OPPILAAT KONSERTIN TUOTTAJINA

Konserttikeskuksen Oppilaat konsertin tuottajina -toimintamalli osallistaa koululaiset koulukonsertin tai muun kulttuuritapahtuman tuotantoon. Toteuttajana toimii esimerkiksi koululuokka tai osa siitä, koulun harrastekerho, valinnaisen musiikinkurssin oppilaat tai vaikkapa vanhempainyhdistys. Malli rikastaa konserttikokemusta ja sitoo oppilaat konsertin järjestämiseen siten, ettei kokemus jää vain auditiiviseksi, vaan konsertin järjestäminen voidaan kokea yhteisenä projektina. Konserttikeskus on muokannut Norjan Rikskonsertene -organisaation kehittämän mallin Suomen oloihin.

Toimintamallin voi toteuttaa eri tavoin, joten esimerkiksi projektin kesto vaihtelee toteutustavasta riippuen. Keskimäärin järjestävä ryhmä aloittaa työskentelyn pari viikkoa ennen konserttia. Oppilaille on ollut tärkeää olla osa konsertin tekemistä. Konserttikeskuksen näkökulmasta tärkeää on ajatus lisäarvon tuottamisesta perinteiselle koulukonsertille: että oppilaat eivät vain koe vaan myös osallistuvat.


Espoon Jousenkaaren koulun 5A-luokka toteutti toukokuussa 2013 Konserttikeskuksen Musiikki elämään -hankkeessa kehittämän Oppilaat konsertin tuottajina -toimintamallin mukaisen Mopo-yhtyeen koulukonsertin.

Pitempi video Oppilaat konsertin tuottajina -toimintamallista – Opettajan näkökulmasta


Haluatteko mukaan?

Jos koulunne haluaa ottaa käyttöön Oppilaat konsertin tuottajina -toimintamallin, ilmoita siitä tuottaja Seija Pakariselle sähköpostitse tai puhelimitse. Ilmoitathan osallistumisestanne mahdollisimman ajoissa, jotta saamme tiedon esiintyjäryhmille ajoissa. 

 Tarvitsemme seuraavat tiedot:

  • kuinka monta lasta projektiin osallistuu, niin lähetämme kaulanauhat staff-passeja varten

  • luokkasi/ryhmäsi nimi, joka tulee näkymään diplomissa

Tulostettavat materiaalit

Ota yhteyttä

Tuottaja Seija Pakarinen
seija.pakarinen@konserttikeskus.fi

tai

Tuottaja Ville Kekäläinen
ville.kekalainen@konserttikeskus.fi
 

Oppilaat konsertin tuottajina -toimintamalli kehitettiin osana Musiikki elämään -hanketta.