pikkupapunorkesteri1PIENI.jpg

KonserttikesKUS ETSII UUSIA OHJELMIA KAUDELLE 2018–2019!

HAKULOMAKE SIVUN ALAOSASSA - LUE ENSIN TÄMÄ!

Konserttikeskus ry on Suomen merkittävin koulu- ja päiväkotikonserttien järjestäjä. Toteutamme vuosittain 1200–1700 konserttia ja musiikkityöpajaa eri puolilla Suomea yhteistyössä paikallisten järjestäjien kanssa.

Ohjelmahaku lukuvuotta 2018–2019 koskien (syksy 2018–kevät 2019) tapahtuu näiden sivujen kautta.  Ohjelmiston valitsee ohjelmatoimikunta, jolla on laaja musiikinlajien sekä koulun musiikinopetuksen tuntemus. Siihen kuuluvat seuraavat henkilöt:

 • Reijo Aittakumpu, Sibelius-lukion musiikin lehtori
 • Timo Lehtovaara, musiikin lehtori, kuoronjohtaja, muusikko
 • Eeva-Leena Pokela, Sibelius-Akatamien musiikkikasvatuksen lehtori, muusikko
 • Aija Puurtinen, muusikko, musiikkipedagogi, MuT
 • Satu Sopanen, musiikkipedagogi, muusikko
 • Riikka Talvitie, säveltäjä
   

Musiikin on oltava esityksessä pääosassa. Valintaprosessissa ohjelmia arvioitaessa on tärkeässä roolissa n. 3–5 minuutin pituinen kooste konserttikokonaisuudesta (internetistä löytyvä videonäyte), jonka tulee antaa kuva ohjelman sisällöstä ja taiteellisesta tasosta sekä esiintyjien vuorovaikutustaidoista kohdeyleisön edessä. Hyvät vuorovaikutustaidot ovat keskeisiä konsertin onnistumisen kannalta.

Ohjelmaehdotuksia tehtäessä on myös syytä ottaa huomioon, että suurin osa konserteista toteutuu alakouluissa (1.-6. luokat) 2-4 -henkisillä kokoonpanoilla. 

Ohjelmiston vaihtuvuuden takaamiseksi valittu ohjelma voi olla ohjelmistossa yhtäjaksoisesti korkeintaan kolme lukuvuotta (syksy+kevät) kerrallaan. Välivuoden jälkeen samalla ohjelmalla voi hakea Konserttikeskuksen ohjelmistoon uudestaan.
 

KIERTUEET JA KORVAUSPERIAATTEET

Konserttikeskuksen kiertueilla tehdään pääsääntöisesti kolme koulu- tai päiväkotikonserttia päivittäin. Palkkion suuruus määräytyy yhtyeen koon mukaan.

Palkkio/esiintyjä (€) lukuvuonna 2017-18

Esiintyjiä    1 konsertti      1 päivä=3 konserttia

1                      163,50               490,50                  
2                      130,80               392,40                  
3                      110,09               330,27                 
4                      104,64               313,92               
5                      100,06               300,19              


Lisäksi maksamme mahdolliset matkakustannukset, majoitukset ja päivärahat. Tutustu kiertueisiin ja korvausperiaatteisiin tarkemmin täällä


HAKEMUS

Ohjelmahakemus tehdään alla olevalla lomakkeella. Haku päättyy to 30.11.2016 klo 16.00.

Hakemuksesta tulee ilmetä:

 • esiintyjät ja instrumentit (ryhmän maksimikoko 5 henkeä)
 • tiivistelmä konsertin kulusta, pääpainon oltava musiikissa
 • esitettävä musiikki
 • mille luokka-asteille/ikäryhmille konsertti on suunnattu
 • linkki videotiedostoon (esim. Youtube tai Vimeo)

Sähköisen hakemuksen liitteet: 

 • Videotallenne esityksestä/ohjelmasta (linkki videoon). Videotallenteen pituuden tulee olla noin 35 minuuttia, esim. konserttikokonaisuudesta tehty kooste, jossa kaikki esiintyjät näkyvät. Tallenteesta tulee käydä ilmi esiintyjien taso – myös juonnoissa, konsertin perusluonne ja esitettävä musiikki. Videotallenteen tekniseksi tasoksi käy pelkistetty kotivideolaatu. Videon olisi hyvä vastata todellista esiintymistilannetta, joka useimmiten toteutuu koulun liikunta-/juhlasalissa. Videosta arvioidaan konsertin sisältöä ja esiintyjien tasoa, ei videon teknistä laatua. Videolla on ohjelman valinnassa ratkaiseva merkitys.

 • Lisäksi voi lähettää enintään kaksi musiikkinäytettä.

 • Hakemuksen liitteet toimitetaan joko lomakkeen Lisätietoja-kenttään (linkit) tai lomakkeen lähettämisen jälkeen osoitteeseen konserttikeskus@konserttikeskus.fi (esim. mp3-tiedostot ). Viestin otsikoksi ohjelman nimi.


HAKULOMAKE

HUOM! Täytä hakemuksen kaikki kohdat. Lähettämällä lomakkeen vahvistat lukeneesi Konserttikeskuksen kiertueisiin ja korvausperiaatteisiin liittyvät ohjeet ja tiedot ja sitoudut noudattamaan niitä.

Kunkin jäsen nimi, soitin, asuinkunta ja tiivis esittelyteksti yhtyeestä
Kohderyhmät *
Mille kohderyhmälle / kohderyhmille ohjelma on tarkoitettu?
Lisätietoja yhtyeestä ja ohjelmasta, linkit video-/ääninäytteisiin jne.