Fritz Gerhard Berthelsen, bassoklarinetti, klarinetti
Ejnar Kanding, säveltäjä, live-audio/videoelektroniikka
 

Kohderyhmä: alakoulu, yläkoulu, lukio, ammattioppilaitos
Hinta: 254 €/konsertti

The Shadow - Varjo (Tanska)

Ensemble Contemporánea, Live-Electronics Denmark, on luonut koululaisille suunnatun konserttiesityksen, joka pohjautuu Hans Christian Andersenin vuonna 1847 kirjoittamaan satuun ”Varjo”. 

Sadussa varjo ottaa haltuunsa isäntänsä elämän. Esityksen fokuksessa on ihmisen identiteetti nykyisen mediamaailman keskellä. Klarinettia ja bassoklarinettia soittava päähenkilö, viisas mies, liikkuu sähköisen median kyllästymässä maisemassa. Tietokoneen avulla luodaan jännittävä vuorovaikutus klarinetistin klassisen musiikin esityksen, videon ja äänitallenteiden välillä.

Varjo kantaesitettiin elokuussa 2013 Kööpenhaminassa. Sen jälkeen sitä on esitetty yli 150 kertaa kouluissa ja alueellisissa kulttuurikeskuksissa ympäri Tanskaa.  Vuonna 2015 se oli menestyksekkäällä kiertueella Etelä-Amerikassa ja vuonna 2017 on tulossa kiertue Kiinaan.
 

Esityksen tallennetut puheosuudet ovat suomenkielisiä. Esiintyjät kommunikoivat yleisön kanssa esityksen alussa ja lopussa joko englanniksi tai ruotsiksi/tanskaksi.

Ohjelma poistuu ohjelmistosta kevään 2018 jälkeen.

Konsertteja myydään kolmen konsertin eli yhden työpäivän paketteina, joista muodostetaan kiertueita. Vahvistamme konserttien toteutumisen aina kirjallisesti kaikille osapuolille, kun riittävä määrä konsertteja on saatu sovitettua kiertueeseen. Lue lisää täältä.