GILGAMESH

Kuva: Jaana Moilanen

Kuva: Jaana Moilanen

Marouf Majidi, tanbour, laulu
Taito Hoffrén, laulu

Kohderyhmä: päiväkoti, alakoulu, yläkoulu, lukio, ammattioppilaitos
Hinta: 263 €/konsertti

Konserttien kesto kouluissa 40 min ja päiväkodeissa 30–35 min.

Gilgamesh on maailman vanhin eepos, joka kertoo jumalanakin palvotun, Sumerilaisen kuninkaan, Gilgameshin elämästä. Sankarillisten seikkailujensa vuoksi hänestä on kerrottu tarinoita jo vuodesta 2100 eaa. lähtien. Eepos sisältää mm. ystävyyttä, vihaa, taisteluja, ikuisen elämän salaisuuden selvitystä sekä jumalien julmia päähänpistoja.

Gilgamesh kuuluu Kalevalan tavoin maailmankirjallisuuden klassikoihin. Musiikkitaiteilijat Taito Hoffrén ja Marouf Majidi ovat rakentaneet Gilgamesh-eepoksen keskeisistä sisällöistä laulutarinan, jonka rakennusaineksina he käyttävät mm. Vienan karjalaiselta runoruhtinaalta lainaamiaan säkeitä ja selällä makaamisen esiintymistapaa. Esityksen tavoitteena on purkaa ennakkoluuloja ja helpottaa vieraisiin kulttuureihin lähestymistä.

Yhtyeellä on tarjolla myös työpajoja.

 

 

 

Konsertteja myydään kolmen konsertin eli yhden työpäivän paketteina, joista muodostetaan kiertueita. Vahvistamme konserttien toteutumisen aina kirjallisesti kaikille osapuolille, kun riittävä määrä konsertteja on saatu sovitettua kiertueeseen. Lue lisää täältä.