KonserttikesKUS ETSII UUSIA OHJELMIA KAUDELLE 2019–2020

HAKUOHJEET JA -LOMAKE ALAPUOLELLA

bluesmiesjonsson4NETTI.jpg
ohjelmahaku lintu 2018.jpg

Konserttikeskus ry on Suomen merkittävin koulu- ja päiväkotikonserttien järjestäjä. Toteutamme vuosittain 1200–1700 konserttia ja musiikkityöpajaa eri puolilla Suomea yhteistyössä paikallisten järjestäjien kanssa.

Ohjelmahaku lukuvuotta 2019–2020 koskien (syksy 2019-kevät 2020) tapahtuu näiden sivujen kautta.  Ohjelmiston valitsee ohjelmatoimikunta, jolla on laaja musiikinlajien sekä koulun musiikinopetuksen tuntemus. Siihen kuuluvat seuraavat henkilöt:

 • Reijo Aittakumpu, Sibelius-lukion musiikin lehtori, puheenjohtaja

 • Timo Lehtovaara, musiikin lehtori, kuoronjohtaja, muusikko

 • Eeva-Leena Pokela, Sibelius-Akatamien musiikkikasvatuksen lehtori, muusikko

 • Aija Puurtinen, muusikko, musiikkipedagogi, MuT

 • Satu Sopanen, musiikkipedagogi, muusikko

 • Riikka Talvitie, säveltäjä

Musiikin on oltava esityksessä pääosassa. Valintaprosessissa ohjelmia arvioitaessa on tärkeässä roolissa n. 3–5 minuutin pituinen kooste konserttikokonaisuudesta (internetistä löytyvä videonäyte), jonka tulee antaa kuva ohjelman sisällöstä ja taiteellisesta tasosta sekä esiintyjien vuorovaikutustaidoista kohdeyleisön edessä. Hyvät vuorovaikutustaidot ovat keskeisiä konsertin onnistumisen kannalta.

Ohjelmaehdotuksia tehtäessä on myös syytä ottaa huomioon, että suurin osa konserteista toteutuu alakouluissa (1.–6. luokat) 2–4 -henkisillä kokoonpanoilla. 

Ohjelmiston vaihtuvuuden takaamiseksi valittu ohjelma voi olla ohjelmistossa yhtäjaksoisesti korkeintaan kolme lukuvuotta (syksy+kevät) kerrallaan. Välivuoden jälkeen samalla ohjelmalla voi hakea Konserttikeskuksen ohjelmistoon uudestaan.
 

KIERTUEET JA KORVAUSPERIAATTEET

Konserttikeskuksen kiertueilla tehdään pääsääntöisesti kolme koulu- tai päiväkotikonserttia päivittäin. Palkkion suuruus määräytyy yhtyeen koon mukaan.

Palkkio/esiintyjä sis. lomakorvauksen (9%)

 Esiintyjiä    1 konsertti      1 päivä=3 konserttia

1                      166,01              498,03                  
2                      132,76              398,28                  
3                      111,73              335,19                 
4                      106,28              318,84               
5                      101,70              305,10


Lisäksi maksamme mahdolliset matkakustannukset, majoitukset ja päivärahat. Tutustu kiertueisiin ja korvausperiaatteisiin tarkemmin täällä


HAKUOHJEET

Ohjelmahakemus tehdään alla olevalla lomakkeella. Haku päättyy pe 30.11.2018 klo 16.00.

Hakemuksesta tulee ilmetä:

 • esiintyjät ja instrumentit (ryhmän maksimikoko 5 henkeä)

 • tiivistelmä konsertin kulusta, pääpainon oltava musiikissa

 • esitettävä musiikki

 • mille luokka-asteille/ikäryhmille konsertti on suunnattu

 • linkki videotiedostoon (esim. Youtube tai Vimeo)

Sähköisen hakemuksen liitteet: 

 • Videotallenne esityksestä/ohjelmasta (linkki videoon). Videotallenteen pituuden tulee olla noin 3–5 minuuttia, esim. konserttikokonaisuudesta tehty kooste, jossa kaikki esiintyjät näkyvät. Tallenteesta tulee käydä ilmi esiintyjien taso – myös juonnoissa, konsertin perusluonne ja esitettävä musiikki. Videotallenteen tekniseksi tasoksi käy pelkistetty kotivideolaatu. Videon olisi hyvä vastata todellista esiintymistilannetta, joka useimmiten toteutuu koulun liikunta-/juhlasalissa. Videosta arvioidaan konsertin sisältöä ja esiintyjien tasoa, ei videon teknistä laatua. Videolla on ohjelman valinnassa ratkaiseva merkitys.

 • Lisäksi voi lähettää enintään kaksi musiikkinäytettä.

 • Hakemuksen liitteet toimitetaan joko lomakkeen Lisätietoja-kenttään (linkit) tai lomakkeen lähettämisen jälkeen osoitteeseen konserttikeskus@konserttikeskus.fi (esim. mp3-tiedostot ). Viestin otsikoksi ohjelman nimi.


HAKULOMAKE

HUOM! Täytä hakemuksen kaikki kohdat. Lähettämällä lomakkeen vahvistat lukeneesi Konserttikeskuksen kiertueisiin ja korvausperiaatteisiin liittyvät ohjeet ja tiedot ja sitoudut noudattamaan niitä.

Kunkin jäsen nimi, soitin, asuinkunta ja tiivis esittelyteksti yhtyeestä
Kohderyhmät *
Mille kohderyhmälle / kohderyhmille ohjelma on tarkoitettu?
Lisätietoja yhtyeestä ja ohjelmasta, linkit video-/ääninäytteisiin jne.