AIKAISEMMAT INKKU-PALKINNON SAANEET  

SOILI PERKIÖ

KUVA: Pekka Elomaa     Etualalla palkinnonsaaja Soili Perkiö ja taustakuvassa itse Inkku

KUVA: Pekka Elomaa     Etualalla palkinnonsaaja Soili Perkiö ja taustakuvassa itse Inkku

Konserttikeskuksen 50-vuotisjuhlatapahtuman päätteeksi kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitanen jakoi 11.4.2014 Helsingin musikkitalossa Soili Perkiölle ensimmäisen Inkku-palkinnon, arvoltaan 3000 euroa. Perustelut Perkiön palkitsemiselle olivat seuraavanlaiset:

Sibelius-Akatemian lehtori Soili Perkiö on tehnyt monipuolisen ja merkittävän uran pedagogina, luennoitsijana, oppimateriaalin tuottajana sekä esittävänä ja luovana taiteilijana. 

Perkiön kyky luoda uutta lastenmusiikkia ja opetusmateriaalia lapsen maailmaa kunnioittaen on ainutlaatuista. Perkiö on painottanut rikkaan ja herkän äänimaailman merkitystä pienelle lapselle ja myös sikiölle. Pitkäaikainen yhteistyö Hannele Huovin kanssa on palkittu vuonna 2009 Lastenkulttuurin valtionpalkinnolla uraauurtavasta ja innostavasta työstä lapsiperheiden loru-, laulu- ja leikkiperinteen uudistamisessa ja vaalimisessa sekä kirjallisuuden ja musiikkikasvatuksen kehittämisestä aiempaa lapsilähtöisempään suuntaan.

Perkiö on myös jatkanut Inkeri Simola-Isakssonin työtä musiikkiliikunnan ja rytmiikan sanansaattajana. Hän on kouluttanut lukuisia uusia musiikkikasvattajia kuten legendaarinen edeltäjänsä. Konserttikeskuksen tarjonnassa Soili Perkiön ohjelmat ovat olleet suosituimpien ohjelmien joukossa. Jo konserttiohjelmien nimet kertovat olennaisen hänen lähtökohdistaan Laulaen, loruillen, liikkuen, tarinoiden ja Kuninkaan poikien äänimatka – miten ääni syntyy.

Soili Perkiön taiteessa on juuri sitä sydäntä ja henkeä, jota Inkeri “Inkku” Simola-Isaksson aikanaan jakoi ympärilleen. Lämmin, avara ja läsnä oleva sydän sykkii hyväksymiselle ja toisen kuulemiselle.

Vuonna 2013 perustamallaan Inkku-palkinnolla Konserttikeskus haluaa nostaa esiin henkilöitä, yhtyeitä, työryhmiä tai yhteisöjä, jotka ovat ansioituneet elävän musiikin välittämisessä lapsille ja nuorille osallistavalla, innostavalla ja kasvatuksellisella tavalla. Samalla halutaan kunnioittaa Inkeri ”Inkku” Simola-Isakssonin elämäntyötä. Palkinnonsaajasta päättää Konserttikeskus ry:n hallitus, kssäännöt.