Uusi! Ohjelma on tilattavissa lukuvuodelle 2021-2022.

Jussi Makkonen, sello & juonto Nazig Azezian, piano & juonto Kaj Kunnas, juonto (ruotsinkielinen ohjelma)

Hinta: 263 €/konsertti (duo, suomeksi), 328 € /konsertti (trio, ruotsiksi)

Konserttien kesto päiväkodeissa 30-35 min ja kouluissa 40 min. Programmet kan också uppföras på svenska. 

Kohderyhmät: Päiväkoti, Alakoulu, Yläkoulu, Lukio, Ammattioppilaitos, Seniorit

Lumoava Sibelius-konsertti johdattelee kuulijansa Jean Sibeliuksen mielenkiintoisiin elämävaiheisiin sekä esittelee ajankuvaa musiikin ja vangitsevan tarinankerronnan kautta. Makkosen ja Azezianin Sibelius -konsertin on nähnyt jo yli 500 000 koululaista Suomessa ja ulkomailla. He ovat tehneet suomalaista ja erityisesti Sibeliuksen musiikkia tunnetuksi sadoille tuhansille kuulijoille toteuttamiensa konserttikokonaisuuksien, musiikkivideoiden ja levyjen muodossa.

Sibeliuksen matkassa -konsertissa kuullaan ainutlaatuisina sovituksina Sibeliuksen tunnetuimpia sävellyksiä, mm. Valse triste, Kuusi ja Finlandia. Konsertin tarinat nousevat Makkosen, Azezianin ja kuvittaja Katri Kirkkopellon yhteistyönä syntyneestä Soiva metsä -kirjasta. Kirkkopellon kuvittamassa ja kirjoittamassa kirjassa on mukana myös kahden Sibeliuksen lapsenlapsen muistoja isoisästään. Kirja on julkaistu ruotsiksi nimellä Skogens melodi. Konsertissa näytetään mahdollisuuksien mukaan kuvamateriaalia Soiva metsä -kirjasta sekä muuta audiovisuaalista materiaalia esim. aiemmin Konserttikeskuksen ohjelmistossa olleesta Sibelius Inspiration -multimediakonsertista.

Ruotsinkielisessä ohjelmassa juontajana toimii Kaj Kunnas. Kunnas on lähtöisin suomenruotsalaisesta perheestä, kuten Jean Sibeliuskin. Kunnas on jo pitkään tehnyt yhteistyötä koulujen kanssa. Hän nauttii lasten ja nuorten kanssa touhuamisesta ja inspiroituu koulumaailmasta. Ruotsinkielisen ohjelman yhteistyökumppanina toimii myös Juthbackan säätiö.

Takaisin