Esitys on osa LIVE-hankkeen valikoimaa. LIVE-hanke vie teatterin, sirkuksen ja tanssin esityksiä kouluihin vuoden 2022 aikana. Kiertueita toteutetaan 2 esityksen päivinä. 

Kiertuekokoonpano: Tuukka Vasama, näyttelijä Timo Ruuskanen, näyttelijä Jere Kolehmainen, valot ja ääni

Esitykset ovat toteutettavissa suomen ja englannin kielellä. Keisarin uudet vaatteet voidaan toteuttaa myös ruotsiksi.

Hinta: 328 €/esitys Esityksen kesto: 40 min Valmisteluaika: 90-120 min Purkuaika: 30 min

Kohderyhmät: LIVE-hanke, Alakoulu, Yläkoulu, Lukio, Ammattioppilaitos

Keisarin uudet vaatteet (alakoulu)

Keisarin uudet vaatteet on klovniduo Timo Ruuskasen ja Tuukka Vasaman kiitetty koko perheen esitys. H.C.Andersenin aina ajankohtaiseen klassikkosatuun punotaan menevää musiikkia Aviciista Abbaan. Esitystä on kuvailtu anarkistiseksi ja siinä pohditaan massojen käyttäytymista, valehtelemisen ja huijaamisen mekanismeja ja vallan vaikutusta ihmiseen.

Esityksessä näyttelijät hyppäävät roolista toiseen huomioiden kaikenikäiset katsojat. Lapsille tarina tarjoaa oivalluksia koulumaailmasta, vanhemmille katsojille Keisarin uudet vaatteet on poliittisempi satiiri — mutta yksi asia on universaali ja varma: alastoman keisarin takapuoli naurattaa meitä kaikkia.

Esitys sisältää improvisaatiota, ja se räätälöidään aina kohderyhmän mukaan. Vuorovaikutteinen esitys sai ensi-iltansa 2017, ja siitä tuli hetkessä katsojien kestosuosikki ympäri Suomen.

Punainen viiva (yläkoulu, toinen aste)

Punainen viiva on Ilmari Kiannon romaaniin perustuva esitys. Tämän huumorin ja livemusiikin täyteisen arvostelumenestyksen on nähnyt jo yli 26 000 katsojaa ympäri Suomen.

Huippukoomikot Timo Ruuskanen ja Tuukka Vasama vievät katsojansa kainuulaisen Korpiloukon mökkiin ja suomalaisen yhteiskunnan, äänioikeuden ja tasa-arvon juurille. Esityksen tarina sijoittuu 1900-luvun alkuun, mutta silti Punainen viiva iskee yhä ajankohtaisuudellaan, poliittisuudellaan, herkkyydellään – ja hersyvällä huumorillaan.

Takaisin