UUDET OHJELMAT LUKUVUONNA 2017 – 2018  
 


Kuva: Juha Tanhua

Kuva: Juha Tanhua

BLUESMIES JÖNSSON

Ismo Haavisto, laulu, slide-kitara, huuliharppu
Tuomo Karppinen, laulu, kitara

Kouluille suunnatussa blueskonsertissa on mukana toimintaa ja leikkejä, joihin kaikki pääsevät osallistumaan. Ohjelmassa kuljetaan Jönssonin matkassa maalta kaupunkiin. Siinä sivutaan hienoisesti myös bluesmusiikin historiaa lapsille ja nuorille sopivassa muodossa. Mukana on tuttuja, bluesiksi sovitettuja lastenlauluja sekä uusia tätä ohjelmaa varten sävellettyjä kappaleita.

Ohjelman yläkouluversio esittelee bluesmusiikin historiaa ja ohjelmistoa laajemminkin. Esiintyjiltä on mahdollista tilata myös bluestyöpajoja. 

Kohderyhmät: Päiväkoti, alakoulun 1.-6. luokat,
yläkoulu, lukio
Hinta: 254 €/konsertti


Kuva: Marek Sabogal

Kuva: Marek Sabogal

FANTASÍA ANDALUZA

Joonas Widenius, flamencokitara
Petri Kumela, klassinen kitara
 

Kumela & Widenius ovat omissa genreissään Suomen ehdotonta huippua ja klassisen ja flamencokitaristin kohtaaminen Suomessa jotain täysin uutta. Ohjelma sisältää perinteistä espanjalaista kitaramusiikkia, säveltäjinä mm. Sabicas, Tárrega, de Falla ja Niño Ricardo, sekä traditionaalista flamencoa. Juonnoissaan Kumela & Widenius kertovat konsertin teoksista, flamencon ja klassisen kitaramusiikin erityispiirteistä sekä kitaroista yleensä. 

Kohderyhmät: Päiväkoti (esikoulu), alakoulu, yläkoulu,  lukio, ammattioppilaitos
Hinta: 254 €/konsertti


Konserttikeskus

FLIPFLOP

Daniela Fogelholm, laulu
Juha Kujanpää, piano
Lauri Salokoski, sähköbasso ja laulu
Mikael Seire, rummut
Kaisa Niemi, sammakko (tanssi)

FlipFlop on suomenruotsalainen lastenmusiikkiyhtye, joka esittää omaa tuotantoaan sekä ruotsiksi että suomeksi. Iloisten ja vauhdikkaiden kappaleiden vastapainona on herkkiä ja ajatuksia herättäviä lauluja. Musiikin tyylilajit ulottuvat jazzista folkiin ja rockiin. Yhtye voi tarvittaessa esiintyä myös nelihenkisenä ilman sammakkoa.

Kohderyhmät: Päiväkoti, alakoulun 1.-3. luokat
Hinta: 374 €/konsertti (kvartetti), 440 €/konsertti (kvintetti)


HIGHWAY STARS

Kuva: Kim Saarinen

Kuva: Kim Saarinen

Anastasia ”Kitty Kay” Trizna, laulu, huilu
Anne-Mari ”AinoA” Kivimäki, laulu, haitari
Pekko Echo” Käppi, laulu, jouhikko, rumpu
Pauliina Saarman, ääniteknikko

Kotiseudun tarinoita -ohjelmakilpailun voittanut ohjelma käsittelee jonnekin kuulumisen ja vierauden teemoja. Highway Stars, ”The Moving Band”, on maailman ainoa etno-futu-folk-root-dance-bubblegum-bändi, jonka musiikillinen kunnianhimo on korkealla, mutta keikkapalkkiot vähissä. Yhtye onkin päätynyt tekemään muuttoja rämällä keikkabussillaan. Salaperäisestä muuttokuormasta paljastuvat haikeat, hullut ja ylilyödyt kotiseutumuistot ja -uskomukset tempaavat Highway Starsin muuttokeikalta odottamattomalle soittokeikalle, joka on samalla matka tuttuun ja vieraaseen. Mistä sinä tiedät olevasi kotona?

Käsikirjoitus ja ohjaus: Johanna Keinänen.
Kohderyhmät: esikoulu, alakoulu, yläkoulu, lukio
Hinta: 374 €/konsertti


ILO ENSEMBLE

Helmi Camus,
Salla Haavisto,
Charlotta Hagfors,
Tiina Palmén,
Ulla Silvennoinen,
laulu

Ilo Ensemble valloittaa lämpimällä soinnillaan ja välittömällä lavaesiintymisellään. Viisihenkisen lauluyhtyeen intohimo on rekilaulu: kansan suussa syntynyt 1800-luvun populaarimusiikki. Laulut kertoivat tavallisesta elämästä, eikä mikään inhimillinen ollut niille vierasta. Ilo Ensemble tuo perinteen nykypäivään – säveltää, sanoittaa ja sovittaa uusia elämänmakuisia rekilauluja. Rekilauluperinne ei ole pölyinen kuriositeetti, vaan hedelmällinen maaperä ja väkevä väylä ajatuksille, koskivat ne sitten rakkautta tai yhteiskunnan epäkohtia. Konserttien yhteyteen on mahdollista järjestää  myös rekilaulutyöpajoja, joissa käydään läpi rekilaulun historiaa, tutustutaan vanhoihin rekilauluihin ja tehdään yhdessä uusia rekilaulusanoituksia. Työpajojen tuotokset kuullaan osana Ilo Ensemblen konserttia.

Kohderyhmät: alakoulu - lukio
Hinta: 440 €/konsertti

 

Kuva: Antti Kokkola

Kuva: Antti Kokkola

 

JAZZ AND FLY FISHING: Second Nature


Håvard Stubø, kitara (Norja)
Joona Toivanen, koskettimet (Ruotsi)
Tapani Toivanen, kontrabasso (Tanska)
Fredrik Hamrå, rummut (Ruotsi)
Isak Gjertsen, animaatio (Ruotsi)
 

Jazz & Fly Fishing -yhtyeen synnyn taustalla vuonna 2009 oli ajatus koota perhokalastukseen intohimoisesti suhtautuvista jazzmuusikoista koostuva yhtye ja lähettää se kahden kuukauden jazz- ja perhokalastuskiertueelle Pohjoismaihin. Kiertue videoitiin ja tuloksena oli dokumenttisarja Jazz & Fly Fishing – One Second of Magic, joka julkaistiin 2011. Yhdessä animaattori Isak Gjertsenin kanssa tehtävä koulukonserttiohjelma Second Nature yhdistää Jazz & Fly Fishing- yhtyeen musiikkiin live-animaation ja visuaalisen puolen. Se seuraa ikään kuin tyypillisen jazzkappaleen kaarta: osa materiaalista on ennalta sävellettyä, osa tapahtuu hetkessä ja on improvisoitua.

Kohderyhmät: Päiväkoti - lukio
Hinta: 440 €/konsertti


Kuva: Isak Gjertsen

Kuva: Isak Gjertsen

 

MATS JA ANTTU: Rokin historia/Rockens historia


Mats Prost, kitara ja laulu
Andreas Rantala, kitara, laulu ja mandoliini

Rokin historia -ohjelma on sekä musiikin että historian hauska ja äänekäs oppitunti! Sen aikana Mats & Anttu soittavat parasta rokkimusaa mitä on 50 luvusta eteenpäin tehty ja samalla kertovat missä kontekstissa musiikki on syntynyt.
 

Kohderyhmät: Alakoulu 5-6. luokat, yläkoulu, lukio
Hinta: 254 €/konsertti

Kuva: Pia Prost

Kuva: Pia Prost


MUSAPOSSE: Vihaan musaa!


Talvi-Maaria Turunen, sopraano
Timo Turunen, tenori
Mirva Helske, piano

Musapossen draamallisessa Vihaan musaa! -konsertissa lapsia tutustutetaan lied-musiikin maailmaan värikkäällä ja mukaansatempaavalla tavalla. Ohjelmaan on upotettu lied-musiikkia monesta eri maasta, usealta eri aikakaudelta sekä usealta eri säveltäjältä (Mozart, Schubert, Bernstein, Merikanto, Poulenc). Kaikki laulut on sovitettu suomen kielelle ja laulut on nivottu juonelliseksi kokonaisuudeksi. Esitys toteutetaan pienillä lavastuksellisilla elementeillä ja se on helppo viedä erikokoisiin ja -mallisiin koulun saleihin. Esityksen taustalla pyörii valkokankaalle heijastettava visuaalinen satukirja.

Kohderyhmät: Päiväkoti, alakoulu
Hinta: 318 €/konsertti

Kuva: Ville Kokkonen, Salamavisual

Kuva: Ville Kokkonen, Salamavisual

 

PIKKU PAPUN ORKESTERI


Heli Kajo, laulu, nokkahuilu, harmooni
Antti Kokkola, laulu, mandoliini, viulu
Sannis Sundström, laulu, viulu, kellopeli
Janne Ali-Vehmas, laulu, kitara, tamburiini
Reetta Kuisma, laulu, kontrabasso, matkalaukku
Maiju Kopra, laulu, trumpetti, ksylofoni

Pikku Papun Orkesterin konsertti on mukaansatempaava, interaktiivinen laulu- ja leikkituokio. Lauluissa seikkailee neuvokas, pieni kilpikonna Pikku Papu ystävineen ja niissä käsitellään ystävyyttä, iloa, kiukkua, ruoanlaittoa, luontoa, toisten kanssa toimeen tulemista – koko elämän kirjoa! Orkesteri tekee koulu- ja päiväkotikonsertteja kvintettikokoonpanolla.


Kohderyhmät: päiväkoti, alakoulu (1.-3. lk)
Hinta: 440 €/konsertti

_DSC0039 pieni.jpg
 

Kuva: Raili Takolander

Kuva: Raili Takolander

POJA!


Esko Grundström, kontrabasso, harmonikka, pienkanteleet, laulu ym.
Tero Pajunen, laulu, viulu, kitara, mandoliini ym.
Tomas Takolander, laulu, kitara, cupola, trumpetti ym.

Poja! on akustinen folktrio, jonka kaikki jäsenet ovat laulavia multi-instrumentalisteja ja säveltäjiä. He suhtautuvat musiikkiin suurella intohimolla. Soitto ja laulu raikaavat luontevasti kaikenikäisten ja -kokoisten yleisöjen edessä missä hyvänsä, 10 vuoden yhteissoittokokemuksella. Yhtyeen laajasta ohjelmistosta löytyy räätälöidyt konserttikokonaisuudet niin päiväkoteihin, ala- ja yläkouluihin, toisen asteen oppilaitoksiin kuin erityisryhmille. Tulokulma vaihtelee yleisöstä riippuen pedagogisesta viihdyttävän kautta nostalgiseen: ohjelmistossa on yhtyeen jäsenten omia nykykansanmusiikkisävellyksiä ja folklauluja, suomalaista ja muiden maiden perinnemusiikkia, joskus myös vanhaa iskelmää ja jatsia. Poja! häikäisee taidoillaan, monipuolisuudellaan, meiningillään ja herkkyydellään.


Kohderyhmät: Päiväkoti - lukio
Hinta: 318 €/konsertti


Kuva: Siina Hirvonen

Kuva: Siina Hirvonen

SIINA & TAIKARADIO: Laulubussin matkassa


Siina Hirvonen, laulu, viulu, tinapilli, kazoo
Anselmi Hirvonen, kitara, laulu
 

Siina & Taikaradio kutsuu lapset ja aikuiset mukaansa yllätyksellisen Laulubussin kyytiin. Duon ohjelmistoon kuuluu leikittävää ja laulettavaa lastenmusiikkia joka lähtöön. Konsertti vie kuulijansa tuttujen ja vähän uudempienkin laululeikkien sävelin erilaisiin musiikkimaailman seikkailuihin.

Kohderyhmät: Päiväkoti, alakoulun 1.-3. luokat
Hinta: 254 €/konsertti


tuuba_75C0289-4-nelio.jpg

TEHO
 

Tero Hyväluoma, viisikielinen viulu
Esko Järvelä, viisikielinen viulu

Teho on ennakkoluuloton, humoristinen ja intensiivinen viuluduo, joka ei kaihda heittää kaatopaikalle viulun perinteisiä käyttömuotoja korvatakseen niitä omilla näkemyksillään. Se yhdistelee saumattomasti suomalaista pelimanniviulismia, norjalaista hallingia, ruotsalaista polskaa, bebopia, western swingiä ja uutta, itsesävellettyä kansanmusiikkia ryyditettynä ankaralla svengillä ja ronskilla otteella. Myös improvisaatio on vahvasti läsnä duon esityksissä.

Kohderyhmät: Päiväkoti - lukio
Hinta: 254 €/konsertti


Kuva: Antti Kokkola

Kuva: Antti Kokkola

VALMA & VARSINAISET: Koti maailmalla


Vilma Talvitie, laulu, surdo
Sannis Sundström, viulu, laulu
Laura Kuisma, viulu, laulu
Reetta Kuisma, kontrabasso, laulu
Lauri Hongisto, kitara, laulu

Valma & Varsinaiset vie katsojan suureen seikkailuun, jossa kohdataan omia ennakkoluuloja ja avataan silmiä maailman miljoonille väreille. Konsertti koostuu Vilma Talvitien säveltämistä ja sanoittamista ja Varsinaisten sovittamista lauluista sekä Virpi Talvitien taiteilemista kuvista, jotka heijastetaan videoprojektorilla siirrettävälle valkokankaalle.

Kohderyhmät: Päiväkoti - lukio
Hinta: 440 €/konsertti