Vuonna 2013 perustamallaan Inkku-palkinnolla Konserttikeskus haluaa nostaa esiin henkilöitä, yhtyeitä, työryhmiä tai yhteisöjä, jotka ovat ansioituneet elävän musiikin välittämisessä lapsille ja nuorille osallistavalla, innostavalla ja kasvatuksellisella tavalla. Samalla halutaan kunnioittaa Inkeri ”Inkku” Simola-Isakssonin elämäntyötä. Palkinnon arvo on yhteensä 3000 €. Palkinnonsaajasta päättää Konserttikeskus ry:n hallitus

2019: Jussi Makkonen & Nazig Azezian

Järjestyksessään kolmas Inkku-palkinto on myönnetty sellisti Jussi Makkoselle ja pianisti Nazig Azezianille Jyväskylässä. Konserttikeskuksen myöntämä palkinto haluttiin antaa artistikaksikolle, joka on tehnyt valtavan työn nimenomaan suomalaisen klassisen musiikin ilosanoman levittämisessä lapsille ja nuorille.

Konserttikeskuksen hallitus perustelee valintaansa vuosia jatkuneen aktiivisen koulu- ja päiväkotikonsertoinnin lisäksi seuraavasti: Jussi Makkosen ja Nazig Azezianin toteuttamat sisällöt ovat kunnianhimoisia, laadukkaita sekä erinomaisella tyylitajulla ja vuorovaikutustaidoilla toteutettuja. Kaksikko on soittanut Sibeliusta jo yli puolelle miljoonalle suomalaislapselle. Tämä taival klassisen musiikin lähettiläinä kouluissa ja päiväkodeissa on itsessään merkittävä kulttuuriteko.

Nazig Azezian ja Jussi Makkonen kokevat lapsiyleisön tärkeäksi kohderyhmäksi.
– On ollut suuri etuoikeus saada esiintyä lapsikuulijoille ja kokea jännittävä matka klassisen musiikin maailmaan yhdessä heidän kanssaan. Matkan varrelta on kertynyt paljon mukavia muistoja. Mieleen ovat jääneet esimerkiksi kerrat, jolloin jumppasalien liiketunnistimet ovat sammuttaneet valot lasten ollessa niin keskittyneitä kuuntelemaan konserttia. Olemme hyvin kiitollisia, että Konserttikeskus on mahdollistanut tämän työn tekemisen kouluissa ja päiväkodeissa ympäri Suomen.

Inkku-palkinto luovutettiin Jussi Makkoselle ja Nazig Azezianille keskiviikkoiltana 20.3.2019 Korvat kävelylle! -festivaalijuhlassa Jyväskylän yliopiston vanhassa juhlasalissa.

2016: Resonaari

Konserttikeskus on myöntänyt järjestyksessään toisen Inkku-palkinnon musiikin erityispalveluskeskus Resonaarille, joka on osa HelsinkiMission toimintaa. Palkinnon luovutti 10.3.2016 Linnateatterissa Turussa Soili Perkiö, jolle annettiin ensimmäinen Inkku-palkinto vuonna 2014, ks. alla. Tilaisuudessa esiintyi Resonaarigroupin jäseniä.

Konserttikeskuksen hallitus perustelee päätöstään seuraavasti:
– Resonaari on ainutlaatuinen musiikkikoulu ja asiantuntijakeskus, joka on edistänyt musiikinopetuksen tasa-arvoa jo yli 20 vuoden ajan periaatteellaan ”kaikki oppivat soittamaan”. Sen uraauurtavan toiminnan ansiosta satojen kehitysvammaisten ja muiden erilaisten oppilaiden elämä on parantunut, samoin heidän asemansa yhteiskunnassa. Resonaarin toiminta perustuu syvään inhimillisyyden tunnustamiseen ja toisten aitoon kohtaamiseen.

Taiteen perusopetusta antavassa Resonaarin musiikkikoulussa on tällä hetkellä noin 260 oppilasta, joista osa soittaa ammattimaisesti Resonaarigroup-yhtyeessä. Resonaari myös palvelee erityisryhmien musiikkikasvattajia ja -opettajia sekä kaikkia muitakin, jotka käyttävät musiikkia työssään erityisryhmien parissa.”

2014: Soili Perkiö

Konserttikeskuksen 50-vuotisjuhlatapahtuman päätteeksi kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitanen jakoi 11.4.2014 Helsingin musikkitalossa Soili Perkiölle ensimmäisen Inkku-palkinnon. Perustelut Perkiön palkitsemiselle olivat seuraavanlaiset:

Sibelius-Akatemian lehtori Soili Perkiö on tehnyt monipuolisen ja merkittävän uran pedagogina, luennoitsijana, oppimateriaalin tuottajana sekä esittävänä ja luovana taiteilijana.

Perkiön kyky luoda uutta lastenmusiikkia ja opetusmateriaalia lapsen maailmaa kunnioittaen on ainutlaatuista. Perkiö on painottanut rikkaan ja herkän äänimaailman merkitystä pienelle lapselle ja myös sikiölle. Pitkäaikainen yhteistyö Hannele Huovin kanssa on palkittu vuonna 2009 Lastenkulttuurin valtionpalkinnolla uraauurtavasta ja innostavasta työstä lapsiperheiden loru-, laulu- ja leikkiperinteen uudistamisessa ja vaalimisessa sekä kirjallisuuden ja musiikkikasvatuksen kehittämisestä aiempaa lapsilähtöisempään suuntaan.

Perkiö on myös jatkanut Inkeri Simola-Isakssonin työtä musiikkiliikunnan ja rytmiikan sanansaattajana. Hän on kouluttanut lukuisia uusia musiikkikasvattajia kuten legendaarinen edeltäjänsä. Konserttikeskuksen tarjonnassa Soili Perkiön ohjelmat ovat olleet suosituimpien ohjelmien joukossa. Jo konserttiohjelmien nimet kertovat olennaisen hänen lähtökohdistaan Laulaen, loruillen, liikkuen, tarinoiden ja Kuninkaan poikien äänimatka – miten ääni syntyy.

Soili Perkiön taiteessa on juuri sitä sydäntä ja henkeä, jota Inkeri “Inkku” Simola-Isaksson aikanaan jakoi ympärilleen. Lämmin, avara ja läsnä oleva sydän sykkii hyväksymiselle ja toisen kuulemiselle.