Konserttikeskuksen ja Kaarinan kulttuuripalveluiden yhteistyössä järjestämä tapahtuma esittelee alan ammattilaisille ja asiasta kiinnostuneille monipuolisesti koululaisille suunnattuja elävän musiikin esityksiä ja työpajoja osana Blackboard Music Project -hanketta.

OHJELMA

Ladattava esite pdf-muodossa


Original Sokos Hotel Hamburger Börs, Kauppiaskatu 6, 20100 Turku

9.3.2016           19.00-20.00 KAARINAN KAUPUNGIN VASTAANOTTO


10.3.

Piispanlähteen peruskoulu, luokat 1-6, Otsonkatu 2, 20760 Piispanristi (Kaarina)
8.30-9.00 ILMOITTAUTUMINEN

9.00
BRASSICAL (VIRO)
Märt Metsla, Norman Verte, Mihkel Kallip, trumpetti;
Margus Toompere, Ingvar Leerimaa, Jüri Leek, pasuuna;
Lauri Levistu, tuuba

Vuonna 2011 perustettu Brassical-yhtye koostuu nuorista virolaisista vaskisoittajista, jotka tarjoavat yleisölleen monipuolisen ja humoristisen esityksen. Konsertissaan he soittavat lempimusiikkiaan omina sovituksina, mm. tunnettuja hittejä.  Virtuoosimaisen instrumentaalimusiikin lisäksi esitykseen sisältyy myös lavakoreografiaa ja laulua.


10.00

HUOM! AINOLASTA KOHTI ÄÄRETÖNTÄ (Lauri PorraJuho Viljanen)
PERUUNTUU SAIRASTAPAUKSEN VUOKSI JA SEN TILALLE TULEE

  Kuvaamo Soma / Hannu Ali-Löytty

Kuvaamo Soma / Hannu Ali-Löytty

IDA ELINA
Ida Elina
, laulu, konserttikantele, pienkanteleet

Ida Elina on Suomen eturivin kanteleensoittajia ja singer-songwriter, jonka persoonallinen ja rytmikäs soittotyyli vie kanteleen soiton modernille ja aivan uudenlaiselle tasolle. 

Omaleimainen ja R&B-vaikutteinen tyyli syntyi YouTuben slap-kitaristien innoittamana. Uniikki ja perkussiivinen soittotyyli sekä voimakkaan vivahteikas laulu muodostavat kokonaisuuden, jollaista ei ole aiemmin kuultu. Ida Elinan energisessä esiintymisessä kättä lyövät niin arkaainen kanteleperinne kuin tämän päivän popmusiikki.

www.idaelina.com


Piispanlähteen peruskoulu, luokat 7-9, Marsukatu 1, 20760 Piispanristi (Kaarina)

11.00 – 12.15 LOUNAS

KokkoQuartet & Ricardo Padilla, web (kuva, Alisa Javits).jpeg

12.15
KOKKO QUARTET & RICARDO PADILLA: Maalla, merellä ja ilmassa improvisoiden
Kaisa Siirala
, saksofonit, bansuri-huilu; Johanna Pitkänen, piano, kellopeli; Timo Tuppurainen, kontrabasso; Risto Takala, rummut;
Ricardo Padilla, lyömäsoittimet


Aistitko meren aaltoilevat liikkeet? Millaisen muodon metsän äänet saivat? Oliko kappaleessa aavistus kaipausta? Entä toisen laulun ilosta sykkivä tamburiini, minne se sinut johdatti? Yhtyeen musiikki soljuu keveästi yli genrerajojen. Skandinaaviseen jazziin on haettu vaikutteita intialaisesta ja arabimusiikista sekä kuubalaisista rytmeistä. Myös luonto on toiminut inspiraation lähteenä. Konsertissa näitä vaikutteita tuodaan esille eloisasti improvisoimalla sävellyksiin sopivia äänimaisemia instrumenteilla.
www.kokkoquartet.com 


Terveisiä Kalevalasta  pieni.jpg

13.15
TERVEISIÄ KALEVALASTA
Elli Vallinoja
, Hanna Kaila, Ari-Matti Hedman, Jyri Lahtinen, laulu;
Jukka Nykänen, pianoTerveisiä Kalevalasta pöyhii pölyt pois kansalliseepoksestamme. 40 minuutin aikana selviää, mikä Sampo oikeastaan on, kuinka käy Väinämöisen hänen kosiessa Ainoa, ja saattaapa uunista tulla ulos joku yllätysparikin. Entisajan toimintasankarit kohtaavat toisensa humoristisessa musiikkiteatteriesityksessä, joka viihdyttää niin opettajia kuin oppilaitakin. Esityksen on riimitellyt Jukka Itkonen ja sävellyksestä vastaa Jukka Nykänen.

14.00 KAHVITAUKO

Asta Raami b.jpg

14.30
INTUITION – OUR SHORTCUT TO INTEGRITY
Asta Raamin luento englanniksi (30 min.)

Intuition is an integral part of human thinking and one of the most important tools among creative professionals, scientists and inventors. Many composers and musicians describe intuitive experiences guiding their artistic work. This internal knowledge varies from small hunches and insights to complete download or feeling of immersion. Intuition is not just a random coincidence or emotion based on an arbitrary vibe. Intuitive skills can be enhanced and used as an intentional tool when tuning into new information. There are varying ways to intuit, all seeming to lead towards an experience of integrity.

Asta Raami on intuition kehittämisen pioneeri. Hänen taustansa on yhdistelmä taiteilijaa, tutkijaa, käytännöllistä ongelmanratkaisijaa ja löytöretkeilijää. Astan opiskelu- ja työura on sekin kollaasi. Se yhdistää eri tieteenaloja, joskin keskiössä on ollut aina yksi asia: luovuus. Miten luovuutta voidaan ruokkia? Miten yltää yhä kekseliäämpiin ratkaisuihin vaikeissa tilanteissa? Miten ylittää oman ajattelun rajoittuneisuus ja keksiä jotain mitä ei koskaan ole ollut olemassa?


Linnateatteri, Linnankatu 31, 20100 Turku

18.00 INKKU-PALKINNON JAKO

Inkku-palkinnolla Konserttikeskus haluaa nostaa esiin henkilöitä, yhtyeitä, työryhmiä tai yhteisöjä, jotka ovat ansioituneet elävän musiikin välittämisessä lapsille ja nuorille osallistavalla, innostavalla ja kasvatuksellisella tavalla. Samalla halutaan kunnioittaa Inkeri ”Inkku” Simola-Isakssonin elämäntyötä. Palkinnon jakaa Soili Perkiö, jolle luovutettiin ensimmäinen Inkku-palkinto vuonna 2014. Yllätysesitys luvassa.
 

19.00-20.00
COMPAÑÍA KAARI & RONI MARTIN: Maailmasta
Roni Martin,
 kitara, laulu;  Jukka Orma, kitara; Kaari Martin, tanssi; Erno Haukkala, sousafoni; Miguel Colliander, rummut

Compania2 pieni.jpg

Compañía Kaari & Roni Martinin teokset ovat laajentaneet käsitystä flamencosta kansainvälisenä nykytaiteena. Nykyflamencon terävimpään kärkeen kuuluvalle ryhmälle tunnusomaista on liikkeen, musiikin ja visuaalisuuden tiivis ja ainutlaatuinen yhteys. Flamencoa ennakkoluulottomasti uudistanut ryhmä on saanut tunnustusta myös ulkomailla. Maailmasta on Pentti Saarikosken runoihin sävelletty kokonaisuus, jossa yhdistyvät moderni rytmimusiikki ja tanssi. Roni Martin esittelee Saarikosken uudelle sukupolvelle tuorein keinoin. Musiikissaan Martin yhdistelee vapaamuotoisesti eri tyylilajeja, kuten Saarikoski edelleen ajankohtaisissa runoissaan. Teos sai ensi-iltansa Helsingin Juhlaviikoilla v. 2004, ja sitä on esitetty sen jälkeen laajasti. Kesto noin 50 minuuttia.
www.compania.fi
Pääsyliput


11.3.

Hovirinnan koulu, Päiväläisenkatu 1, 20780 Kaarina

9.10
THE GOTHENBURG COMBO (RUOTSI)
David Hansson & Thomas Hansy, kitara

The Gothenburg Combo on aikamme sävähdyttävimpiä kitarayhtyeitä, jonka huikea soittotaito ja syvälliset tulkinnat hakevat vertaistaan. Karismaattiset soittajat esittävät lämpimällä huumorilla ryyditetyissä konsertissaan monipuolisen ohjelmiston, jossa käytetään myös innovatiivisia kitaransoittotapoja.
www.gbgcombo.com


10.00-11.00  ACC & JAUZA!

ACC
Sofia Ahjoniemi
, konserttiharmonikka; Terhi Puronaho, vähäriviset harmonikat; Ari Lehtonen, konserttiharmonikka

ACC-trio surffaa sujuvasti yli genrerajojen ja heittäytyy huikeaan musiikilliseen ilotteluun yhdessä yleisön kanssa. ACC:n ohjelma koostuu eri aikakausien ja tyylilajien teoksista. Konsertissa vuorottelevat soolo-, duo- ja trionumerot. Ohjelma muokataan kullekin kohderyhmälle sopivaksi pilke silmäkulmassa laajalla repertuaarilla barokista nykytaide- ja maailmanmusiikkiin. Yleisön villitsee viimeistään Paranoid Säkkijärvellä tai Late ja Pate Huvikummussa. Lavalla harmonikka vierailee myös digitaalisessa muodossa.

JAUZAN SUOMIROKKIKOULU                                  
Kimmo Numminen, laulu; Esa Pottonen, kitara, laulu; Samuli Sirviö, kitara, laulu Oskari Halsti, basso, laulu; Aapo Niininen, rummut, laulu

Jauza! esittää konsertissaan suomalaista rockmusiikkia 1950-luvulta lähtien aina tämän päivän kansainvälisiin menestystarinoihin saakka. Samalla kerrotaan kiinnostavista tapahtumista vuosien varrelta, esim. miten tanssiminen rock-konsertissa oli syy joutua putkaan 50 vuotta sitten. Jauza! soittaa ohjelmassa näytteitä kotimaisilta artisteilta ja yhtyeiltä - Hectorista HIMiin ja Loirista Lordiin. Samalla yhtye myös kannustaa lapsia ja nuoria oman musiikin tekemiseen.

suomirokkikoulu.fi

11.00 – 11.50 LOUNAS


11.50-13.00
PRINSESSA JA SIKOPAIMEN & ASHIMBA-TRIO

PRINSESSA JA SIKOPAIMEN
Anni Elonen, kertoja, barokkiviulu, kellopeli; Louna Hosia, barokkisello

H. C. Andersenin Sikopaimen-tarinaan pohjautuva barokin ajan musiikin värittämä musiikkisatu kertoo nirsosta ja koppavasta prinsessa Annelista ja häneen rakastuneesta prinssi Urmaasta, jota pinnallinen Anneli ei huoli sulhasekseen tämän tuotua hänelle vääränlaisia kosintalahjoja. Urmas naamioituu köyhäksi sikopaimeneksi ja saa lopulta Annelin ymmärtämään, että elämässä oikeasti tärkeät asiat ovat aitoja eikä niitä voi mitata rahassa. Suomalaisen barokkiorkesterin jäsenistä koostuvan duon esittämänä konsertissa kuullaan musiikkia Charpentierilta, Vivaldilta, Landilta, Lullylta, Bachilta ja Uccellinilta barokkiviululle ja barokkisellolle sovitettuna. Musiikki ja tarina kietoutuvat konsertissa kiehtovaksi kokonaisuudeksi, jossa kertomuksen tärkeillä asioilla on kaikilla oma musiikillinen teemansa. Yleisökin pääsee osaksi konsertin kulkua muun muassa hoviväen roolissa taputtaen ja tanssien.

ASHIMBA-TRIO
Andrew Ashimba (Tansania), kitara, laulu; Linda Fredriksson, saksofonit, perkussiot, laulu; Samuli Majamäki, perkussiot, vibrafoni, laulu

Ashimba-trion konsertti on avartava ja opettavainen matka afrikkalaiseen kulttuuriin. Laulujen tekstit kertovat jokapäiväisestä elämästä Afrikassa ja pitävät sisällään paljon maanläheisiä ja vertauskuvallisia opetuksia, jotka sopivat myös suomalaiseen elämään. Ashimba laulaa säveltämiään kappaleita Tansanian pääkielen swahilin lisäksi usealla eri tansanialaisella heimokielellä. Kappaleiden kautta esitellään Tansanian eri heimojen ja kulttuurien rikasta kirjoa. Konsertissa tarinat käännetään suomeksi kappaleiden yhteydessä. Yhtye esittelee myös maailmalta tuomiaan eksoottisia soittimia. Ashimba-trion konsertti on kokemus, joka avartaa maailmankuvaa ja jää elämään.

13.00 KAHVITAUKO


Paasolainen.jpg

13.30-15.00
LUENTO: PIENESTÄ LAULUSTA ISO ILO                 
Tuuli Paasolainen


Tuuli Paasolaisen luento musiikkikasvatuksesta lasten kanssa työskenteleville aikuisille (90 min). Tuulin sanoma on selkeä ja yksinkertainen. Musikaalisuus on paljon laajempi kokonaisuus kuin laulun numero todistuksessa. Jokaisella on valmiudet musiikin käyttämiseen lapsiryhmänsä arjessa. 


Vapari, Kyynäräkatu 3, 20780 Kaarina

18.00
PERHEKONSERTTI:  MUUMIPERHEEN LAULURETKI
(kesto n. 40 min)

Soili Perkiön uudet Muumilaulut valloittavat kuulijoita eri puolella Suomea. Muumipeikko, Muumimamma, Muumipappa, Nuuskamuikkunen, Pikku-Myy ynnä muut Muumilaakson hahmot seikkailevat uusissa Hannele Huovin teksteissä Tove Janssonin tutussa hengessä.
Konsertin esiintyjät Eija Ahvo ja Soili Perkiö ovat rakentaneet uusista lauluista konsertin perheen pienimmille. Muumipapan rumpu, Nuuskamuikkusen huilu ja Aasin hampaat ovat soittimia, joita myös kuullaan konsertissa. Tule kuulemaan mitä muuta Taikurin hatusta löytyy!

Eija Ahvo, näyttelijä ja laulaja, on tehnyt pitkän uran lasten kulttuurin edistäjänä Suomessa. Hän on ollut Suomen Unicef-lähettiläs vuodesta 1986 lähtien. Soili Perkiö on musiikkikasvatuksen lehtori Sibelius-Akatemiassa, lasten musiikin säveltäjä ja esittäjä sekä oppikirjailija. Hän sai 2009 Lastenkulttuurin valtionpalkinnon uraauurtavasta ja innostavasta työstä lapsiperheiden loru-, laulu- ja leikkiperinteen uudistamisessa ja vaalimisessa sekä kirjallisuus- ja musiikkikasvatuksen kehittämisestä aiempaa lapsilähtöisempään suuntaan. Vuonna 2014 Konserttikeskus myönsi hänelle ensimmäisen Inkku-palkinnon.
Pääsyliput 3 € ovelta LOPPUUNMYYTY!


TYÖPAJAT

Piispanlähteen peruskoulu, luokat 7-9, Marsukatu 1, 20760 Piispanristi (Kaarina)
10.3. 9.00-10.30 & 11.30-13.00 & 15.15-16.15
HUOM! 13.15 TYÖPAJA PERUUTETTU!

- BEATBOXALEXANDRE “PRIMITIV” FENAUX (BELGIA) 

Primitiv web.jpg

Primitiv on beatboxin uuden koulukunnan johtavia kykyjä, joka on Belgian mestari ja maailman online-kakkonen. Vain mikrofonilla, omalla äänellään ja suullaan hän pystyy loihtimaan ainutlaatuisia ja väkeviä äänimaailmoja, joissa esiintyy mm. elektronisen tanssimusiikin ja dubstepin saundeja. Primitiv on tehnyt useita ulkomaisia kiertueita sekä Euroopassa että Aasiassa esiintyen merkittävillä lavoilla ja monen kuuluisan artistin kanssa, kuten Snoop Dogg, Birdy Nam Nam, Wax Tailor ja Asian Dub Foundation.

 

11.3.

Hovirinnan päiväkoti, Isännänkatu 2, 20780 Kaarina
 10.00-10.45
PIENESTÄ LAULUSTA ISO ILOTuuli Paasolainen  

Valkeavuoren koulu, Aapiskuja 1, 20780 Kaarina

12.15-13.00 & 13.15-14.00
- JAUZA!

Festivaalin esiintyjät vierailevat myös Kaarinan muissa kouluissa kyseisinä päivinä.


Lisätietoa saat Konserttikeskuksesta
Koska paikkoja on rajoitetusti, osallistuminen tapahtumaan vaatii ennakkoilmoittautumista 8.2. mennessä:
Seija Pakarinen, seija.pakarinen@konserttikeskus.fi,  puh. 050 306 2211

Yhteyshenkilö Kaarinan kulttuuripalveluissa: kulttuurisihteeri Mikko Nortela, puh. 050 3145281, mikko.nortela@kaarina.fi

Festivaalivieraille kiintiö alennetuilla hinnoilla ORIGINAL SOKOS HOTEL HAMBURGER BÖRSissä,
josta kuljetus Kaarinan konserttipaikoille ja takaisin.


YAM Blackboard Music Project Logo.png

Konserttikeskus osallistuu Blackboard Music Project -kehityshankkeeseen, joka saa rahoitusta EU:n Luova Eurooppa -ohjelman Kulttuurin alaohjelmasta. Hankkeen pyrkimyksenä on tuottaa parempia koulukonserttiohjelmia ja lisätä nuorille yleisölle suunnattujen konserttien määrää Euroopassa. Vuoden 2016 loppuun asti jatku­vassa hankkeessa on mu­kana kymmenen organisaatiota kahdeksasta Euroopan maasta ja ne ovat kaikki Jeunesses Musicales International -järjestön jäseniä. Projektia koordinoi Kon­serttikeskuksen tanskalai­nen sisarjärjestö Levende Musik i Skolen.

Hankkeeseen sisältyy kolme YAM Session -konferenssia, jotka koostuvat tuottajien foorumista, YAMA-palkintojen jaosta, luennoista, työpajoista ja showcase-konserteista, sekä kuudesta kansallisesta YAM Showcasesta. Nämä tapahtumat antavat nuorten yleisöjen parissa työskenteleville foorumin ideoiden ja tuotantojen vaihtoon inspiroivassa ilmapiirissä.

Hankkeen tavoitteena on lujittaa kansainvälistä verkostoa, jakaa kokemuksia ja tietoa sekä lisätä lapsille ja nuorille suunnattujen konserttiohjelmien vaihtoa eri maiden välillä. Projektissa kertyvät kokemukset ja tiedot kootaan hankkeen verkkosivuille, jossa on esillä alan parhaita käytäntöjä, harjoitusvideoita, haastatteluja, artikkeleita ja paljon muuta. Lisätietoa yamspace.org.

Konserttikeskuksen ja Kaarinan kulttuuritoimen yhdessä järjestämä Korvat kävelylle! on hankkeen viides showcase-tapahtuma, jossa ulkomaisista hankekumppaneista koostuva kansainvälinen delegaatio pääsee tutustumaan suomalaisten koulu- ja päiväkotikonserttien lisäksi myös mm. Jeunesses Musicales Swedenin lähettämään ohjelmaan. Aiemmin Korvat kävelylle! -festivaaleja on järjestetty kolme kertaa, kaikki pääkaupunkiseudulla.