Kuva: Konserttikeskus

Kuva: Konserttikeskus

Jouko Mäki-Lohiluoma, laulu ja soitinarsenaali

Kohderyhmät: alakoulu, yläkoulu, lukio, ammattioppilaitos
Hinta: 190 €/konsertti

Konserttien kesto kouluissa 40 minuuttia ja päiväkodeissa 30–35 min.

Programmet kan också uppföras på svenska. 

www.maki-lohiluoma.fi

Jouko Mäki-Lohiluoma soittaa yksin samanaikaisesti rumpuja (bassorumpu, virveli, hi-hat, aksenttipelti), bassoa, kitaraa, huuliharppua ja laulaa. Taustanauhoja tai rumpukoneita ei käytetä, soitto tapahtuu polkimilla ja vivuilla sekä erikoiskitaralla, jossa on myös yksi bassokieli.

Laulut kertovat kuulijoiden elämänpiiriin kuuluvista asioista: alakouluohjelmassa Jari ja Hanna-Mari hammasraudoista, etupulpetin tytöistä ja takapulpetin pojista, meidän luokan kauniista ja rohkeista. Yläkouluohjelmassa Onks pakko lähtee mökille!? vanhempien ja nuorten välisestä kädenväännöstä,  koulukotipojista  ja isän ja äidin mielimusiikista (Get on).

Joukon juttelua ja lauluja kuunnellessa tuntuu joskus, että esitys rakentuu melkeinpä peruskoulun arvoperustalle; ”kasvu ihmisyyteen, pyrkimys totuuteen, hyvyyteen ja kauneuteen sekä oikeudenmukaisuuteen ja rauhaan” (Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteet 2014, sivu 15).  Näitä ihanteita kohti mennään huumorilla, hämmästyttävän hyvin svengaavan yhden miehen bändin tahtiin.

Konsertteja myydään kolmen konsertin eli yhden työpäivän paketteina, joista muodostetaan kiertueita. Vahvistamme konserttien toteutumisen aina kirjallisesti kaikille osapuolille, kun riittävä määrä konsertteja on saatu sovitettua kiertueeseen. Lue lisää täältä.