Luonto ja Kalevala kansallissäveltäjän inspiraation lähteinä. KUVA: Iina Potaseff

Luonto ja Kalevala kansallissäveltäjän inspiraation lähteinä. KUVA: Iina Potaseff

Jussi Makkonen, sello
Nazig Azezian, piano
Sampo Härkönen, tekniikka

Kohderyhmä: päiväkoti, alakoulu, yläkoulu, lukio, ammattioppilaitos
Hinta: 318 €/konsertti

www.jussimakkonen.com

Luonto ja Kalevala kansallis-säveltäjän inspiraation lähteinä

 

Sibelius–juhlavuoden ohjelma vie niihin maisemiin, jotka innoittivat Sibeliusta säveltämään musiikkia, joka nosti hänet yhdeksi kaikkien aikojen merkittävimmistä säveltäjistä.

Konsertissa kuullaan upeina sovituksina mm. osa Sibeliuksen Karelia–sarjasta sekä Impromptu op. 5/5, jotka Sibelius sävelsi pian Pieliselle ja Karjalaan suuntautuneen häämatkansa jälkeen. Juonto-osuuksissa Makkonen ja Azezian kuvailevat Sibeliuksen elämän vaiheita ja sitä minkälainen merkitys Suomen luonnolla ja kansanrunoudella on ollut säveltäjämestarin musiikissa. Sibelius 150 –juhlavuoden ohjelma on jatkoa suuren suosion saavuttaneelle Sibeliuksen helmiä -ohjelmalle.
Konsertti on tilattavissa myös triokokoonpanossa, jolloin mukaan saadaan multimediaa. Mahdollisuuksien mukaan läsnä ovat multimedian kautta ne maisemat mm. Kolilta ja Pieliseltä, jotka inspiroivat Sibeliusta hänen sävellystyössään.

Esitystä varten tarvitaan vireessä oleva akustinen piano. Mikäli sellaista ei ole käytettävissä, toivomme, että olette suoraan yhteydessä Jussi Makkoseen:  www.jussimakkonen.com

 

Konsertteja myydään kolmen konsertin eli yhden työpäivän paketteina, joista muodostetaan kiertueita. Vahvistamme konserttien toteutumisen aina kirjallisesti kaikille osapuolille, kun riittävä määrä konsertteja on saatu sovitettua kiertueeseen. Lue lisää täältä.