Mirkka Paajanen, laulu, viulu Luis Herrero, laulu, haitari, basso Peter Engberg, kielisoittimet Aarne Riikonen, lyömäsoittimet

Hinta: 278 €/koulu

Etäkonserttipaketti sisältää viikon katseluoikeuden konserttitaltiointiin ja ohjelman teemaan liittyvää oheismateriaalia, jota voi käyttää koko lukukauden ajan.

Kohderyhmät: Päiväkoti, Alakoulu, Yläkoulu, Lukio, Ammattioppilaitos

Mirkka & Luis on lastenmusiikkiyhtye, joka valittiin Lastenmusiikkigaalassa Vuoden tulokkaaksi syksyllä 2019. Yhtyettä on kiitelty korkeatasoisesta musiikista ja tarkkanäköisistä tarinoista, joissa perehdytään lapsia ja nuoria koskettaviin asioihin huumoria ja leikkisyyttä unohtamatta. Mirkka Paajanen on tehnyt lukuisia lauluja Suomen eturivin artisteille. Koulukonserttien kappaleet ovat räätälöity lapsia ja nuoria ajatellen, sekä heidän itsensä että heidän opettajiensa ja vanhempiensa kertomien ajatusten pohjalta.

Yhtyeellä on eri ikäryhmille omat ohjelma:

Koiruuksia! (päiväkoti)

Sanaleikkien ja laulaen maailman ympäri! Esitys koostuu yhtyeen mukaansa tempaavista lastenmusiikkikappaleista, joissa pureudutaan perustunteisiin mm. sanaleikkien ja arvoitusten avulla. Kappaleet pohtivat mm. toisen asemaan asettumista jännittävien ja oivaltavien tarinoiden kautta. Musiikillisesti yhtye laulattaa ja tanssittaa lapsia vieden heidät seikkailuun ympäri maailmaa.

Tietovisa! (alakoulu)

Minkä ilotta oppii, sen surutta unohtaa! Esitys koostuu kappaleen mittaisista ”oppitunneista”, joiden aikana käydään läpi alakoululaisille ajankohtaisia ja isoja asioita, pieniä iloja ja pilkettä unohtamatta! Oppitunneilla opetellaan mm. tunnetaitoja kuten toisen asemaan asettumista, sekä suhtautumista erilaisuuteen ja sanojen voimaan. Lisäksi perehdytään kehon ja mielen hyvinvointiin sekä ilmastonmuutokseen. Isojen asioiden lisäksi opitaan mm. mikä näistä on kaupunki: Split, Splät vai Splöt?

Onks tää normaalii? (yläkoulu)

Sä et oo yksin! Esitys koostuu omakohtaisista tarinoista ja lauluista, joissa pohditaan nuoria askarruttavia kysymyksiä mm. rap-musiikin keinoin. Mikä on normaalia vai onko sellaista edes olemassa? Miten kasvaa omaksi itsekseen ulkopuolelta tulevista paineista huolimatta? Itsenäisyys, mitä se on? Miten suhtautua ilmastonmuutokseen? Mikä on kiusaamista? Entä hyvä kaveruus? Mikä on sanojen voima ja miten sanoihin tulisi suhtautua? Nomen est omen, vai onko?