki, joka kuitenkin osoittautui turhaksi huoleksi. Lapset, etenkin alakoululaiset ovat olleet kuulijoina parasta mahdollista ryhmää, he osallistuvat, ovat innoissaan ja heidän silmistä näkee sen kaikenvälittömän innostuksen ja riemun. Ja se huuto, aplodit ja osallistuva meininki, täytyy sanoa että millään normikeikalla ei näin kovaa vastaanottoa ole ollut, kovempi meno kuin rokkiklubilla konsanaan sekä nuorten kohtaamiseen.”

Paras keikkamuisto Konserttikeskuksen kiertueilta tähän mennessä?

”Konserttikeskuksen kiertueilta tähän mennessä keikkojen jälkeiset hetken on ihan parasta kun oppilaat tulevat juttelemaan, pyytämään nimmareita ja heittämään yläfemmoja.”

Konserttikeskuksen ohjelmahaku on käynnissä pe 27.10.2023 klo 16.00 asti. Lue lisää täältä >