KonserttikesKUS ETSII UUSIA OHJELMIA KAUDELLE 2020–2021

HAKUOHJEET JA -LOMAKE ALAPUOLELLA

lauri schreck 4 NETTI.jpg

Konserttikeskus ry on Suomen merkittävin koulu- ja päiväkotikonserttien järjestäjä. Toteutamme vuosittain 1200–1700 konserttia ja musiikkityöpajaa eri puolilla Suomea yhteistyössä paikallisten järjestäjien kanssa. Etsimme ohjelmistoomme korkeatasoisia musiikkipainotteisia esityksiä päiväkoti- ja koulukonserttikiertueille. Haku koskee lukuvuotta 2020—2021 (syksy 2020-kevät 2021).

KYSYTTÄVÄÄ OHJELMAHAUSTA?

Reijo Karvonen,
taiteellinen koordinaattori
puh. 040 593 2369
reijo.karvonen@konserttikeskus.fi

Ohjelmahakumme on kaksivaiheinen. Ensimmäisessä vaiheessa ohjelmatoimikunta valitsee jatkoon pääsevät ohjelmat hakemusten pohjalta. Jatkoon päässeet yhtyeet sitoutuvat tekemään töitä ohjelman kehittämiseksi (noin 1,5–2 päivää) yhdessä asiantuntijoidemme kanssa. Hakuprosessin toinen vaihe on näytekonsertti, jonka pohjalta lopulliset ohjelmistovalinnat tehdään.

ohjelmahakulintu+2019.jpg

Ohjelmatoimikuntamme koostuu musiikin ammattilaisista, joilla on laaja musiikinlajien sekä koulun musiikinopetuksen tuntemus. Ohjelmatoimikuntaan kuuluvat seuraavat henkilöt:

Timo Lehtovaara, musiikin lehtori, kuoronjohtaja, muusikko
Terhi Oksanen, musiikin lehtori
Aija Puurtinen, muusikko, musiikkipedagogi, MuT
Satu Sopanen, musiikkipedagogi, muusikko
Max Tabell, lehtori, musiikkipedagogi, muusikko
Riikka Talvitie, säveltäjä

Musiikin on oltava esityksessä pääosassa. Valintaprosessissa ohjelmia arvioitaessa on tärkeässä roolissa n. 3–5 minuutin pituinen kooste konserttikokonaisuudesta (internetistä löytyvä videonäyte), jonka tulee antaa kuva ohjelman sisällöstä ja taiteellisesta tasosta sekä esiintyjien vuorovaikutustaidoista kohdeyleisön edessä. Hyvät vuorovaikutustaidot ovat keskeisiä konsertin onnistumisen kannalta.

Ohjelmaehdotuksia tehtäessä on myös syytä ottaa huomioon, että suurin osa konserteista toteutuu alakouluissa (1.–6. luokat) 2–4 -henkisillä kokoonpanoilla. 

Ohjelmiston vaihtuvuuden takaamiseksi valittu ohjelma voi olla ohjelmistossa yhtäjaksoisesti korkeintaan kolme lukuvuotta (syksy+kevät) kerrallaan. Välivuoden jälkeen samalla ohjelmalla voi hakea Konserttikeskuksen ohjelmistoon uudestaan.
 


KIERTUEET JA KORVAUSPERIAATTEET

Esimerkki normaalista kiertuepäivästä. Klikkaa kuva isommaksi.

Velvoitamme hakijoita tutustumaan esiintyjille suunnattuihin materiaaleihin ja korvausperiaatteisiin ennen hakemista.

Kiertueet

Konserttikeskuksen kiertueilla tehdään pääsääntöisesti kolme koulu- tai päiväkotikonserttia päivittäin. Kiertuepäivä voi sisältää myös työpajoja. Kiertuealueena on koko Suomi.

Palkkiot

Konserttikeskuksen esiintyjäryhmille maksamat konsertti- ja työpajapalkkiot perustuvat yhdistyksen hallituksen vuosittain vahvistamiin tariffeihin, joihin lisätään lomakorvaus (9 %). Periaatteena on, että kaikki samankokoiset yhtyeet saavat tekemästään konsertista samansuuruisen palkkion ja että palkkiot jaetaan tasan yhtyeen jäsenten kesken. 

Palkkio/esiintyjä sis. lomakorvauksen (9%)

 Esiintyjiä    1 konsertti      1 päivä=3 konserttia

1                      168,95              506,85                  
2                      134,75             404,25               
3                      113,36             340,08              
4                      107,91             323,73             
5                      103,11             313,92

Lisäksi maksamme esiintyjien mahdolliset matka- ja majoituskulut sekä päivärahat. Konserttikeskus pidättää oikeuden päättää palkkioiden maksamisesta, joko laskulla tai verokortilla.

Esiintyjille suunnatut materiaalit:


HAKUOHJEET

Ohjelmahakemus tehdään alla olevalla lomakkeella. Haku alkaa ma 9.9. ja päättyy pe 29.11.2019 klo 16.00.

Hakemuksesta tulee ilmetä:

  • esiintyjät ja instrumentit (ryhmän maksimikoko 5 henkeä)

  • tiivistelmä konsertin kulusta, pääpainon oltava musiikissa

  • esitettävä musiikki

  • mille luokka-asteille/ikäryhmille konsertti on suunnattu

  • linkki videotiedostoon (Youtube tai Vimeo)

Sähköisen hakemuksen liitteet: 

  • Videotallenne esityksestä/ohjelmasta (Youtube tai Vimeo-linkki videoon). Videotallenteen pituuden tulee olla noin 3–5 minuuttia, esim. konserttikokonaisuudesta tehty kooste, jossa kaikki esiintyjät näkyvät. Tallenteesta tulee käydä ilmi esiintyjien taso – myös juonnoissa, konsertin perusluonne ja esitettävä musiikki. Videotallenteen tekniseksi tasoksi käy pelkistetty kotivideolaatu. Videon olisi hyvä vastata todellista esiintymistilannetta, joka useimmiten toteutuu koulun liikunta-/juhlasalissa. Videosta arvioidaan konsertin sisältöä ja esiintyjien tasoa, ei videon teknistä laatua. Videolla on ohjelman valinnassa ratkaiseva merkitys. Huomioithan, että videon on oltava katsottavissa vähintään tammikuun 2020 loppuun asti.

  • Lisäksi voi lähettää enintään kaksi musiikkinäytettä.

  • Hakemuksen liitteet toimitetaan joko lomakkeen Lisätietoja-kenttään (linkit) tai lomakkeen lähettämisen jälkeen osoitteeseen konserttikeskus@konserttikeskus.fi (esim. mp3-tiedostot ). Viestin otsikoksi ohjelman nimi.


HAKULOMAKE (HAKUAIKA 9.9.–29.11.2019)

Huom! Täytä hakemuksen kaikki kohdat. Lähettämällä lomakkeen vahvistat lukeneesi Konserttikeskuksen kiertueisiin ja korvausperiaatteisiin liittyvät ohjeet ja tiedot ja sitoudut noudattamaan niitä. Löydät infot täältä.

Kunkin jäsenen nimi, soitin, asuinkunta ja tiivis esittelyteksti yhtyeestä
Kohderyhmät *
Mille kohderyhmälle / kohderyhmille ohjelma on tarkoitettu?
Huomioithan, että yhtyeiden kokoonpano voi olla kiertueillamme max. 5 hlöä sisältäen teknikon.
Lisätietoja yhtyeestä ja ohjelmasta, linkit video-/ääninäytteisiin jne.
Olen lukenut kiertueiseen ja korvausperiaatteisiin liittyvät ohjeet ja sitoudun noudattamaan niitä. *