Esitys on osa LIVE-hankkeen valikoimaa. LIVE-hanke vie teatterin, sirkuksen ja tanssin esityksiä kouluihin vuoden 2022 aikana. Kiertueita toteutetaan 2 esityksen päivinä.

Kiertuekokoonpano: Pia Kalenius, nukettaja, näyttelijä Merja Pöyhönen, nukettaja, näyttelijä Antton Kainulainen, valosuunnittelija, kiertueteknikko

Esitys toteutetaan suomeksi. 

Hinta: 328 €/esitys Esityksen kesto: noin 55 min Valmisteluaika: 3 h Purkuaika: 90 min

Kohderyhmät: Alakoulu

Prinsessa Pikkiriikki – kaikkien tuhmuroijien sankari

Kuuma Ankanpoikanen ja Tehdas Teatteri

Prinsessa Pikkiriikki – kaikkien tuhmuroijien sankari on nukketeatterinäytelmä, joka kertoo arkea ja mielikuvitusta sekoittelevia tarinoita hurmaavan päähenkilönsä Pikkiriikin tärkeistä hetkistä. Tarinoissa kyseenalaistetaan aikuisten (typeriä) sääntöjä ja käydään läpi pieniä suuria juttuja kotoakarkailusta ja ystävän löytymisestä koirankakka-taikavääkylöihin. Prinsessa Pikkiriikki taikoo aikuiset Himpskattiin, närkästyy äidin mahaan muuttaneesta rasittavasta Urposta ja rakentaa maailman hienoimman oman kodin – kuten vain itsemääräämisoikeuttaan harjoitteleva pikkiriikkinen prinsessa osaa. Siis tavallisen lapsen tavallinen päivä, joka lapsen mielikuvituksen ja ajattelun vapauden kautta on maaginen ja täynnä mahdollisuuksia!

Esitys pohjautuu Hannele Lampelan ja Ninka Reittun riemukkaaseen lastenkirjasarjaan, joka nähdään nyt ensimmäistä kertaa nukeille sovitettuna. Värikkäät pöytänuket ja mielikuvitusta kutkuttelevan ilkikurinen kerronta tuovat lapsen maailman lähelle katsojaa ja tarinan episodimainen rakenne pitää pienimmätkin katsojat helposti mukanaan.

Prinsessa Pikkiriikki tarjoaa sekä lapsi- että aikuisyleisölle samaistuttavan, hersyvän ja itsepintaisen kunnianhimoisen nukketeatterielämyksen.

Huom! Esitys tarvitsee pimennettävän tai hämärän tilan. 

Kuva: Jussi Virkkumaa

Takaisin