Esitys on osa LIVE-hankkeen valikoimaa. LIVE-hanke vie teatterin, sirkuksen ja tanssin esityksiä kouluihin vuoden 2022 aikana.  Kiertueita toteutetaan 2 esityksen päivinä.

Kiertuekokoonpano: Satu Tuittila, koreografi/esiintyjä Jonna Aaltonen, tanssija/esiintyjä Ilona Salonen, tanssija/esiintyjä

Muu työryhmä: Kirsi Vaara, visuaalinen suunnittelu ja puvustus Mikko Väärälä, sävellys ja äänisuunnittelu

Esitys on mahdollista toteuttaa suomeksi ja ruotsiksi. Tarjolla myös työpajoja. 

Hinta: 328 €/esitys Esityksen kesto: noin 45 min Valmisteluaika: 90-120 min Purkuaika: 15-30 min

Kohderyhmät: LIVE-hanke, Alakoulu

Pienet ja tärkeät

– alakouluikäisille suunnattu tanssiesitys luonnolle ja ihmiskunnalle pienistä ja tärkeistä, mutta samalla niin suurista asioista!

Tanssiesityksessä tutustutaan kukkaniityn asukkien ihmeelliseen elämään ja esitys tarjoilee ohessa jännittävää tietoa luonnolle ja ihmiskunnalle tärkeistä pölyttäjähyönteisistä – mehiläisistä, kimalaisista, kukkakärpäsistä, perhosista ja kovakuoriaisista. Rohkaisemme ja innostamme omaan havainnointiin ja pienimuotoisiin luontoa tukeviin tekoihin lähiympäristössä.

Pienet ja tärkeät yhdistää taiteellista työskentelyä ja tieteellistä tutkimusta sekä hyödyntää monipuolista tapaa katsoa ja kokea tanssia. Tanssin kautta voi lähestyä aihepiiriä vauhdikkaasti ja leikkisästi. Kokemuksellinen ja osallistava tietoiskumateriaali esityksen yhteydessä pyrkii välittämään tiedon ymmärrettävästi ja mieleen jäävällä tavalla.

Maailman villeistä kukkakasveista 90 % ja viljelykasveista 75 % on ainakin osittain pölyttäjistä riippuvaisia. Pölyttäjähyönteisten määrä on laskenut viime aikoina huolestuttavan nopeasti kaikkialla maailmassa. Elinympäristöjen tuhoutuminen, torjunta-aineiden käyttö, tehomaatalous ja kaupunkien kliinistyminen uhkaavat edelleen pölyttäjiä.

TYÖPAJA

Työpajat on suunnattu 2–5 luokille. Työpajan kesto on 75 min., ja se toteutetaan koulun jumppasalissa tai muussa soveltuvassa tilassa.

Työpaja sisältää toiminnallisen tietopaketin (kuvatykki/-projektori tarvitaan) sekä luovan liiketyöpajan koreografin ja tanssijan/tanssijoiden johdolla. Lopuksi reflektoimme työpajaa piirtäen (oppilailla mukanaan omat värikynät).

Työpajaan tuleville luokille lähetetään etukäteen linkki Pörriäisgalleria-lyhytelokuvaan, joka toivotaan katsottavan ennen työpajaa. Samoin lähetetään linkki Pienet ja tärkeät -tietopakettiin, jossa on leikkisän ja veikeän kuvituksen kera lisätietoja pörriäisistä ja niiden suojelusta.

Tietoinfo ja työpajat: Satu Tuittila & Elli Herranen, tanssijat ja Katoava luonto -tutkimusryhmä

Projekti on osa Katoava Luonto – Luontoarvojen hyvitys kansalaistasolla -tutkimushanketta.

Maksimiosallistujamäärä: noin 30 oppilasta

Kuva: Jarmo Lundgren

Takaisin