LIVE 2-hankkeen musiikilliset sisällöt

LIVE 2 -hankkeen avulla Konserttikeskuksen päiväkoti- ja koulukonsertteja pyritään tuottamaan erityisesti uusiin kuntiin sekä kuntiin, joissa kulttuuritarjonta on normaalisti rajallista. Hanke pyrkii tavoittamaan uusia kohderyhmiä, ja konsertteja järjestetään päiväkotien ja koulujen lisäksi muun muassa sairaaloissa ja palvelutaloissa sekä yhteistyössä sosiaalitoimen kanssa. Konserttikeskuksen tuottamien esitysten lisäksi konsertteja tuottavat Musiikkikeskus Resonaari, Maailman musiikin keskus yhteistyössä Sibelius-Akatemian (Global Music) kanssa ja Helsingin kamarikuoro sekä yhdeksän orkesteria eri puolilta Suomea.

Tutustu alapuolelta yhteistyökumppaneihin sekä yhteistyössä tuotettuihin konsertteihin ja esityksiin.

Kuvassa: Kuopion kaupunginorkesteri, kuvaaja: Markus Aspegren

Orkesterit ja kuorot

Mukaan valitut orkesterit ovat Lohjan kaupunginorkesteri, Suomalainen barokkiorkesteri, Seinäjoen kaupunginorkesteri, Tapiola Sinfonietta, Kuopion kaupunginorkesteri, Joensuun kaupunginorkesteri, Pori Sinfonietta (Porin kaupunginorkesteri), Lahden kaupunginorkesteri (Sinfonia Lahti) ja Vantaan Viihdeorkesteri sekä Helsingin kamarikuoro.

Vuonna 1989 perustettu Suomalainen barokkiorkesteri (FiBO) on ollut koko historiansa ajan monella tavalla edelläkävijä. Orkesteri tunnetaan Suomessa ja ulkomailla taidokkaista esityksistään, luovasta ohjelmistosuunnittelustaan ja monenlaisista kumppanuusverkostoistaan, kuten Nordic Baroque Scene -yhteistyöstä. Ytimessä on barokkimusiikki, mutta FiBOlta luontuvat myös niin varhaisbarokki ja -romantiikka kuin Sibeliuksen teokset ja periodisoittimille sävelletty uusi musiikki. Oman FiBO Records -sarjan lisäksi tallenteita on toteutettu useiden levy-yhtiöiden kanssa. Tuorein, Ilya Gringoltsin kanssa tehty ja Locatellin viulukonserttoja sisältävä Il labirinto armonico -levy (BIS) on saanut merkittäviä tunnustuspalkintoja, kuten Gramophone Editor’s Choicen (3/2021) ja Diapason d’orin (5/2021).

Suomalaisen barokkiorkesterin esityksessä Itämeren aalloilla 1700-luvun Baltian alueen barokkimusiikki kohtaa kotoisen soittimemme jouhikon. Barokkiyhtye koostuu jousista ja cembalosta ja siihen kuuluu 10 muusikkoa. Ohjelma koostuu mm. Buxtehuden, Bertalin, Farinan, Schmelzerin ja Tunderin sekä jouhikon soittaja Ilkka Heinosen sävellyksistä. Esityksiä pyritään suuntaamaan alueille, joilla on ollut aiemmin vähemmän Konserttikeskuksen toimintaa.

Konsertissa esitellään suomalaista musiikkiperinnettä ja sen yhteyksiä Itämeren alueeseen ja Eurooppaan. Barokin hitit ovat mukaansatempaavaa kuunneltavaa, vaikka säveltäjänimet ovat hieman vieraampia. Barokkikappaleiden osat ovat lyhyitä ja niiden luonteet vaihtuvat usein, joten ne sopivat hyvin eri ikäisille kuulijoille. Jouhikko ja cembalo sekä jousisoitinten suolikielet esitellään konsertin aikana.

Konserttien kuulijoille toimitetaan etukäteen konserttiin liittyvää YouTube-materiaalia, joka syventää konserttikokemusta. Koulut voivat myös tulostaa oppilaille sarjakuvan, jossa esitellään hauskalla tavalla barokkimusiikkiin liittyviä aiheita.

Lisätietoja: Laura Kajander, Toiminnanjohtaja / Suomalainen barokkiorkesteri (FiBO) / puh. +358 40 593 7154, email. laura.kajander@fibo.fi   

Helsingin kamarikuoron kannatusyhdistys ry ylläpitää ammattilaulajista koostuvaa kamarikuoroa, Helsingin kamarikuoroa. Toiminnassa korostuu vaativa ja monipuolinen ohjelmisto sekä sävellysten tilaaminen ja kantaesittäminen pääasiassa suomalaisilta säveltäjiltä. Helsingin kamarikuoro tunnetaan maamme yhtenä ahkerimmista nykymusiikin esittäjistä – vuodesta 2005 Helsingin kamarikuoro on kantaesittänyt 88 teosta sekä vastannut 35 teoksen Suomen-ensiesityksestä.

Helsingin kamarikuoron konserttikaudet ovat osoittaneet, että ammattimaiselle kamarikuorotoiminnalle on kysyntää sekä edellytykset Suomessa. Kuoro tekee yhteistyötä kotimaisten ja ulkomaisten festivaalien, orkestereiden ja yhtyeiden kanssa ja kuoron konsertteja nähdään ja kuullaan säännöllisesti Yleisradion kanavilla. Vuonna 2012 Helsingin kamarikuoro hyväksyttiin eurooppalaisten ammattikamarikuorojen verkosto Tenso Network Europen jäseneksi. Tenson jäsenenä Helsingin kamarikuoro on lunastanut paikkansa osana kansainvälistä ammattikamarikuorojen yhteisöä. Viime vuosina kuoro on esiintynyt kotimaan kiertueiden lisäksi Yhdysvalloissa, Iso-Britanniassa, Italiassa, Belgiassa, Puolassa ja Skandinaviassa.

Helsingin kamarikuoron musiikkilevytykset ovat viime vuonna ansainneet paljon kotimaista kansainvälistä tunnustusta: Preis der deutschen Schallplattenkritik 2016 ja 2021, Gramophone Editor’s Choice Choral music 2021, Vuoden kuorolevy 2019 ja 2021 sekä Emma-ehdokkuudet 2020, 2021 ja 2022.

Helsingin kamarikuoro osallistuu hankkeeseen laulukvintetillä. Konserttien tavoitteena on saavuttaa ihmisiä, joiden on muutoin vaikeaa päästä konsertteihin, kuten sairaalapotilaita, palvelutalojen asukkaita ja ikäihmisiä.

Konserteissa laulamisen lisäksi laulajat juontavat ja lukevat ohjelman runoteoksia. Konserttien ohjelma koostuu keväisestä musiikista Suomesta ja ulkomailta eri aikakausilta, mm. Claude le Jeunin, P. J. Hannikaisen, Giaches de Wertin, Benjamin Brittenin, Claudio Monteverdin, Selim Palmgrenin, Fanny Henselin, Erik Bergmanin ja Gabriel Linsénin teoksista.

Lisätietoja:
Heta Kokkomäki
Tuotantopäällikkö / Helsingin kamarikuoro
puh: +358 44 745 5490
e-mail: 
heta@helsinginkamarikuoro.fi

Joensuun kaupunginorkesteri on energinen, ennakkoluuloton ja ohjelmistoltaan monipuolinen 35-henkinen sinfoniaorkesteri. Orkesterilla on vuosittain kahdeksisenkymmentä esiintymistä, joista noin kolmasosa on sinfoniakonsertteja. Niiden lisäksi soitetaan kirkko-, kamari- ja viihdemusiikkia sekä musiikkia lapsille ja nuorille, rokkia unohtamatta.

Joensuun Carelia-salissa järjestettävien konserttien lisäksi orkesteri vie musiikin iloa itäisen Suomen alueen kouluihin, laitoksiin ja festivaaleille. Orkesterin taiteellisina partnereina toimivat Minna Pensola ja Antti Tikkanen eli Duo Tiksola. Joensuun kaupunginorkesteri on perustettu vuonna 1953 ja orkesteri viettää 70-vuotisjuhlavuottaan vuonna 2023.

Joensuun kaupunginorkesterin muusikot järjestävät erityislapsille ja peruskoululaisille suunnattuja interaktiivisia musiikkihetkiä, joissa lapset ja nuoret osallistetaan musiikin maailmaan esimerkiksi rytmisoittimia hyödyntäen. Musiikkihetkiä räätälöidään muun muassa vaikeasti vammaisille, autistisille sekä psykososiaalista tukea tarvitseville lapsille ja nuorille.

Koulutusta saaneet muusikot esiintyvät 3–5 hengen ryhmissä. Musiikkihetkien aikana lapset ja nuoret pääsevät rentoutumaan klassisen musiikin parissa ja musiikkihetken jälkeen tutustumaan orkesterisoittimiin.

Konserttien tavoitteena on vaikuttaa oppilaiden fyysiseen, psyykkiseen, sosiaaliseen, vuorovaikutukselliseen ja kognitiiviseen toimintaan siten, että hänen voimavaransa olisivat käytössä parhaalla mahdollisella tavalla.

Lisätietoja:
Heikki Pieviläinen
Tuottajamarkkinoija / Joensuun kaupunginorkesteri
puh. +358 50 436 0579
email.
heikki.pievilainen@joensuu.fi

Kuopion kaupunginorkesteri jatkaa yli 110-vuotista kuopiolaista orkesteriperinnettä palvellen kuntalaisia ja koko maakuntaa. Itä-Suomen suurimman sinfoniaorkesterin kotisali on loistavasta akustiikastaan tunnettu Kuopion Musiikkikeskuksen Konserttisali. Orkesterissa työskentelee tällä hetkellä 44 muusikkoa, jotka edustavat yli 10 kansallisuutta.

Orkesteri huomioi ohjelmistosuunnittelussaan eri ikä- ja asiakasryhmät laaja-alaisesti. Sinfonisen ohjelmiston ohella se tarjoaa kuulijoilleen mm. kamari- ja viihdekonsertteja monimuotoisissa produktioissa. Yleisö- ja taidekasvatustyö on jatkuva osa orkesterin toimintaa. Orkesteri on järjestänyt mm. kummilapsitoimintaa vuonna 2017 syntyneille kuopiolaislapsille, Musiikkipolkuvierailuja 7-luokkalaisille, Taidetestaajat-produktioita 8-luokkalaisille ja muita lapsille ja nuorille suunnattuja konsertteja. Orkesteri myös jalkautuu vierailemaan eri kokoonpanoilla mm. päiväkodeissa, kouluissa, vanhainkodeissa ja yrityksissä.

Kaupunginorkesteri tekee yhteistyötä alueen kulttuuritoimijoiden ja erityisesti Kuopion Musiikkikeskuksessa toimivien musiikkioppilaitosten sekä taidelukio LUMITin kanssa. Yhteistyötä tehdään myös eri festivaalien ja muiden ammattiorkestereiden kanssa ympäri Suomen.

Orkesteri on esiintynyt Suomen rajojen ulkopuolella mm. Ruotsissa, Tanskassa, Itävallassa, Japanissa ja Kiinassa. Se on levyttänyt Finlandia Records -levy-yhtiölle sekä japanilaiselle Octavia Records -levy-yhtiölle. Kuopion kaupunginorkesterin ylikapellimestarina toimii vuoden 2023 alusta Eugene Tzigane. Atso Almila jatkaa orkesterin toisena kapellimestarina. Orkesterin kunniakapellimestari on akateemikko Jorma Panula.

Kuopion kaupunginorkesteri toteuttaa LIVE-hankkeen puitteissa pienyhtyeen ja kahden kulttuuripedagogin kanssa päiväkoti-ikäisille suunnatun ”Piilometsän kesä” -konserttikiertueen kesäkuun 2024 alkupuolella. Pienyhtye koostuu jousisoittajista ja muutamasta puhallinsoittajasta. Ohjelmistona on konsertin tarinaan soveltuvaa klassista kamarimusiikkia.

Konserttisisältö toteutetaan yhteistyössä musiikkipedagogi Hanna-Leena Tammiruusun ja tanssipedagogi Laura Muonan sekä Musiikki- ja kulttuurikeskus VERSOn kanssa. Musiikin ympärille käsikirjoitettu tarina perustuu tärkeisiin arvoihin, kuten ystävyyteen, erilaisuuden hyväksymiseen ja yhteistyöhön. Tarina ja esityksen kesto räätälöidään kohderyhmän ikä huomioiden ja esityksissä hyödynnetään hahmojen liike- ja elekielen mahdollisuuksia sekä kohderyhmälle sopivaa huumoria.

Toteutuspaikkoina toimivat Kuopion kaupungin entisten kuntaliitosalueiden (Nilsiä, Juankoski, Maaninka, Karttula, Vehmersalmi, Riistavesi) sekä Kuopion läheisten, Pohjois-Savon alueella sijaitsevien kuntien päiväkodit.

Lisätietoja: Elina Prepula, tuottaja / Kuopion kaupunginorkesteri, elina.prepula@kuopio.fi, p. 044 7182 364.

Sinfonia Lahti on perinteet tunteva ja uutta luova lahtelainen, suomalainen ja kansainvälinen orkesteri. Toimintamme ytimessä on laaja ja monipuolinen sinfoniakonserttien sarja, jota täydentävät laadukkaat viihdekonsertit. Painokkaassa osassa on myös eri ikäryhmille suunnattu monipuolinen yleisötyö, jonka tavoitteena on luoda yhdenvertainen mahdollisuus tutustua klassiseen musiikkiin ja orkesteriin.

Sinfonia Lahti osallistuu hankkeeseen sen eri pienkokoonpanojen avulla ja Sinfonia Lahti kevätretkellä -konserttikiertueen avulla. Konserttien ohjelmistot koostuvat tutuista, muistoja herättävistä lauluista aina klassisen musiikin helmiin. Konsertit ovat interaktiivisia ja niiden ohjelmistossa huomioidaan osallistavuus.

Konsertteja järjestetään Päijät-Hämeen maakunnan (Orimattila, Iitti, Asikkala, Padasjoki, Hartola, Kärkölä, Sysmä ja Heinola) alueella ja konserttipaikkoina toimivat ympärivuorokautisen palveluasumisen yksiköt sekä päivätoiminnan tilat.

Konserttien tavoitteena on edistää ikäihmisten hyvinvointia sekä lisätä orkesterin ja musiikin saavutettavuutta.

Lisätietoja: Kristiina Palvanen, yleisötyön koordinaattori / Sinfonia Lahti, puh. +358 50 518 4568, email. kristiina.palvanen@lahti.fi

Lohjan kaupunginorkesteri on 12 vakituisen muusikon runko-orkesteri, joka muuntuu freelancervoimin kamari- tai sinfoniaorkesteriksi. Orkesteri on tunnettu monipuolisuudestaan ja ohjelmistossaan se liikkuu portaattomasti viihdemusiikista oopperaan tai vaikkapa barokista elokuva- ja pelimusiikkiin. Monen huippukuoron ja tähtisolistin luotto-orkesteri on esiintynyt mm. Jose Carreraksen, Placido Domingon, Rolando Villazonin, Andrea Boccellin sekä Il Divo -tenoreiden kanssa.  Palvelutalot, päiväkodit ja koulut ovat alueensa ainoalle ammattiorkesterille tärkeitä konserttipaikkoja. Orkesterin taiteellinen johtaja on kapellimestari-viulisti Jukka Untamala.

Lohjan kaupunginorkesteri osallistuu LIVE 2 -hankkeeseen Sergei Prokofjevin musiikkisadulla Pekka ja Susi. Hankkeen avulla orkesteri tekee kiertueen Länsi-Uudenmaan kaksikielisiin kuntiin.

Musiikkisatua esitetään suomeksi, ruotsiksi tai kaksikielisesti. Esityksen kokoonpanona toimii jousikvintetti, puhallinkvintetti, lyömäsoittaja, piano sekä kertoja. Konsertteja järjestetään päiväkodeissa, alakouluissa, kirjastoissa, kulttuuritaloissa ja sairaaloissa sekä senioreiden palvelutaloissa.

Lisätietoja: intendentti Heidi Ketola, email. heidi.ketola@lohja.fi, puh. 044-3741464.

Tutustu Pori Sinfoniettaan orkesterin omilla nettisivuilla: https://sinfonietta.pori.fi/orkesteri/orkesteri/

Pori Sinfonietta osallistuu hankkeeseen Kirmo Lintisen säveltämällä Haapaneitty, mettäntyttö -musiikkisadulla. Esityksen kokoonpanoon kuuluu huilu, oboe, kaksi viulua, alttoviulu, sello ja kontrabasso sekä kertoja. Esityksen tekstin on tehnyt Arja Puikkonen. Musiikkisatu kertoo tarinan Einosta, joka karkaa vaivihkaa kotipihastaan kissan perään ja päätyy seikkailuun hiisien majoille.

Esityksiä järjestetään päiväkodeissa, alakouluissa ja kirjastoissa Porissa ja muualla Satakunnan alueella.

Lisätietoja: sinfonietta@pori.fi   

Seinäjoen kaupungin orkesteri (SKOR) on jousi- ja puhallinkvintetin muodostama monipuolinen ja mukautuva kaupunginorkesteri. Yhdistyspohjainen Seinäjoen kaupunginorkesteri perustettiin vuonna 1936. SKOR esittää kamarimusiikin lisäksi säännöllisesti myös mm. sinfonia- ja viihdemusiikkia.

Seinäjoen kaupunginorkesterin tavoitteena on tavoittaa mahdollisimman monet Seinäjoen alueen päiväkotilapset yhdessä Siina Hirvosen kanssa. Siina Hirvosen käsikirjoittamaan konserttiin osallistuu kaupunginorkesterin 10 muusikkoa ja konserteissa esitettävä musiikki koostuu kamarimusiikkikokoonpanolle sovitetuista lastenlauluista ja kohderyhmälle sopivasta klassisesta musiikista.

Kiertuetta on mukana tuottamassa Seinäjoen ammattikorkeakoulun kulttuurituottajaopiskelijoita, jotka huolehtivat kiertueen käytännön toteutuksesta. Kiertueen konsertit ovat päiväkodeille ilmaisia.

Lisätietoja: Heli Lahti, intendentti, puh. 044 550 2970, email. heli.lahti@skor.fi

Tapiola Sinfonietta on kansainvälisesti tunnettu kamariorkesteri. Ohjelmistossa on klassista musiikkia eri aikakausilta ja ennakkoluulottomia taiteidenvälisiä produktioita. Toiminta Espoon kaupunginorkesterina tavoittaa kuulijat myös konserttisalien ulkopuolella laajan yleisötyötoiminnan kautta.

KUVAAJA:
Esko Keskioja 

Tapiola Sinfonietan hankkeessa kaksi orkesterin koulutettua sairaalamuusikkoa kiertää Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen kaupungeissa. Painotuksena ovat kunnat, kuten Hanko, Inkoo, Karkkila, Kauniainen, Kirkkonummi, Raasepori, Siuntio ja Vihti, joissa ei ole omaa kaupunginorkesteria. Hankkeen tavoitteena on edistää alueellista saavutettavuutta. Sairaalakonsertit sisältävät vierailuja osastoilla ja potilashuoneissa, ja kohderyhmiä ovat eri ikäryhmät vastasyntyneistä aina saattohoitopotilaisiin. Sairaalamuusikoiden soittimet ovat viulu ja kontrabasso sekä muut kielisoittimet ja laulu. Konserteissa potilaat määrittelevät sen mitä haluavat kuulla. Ohjelmisto koostuu perinteistä klassisesta musiikista, iskelmistä ja kansanmusiikista.

Sairaaloiden lisäksi konsertteja ja musiikkihetkiä järjestetään myös sosiaalihuollon alaisen perhetyön yhteydessä esimerkiksi kirjastojen tiloissa. Perhetyön konserteissa on räätälöity ohjelma juontoineen ja niiden tavoitteena on tukea huostaanotettujen lasten ja lapsiperheiden sosiaalisen verkon laajentumista.

Lisätietoja: Miina Sivula, tuottaja / Tapiola Sinfonietta, puh. 0468772299, email. miina.sivula@espoo.fi

Vantaan Viihdeorkesteri on Suomen monipuolisin täysimittaisella sinfoniaorkesterikokoonpanolla esiintyvä viihdeorkesteri. Orkesterin toiminnassa mukana olevat soittajat ovat rockin, klassisen musiikin ja jazzin huippuosaajia. Orkesterin ylikapellimestarina toimii lukuisia nimekkäitä sinfoniaorkestereita eri puolilla maailmaa johtanut Nick Davies ja taiteellisena johtajana maineikas säveltäjä-basisti Lauri Porra.

Vantaan Viihdeorkesteri aloittaa hankkeen avulla uuden yleisötyömuodon, jossa orkesterin muusikot harjoittelevat ja esiintyvät yhdessä nuorten soittajien kanssa. Yhteistyökumppaneina ovat Vantaan musiikkiopisto sekä Tempo-orkesteri.

Hankkeen avulla Vantaan Viihdeorkesterin muusikoita esiintyy yhdessä Tempo-orkesterin kanssa viidellä eri vantaalaisella alakoululla, joissa tempolaiset harjoittelevat. Muusikot esiintyvät myös Vantaan musiikkiopiston kaikille avoimessa ”Suomipoppia nuorella sydämellä” -konsertissa sekä kahdessa koululaiskonsertissa musiikkiopistolaisten kanssa Kulttuuritalo Martinuksessa. Konsertin teemana on ”pop-musiikkia kuudelta eri vuosikymmeneltä”.

Tavoitteena on innostaa uusia soittajia harrastuksen pariin sekä kannustaa nykyisiä soittajia jatkamaan soittoharrastusta. Lisäksi tavoitteena on tukea nuorten soittotaitoa ja antaa ammatillista esimerkkiä siitä, kuinka esiintymistilanteessa toimitaan.

Lisätietoja: Liisa-Maria Koskela, tuottaja / Vantaan Viihdeorkesteri, puh. 0449015935, email. lissu.koskela@viihdeorkesteri.fi

Muut yhteistyökumppanit

Erilaisten oppijoiden ammattiyhtye Resonaarigroup  

Resonaarigroupissa toimii viisi kehitysvammaista muusikkoa, jotka on palkattu osatyökykyisen työsopimuksella Musiikkikeskus Resonaariin. Yhtye on kansainvälisestikin ainutlaatuinen ryhmä, joka on mullistamassa ja uudistamassa suomalaista kulttuurikenttää tuomalla kehitysvammaiset ja erilaiset oppijat tasa-arvoisina muusikkoina muiden artistien rinnalle.

Lue lisää: https://resonaari.fi/resonaarigroup/

Konsertteja, tapahtumia ja koulutusta

Resonaarigroup tarjoaa konserttipalveluja niin pop-rock-yhtyeenä kuin pienemmissä kokoonpanoissa tilaajan toiveiden mukaisesti. Konsertteja tarjotaan laajasti eri kohderyhmille päiväkoti- ja koulukonserteista, puoliakustisiin esiintymisiin ja aina isojen lavojen rock-konsertteihin asti. Yhtye on esiintynyt myös mm. sirkus- ja tanssitaiteilijoiden kanssa ja esim. Svenska Teaternin ison näyttämön I det stora landskapet -musiikkiteatteriesityksessä, mistä yhtye palkittiin Thalia-palkinnolla yhdessä Wegelius-jousikvartetin ja Duv-teaternin kanssa.

Matalan kynnyksen kulttuurihyvinvointi- ja yhteisötapahtumien kautta tavoitetaan erityisryhmiä esimerkiksi asuntoloissa, sairaaloissa, palvelukeskuksissa ja työpajoissa. Leimallista näissä tapahtumissa on yleisön aktivoiminen musiikkitoimintaan laulu-, rytmi- ja/tai musiikkiliikuntaharjoitteiden kautta.

Koulutuspalvelujen kautta tavoitetaan opistojen, ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen perus- ja täydennyskoulutukseen osallistuvia henkilöitä. Musiikkikeskuksen esittelytoiminnan ja siellä järjestettyjen (koulutus)tapahtumien kautta tavoitetaan eri ammattiryhmien ja viiteryhmien edustajia.

Resonaarigroup on mukana LIVE-hankkeessa Muskaripelle-lastenkonserteilla sekä kynnyksettömillä musiikkihetkillä palvelukeskuksissa.

MUSKARIPELLEKONSERTIT PÄIVÄKODEILLE JA ALKUOPETUKSEN LUOKILLE 

Muskaripelle-lastenkonsertit perustuvat musiikkikasvattaja-muusikko Esa Lamposen säveltämiin ja sanoittamiin lastenlauluihin. Konsertin muusikoina toimivat kehitysvammaiset Resonaarigroup-yhtyeen muusikot ja yhtyeen solistina laulujen säveltäjä-sanoittaja Esa Lamponen.

Konsertit suunnataan päiväkodeille. Tavoitteena on tavoittaa etenkin lapsia, joiden perheet eivät muussa tapauksessa tulisi konserttipalveluiden äärelle. Korkeatasoisen konserttielämyksen lisäksi kehitysvammaisten muusikoiden mukanaolo nostaa erilaiset oppijat toimijuuden keskiöön, ja tätä kautta hälvennetään mahdollisia ennakkoluuloja erilaisuutta kohtaan.

Konsertin kesto on 30 minuuttia.

KYNNYKSETTÖMÄT MUSIIKKIHETKET PALVELUKESKUKSISSA 

Palvelu- ja seniorikeskuksiin suunnatuissa musiikkihetkissä Resonaarigroupin triokokoonpano esittää tuttuja vanhoja, mutta myös vähän uudempiakin kappaleita. Välillä yleisö tempaistaan mukaan liike-, rytmiikka- ja lauluharjoituksiin.

Musiikkihetken kesto on 45 minuuttia.

Lisätietoja: Markku Kaikkonen, johtaja & rehtori / Resonaari, puh. +358 400766712, email. markku.kaikkonen@resonaari.fi

Maailman musiikin keskus on yksi Suomen musiikki-instituuteista. Sen keskeinen tehtävä on koota, tallentaa ja jakaa tietoa maailman musiikkikulttuureista. Toiminnan tavoitteena on kasvattaa musiikin kuulija-, tutkija- ja -tekijäkunnan ymmärrystä eri musiikeista yksilöiden ja yhteisöjen arvojen sekä merkitysten välittäjänä ja identiteettien vahvistajana. Näin instituutti pyrkii musiikin kautta edistämään ihmisten välistä ymmärrystä yli kulttuurirajojen. Tasa-arvo ja toiseuden kunnioitus on instituutin toiminnan arvoperusta.

Maailman musiikin keskuksen toimintaa tukee opetus- ja kulttuuriministeriö.

Lue lisää: https://globalmusic.fi/fi/koti

Maailman musiikin keskus on mukana LIVE 2 -hankeessa yhdessä Sibelius-Akatemian Global Musicin aineryhmän kanssa.

Sibelius-Akatemian Global Musicin aineryhmä kattaa kulttuurisen monimuotoisuuden ja keskittyy kulttuurienväliseen vuoropuheluun ja yhteistyöhön musiikin ja taiteen kautta. Yleisö kokee dynaamisia konsertteja, jotka ovat täynnä innovatiivista uutta musiikkia, joka on saanut inspiraationsa kulttuurisesta monimuotoisuudesta ja jota esittävät eri kulttuuritaustoista tulevat globaalit muusikot.

Syvällinen musisointi ei ainoastaan juhlista planeettamme musiikillista monimuotoisuutta, vaan pyrkii osallistamaan ja toimimaan yhdessä yleisön ja yhteisöjen kanssa. Vuorovaikutteisten konserttien ohella on myös mahdollisuus osallistua työpajoihin. Näin konserttien ja työpajojen kautta kuulija ja kokija matkaa yli kieli- ja kulttuurirajojen.

ENG: Sibelius Academy’s Global Music program embraces cultural diversity and focuses on intercultural dialogue and collaboration through music and the arts. Audiences will experience dynamic concerts full of innovative new music inspired by cultural diversity and performed by groups of global musicians from diverse cultural backgrounds.

This heart-felt music making not only celebrates the musical diversity of our planet, but seeks to engage and interact with audiences and community groups. Alongside interactive concerts, there are also opportunities to actively participate in workshops and be guided through musical experiences that transcend languages and cultural borders.

Lisätietoja: Jaana-Maria Jukkara, toiminnanjohtaja / Maailman musiikin keskus, email. jmjukkara@globalmusic.fi, puh. 040-5351759
www.globalmusic.fi

Kuva: Photo archive of Global Music Department , Sibelius Academy, University of the Arts

Kysyttävää? Alla LIVE 2 -hankkeen yhteystiedot:

Niina Rinta-Opas
tuottaja
puh. +358 457 8373 519
niina.rintaopas@teatterikeskus.fi

Teatteri-, sirkus- ja tanssituotannot

Piia Säilynoja
tuottaja
puh. +358 50 551 2663
piia.sailynoja@teatterikeskus.fi

VOL-yhteistyö, hankkeen verkostoyhteistyöt

Heta Keskinarkaus
avustaja tuottaja
puh. +358 457 8399 191
heta.keskinarkaus@teatterikeskus.fi

Teatteri-, sirkus- ja tanssituotannot