ULKOMAISET OHJELMAT

Varsinaisen koulukonserttiohjelmiston ulkopuolella tarjoamme lukuvuodelle 2017–2018 myös kahta ulkomaista ohjelmaa, joita ohjelmatoimikunta suosittelee lämpimästi: Tanino Argentiinasta ja Varjo Tanskasta. 


LMS 2016.jpg

Santiago Alvarez, huuliharppu
Fernando Sanchez, kitara
Alejandro Hernandez, tanssi ja lyömäsoittimet

Kohderyhmä: alakoulu (4 lk+) , yläkoulu, lukio, ammattioppilaitos
Hinta: 318 €/konsertti

 

TANINO (ARGENTIINA)

Tanino vie yleisönsä monipuoliselle musiikilliselle matkalle Argentiinaan. Konsertissa yhdistellään musiikin ja tanssin erilaisia elementtejä: Buenos Airesin kaduilta ja kujilta (tango, milonga, valssi jne.) pistäydytään maaseudulle mm. chacareran ja zamban tahdissa. Instrumentteina on kaksi Argentiinan musiikkiperinteeseen olennaisesti kuuluvaa soitinta, kitara ja kromaattinen huuliharppu. Konsertin musiikki koostuu klassikon aseman saavuttaneista kappaleista, joita ovat säveltäneet mm. Astor Piazzolla, Carlos Gardel ja Atahualpa Yupanqui. Esiintyjät myös kertovat sävellysten taustoista ja erityispiirteistä ottaen huomioon kulloisenkin yleisön iän ja koostumuksen.

Esityksen tanssillisista ja näyttämöllisistä elementeistä vastaa nykyään Pariisissa asuva ammattitanssija Alejandro Hernandez, joka myös soittaa perinteistä argentiinalaista bompo-rumpua. Buenos Airesista kotoisin olevat esiintyjät haluavat välittää ja jakaa lapsille ja nuorille aitoa argentiinalaista tunnelmaa ja väkeviä tunteita, naurulla ja yllätyselementeillä esitystä sopivasti höystäen. Yleisö pääseekin kokeilemaan taitojaan yhdessä esiintyjien kanssa konsertin aikana.

Esitys on sanaton, joten se soveltuu kaikenkielisille yleisöille.

Ohjelma poistuu ohjelmistosta kevään 2018 jälkeen.


Skyggen Mand samtale mcu.png

Fritz Gerhard Berthelsen, bassoklarinetti, klarinetti
Ejnar Kanding, säveltäjä, live-audio/videoelektroniikka
 

Kohderyhmä: alakoulu, yläkoulu, lukio, ammattioppilaitos
Hinta: 254 €/konsertti

 

VARJO - THE SHADOW (TANSKA)

Ensemble Contemporánea, Live-Electronics Denmark, on luonut koululaisille suunnatun konserttiesityksen, joka pohjautuu Hans Christian Andersenin vuonna 1847 kirjoittamaan satuun ”Varjo”. 

Sadussa varjo ottaa haltuunsa isäntänsä elämän. Esityksen fokuksessa on ihmisen identiteetti nykyisen mediamaailman keskellä. Klarinettia ja bassoklarinettia soittava päähenkilö, viisas mies, liikkuu sähköisen median kyllästymässä maisemassa. Tietokoneen avulla luodaan jännittävä vuorovaikutus klarinetistin klassisen musiikin esityksen, videon ja äänitallenteiden välillä.

Varjo kantaesitettiin elokuussa 2013 Kööpenhaminassa. Sen jälkeen sitä on esitetty yli 150 kertaa kouluissa ja alueellisissa kulttuurikeskuksissa ympäri Tanskaa.  Vuonna 2015 se oli menestyksekkäällä kiertueella Etelä-Amerikassa ja vuonna 2017 on tulossa kiertue Kiinaan.
 

Esityksen tallennetut puheosuudet ovat suomenkielisiä. Esiintyjät kommunikoivat yleisön kanssa esityksen alussa ja lopussa joko englanniksi tai ruotsiksi/tanskaksi.

Ohjelma poistuu ohjelmistosta kevään 2018 jälkeen.