Kuva: Isak Gjertsen

Kuva: Isak Gjertsen

Håvard Stubø, kitara (Norja)
Joona Toivanen, koskettimet (Ruotsi)
Tapani Toivanen, kontrabasso (Tanska)
Fredrik Hamrå, rummut (Ruotsi)
Isak Gjertsen, animaatio (Ruotsi)

Kohderyhmät: Päiväkoti - lukio
Hinta: 447 €/konsertti

JAZZ & FLY FISHING

Second Nature

Animaatio-ohjaaja Isak Gjertsenin ja pohjoismaisen Jazz & Fly Fishing -jazzyhtyeen yhteistyön tuloksena on syntynyt live-esitys Second Nature. Jazzkvartetti saa viidenneksi jäsenekseen animaattorin ja improvisoi yhteen animaation visuaalisen toteutuksen kanssa. Esitys yhdistelee livemusiikkia, elokuvaa ja animaatiota uudella, odottamattomalla tavalla. Isak Gjertsenin luoma figuratiivinen animaatiotaide kutoutuu yhteen jazzyhtyeen soittaman vangitsevan svengaavan ja samalla melodisen musiikin kanssa.

Esityksen punainen lanka on ihmisen monimutkainen suhde luontoon: samalla kun ihmisen on käytettävä hyväkseen luonnonvaroja, on ihminen myös itse osa luontoa. Selviytyäkseen lajina on ihmiskunnan elettävä kestävässä symbioosissa luonnon kanssa. Second Nature esittelee yleisölle pohjoisen eläimiä ja seuraa niiden eksistentiaalista taistelua luonnon elementtejä sekä sivilisaation sivutuotteita vastaan (esimerkkinä mereen joutuva muovijäte tai lohiloiset).

Sekä musiikissa että animaatiossa vuorottelevat sävelletty ja improvisoitu materiaali. Musiikin ja animaation vuorovaikutus on molemminpuolista: improvisoiva jazzyhtye ottaa vaikutteita animaatiosta, joka puolestaan reagoi musiikin tapahtumiin. Nämä ennalta-arvaamattomat elementit luovat ajatuksia herättäviä jännitteitä ja kontrasteja yleisön vapaasti tulkittavaksi. Tuloksena on ainutlaatuinen, vangitseva ja unohtumaton esitys, jonka kohderyhmänä on erityisesti aikuiset ja nuoret, mutta joka voidaan helposti toteuttaa myös lapsiyleisölle.

Isak Gjertsen on moninkertaisesti palkittu norjalainen animaatio-ohjaaja, joka vaikuttaa tällä hetkellä Ruotsissa.

Jazz & Fly Fishing yhtyeessä soittaa neljä pohjoismaalaista huippujazzmuusikkoa, m.m. vuoden 2018 Teosto-palkinnon voittajat Joona ja Tapani Toivanen.

Programmet kan också uppföras på svenska.

Huom! Konsertin videomateriaali sisältää vilkkuvia valoja.


Katso Second Nature -traileri tästä!

Konsertteja myydään kolmen konsertin eli yhden työpäivän paketteina, joista muodostetaan kiertueita. Vahvistamme konserttien toteutumisen aina kirjallisesti kaikille osapuolille, kun riittävä määrä konsertteja on saatu sovitettua kiertueeseen. Lue lisää täältä.