KUVA: Ville Paul Paasimaa

Maija Karhinen-Ilo, laulu, haitarit, huilut
Matti Laitinen, kitarat, mandoliinit, laulu
Lassi Logrén, viulu, avainviulu, jouhikko, laulu
Arto Anttila, kontrabasso, sopraanosaksofoni, laulu 

Kohderyhmä: päiväkoti, alakoulu, yläkoulu, lukio, ammattioppilaitos, seniorit
Hinta: 374 €/konsertti

www.freija.fi

FREIJA

Vuonna 2015 10-vuotista taivaltaan juhlivan Freijan musiikissa yhdistyvät perinnemusiikin juurevuus, tanssillinen poljento ja herkät sävyt. Ohjelmistossa on kansansävelmiä ja omia melodioita, uutta ja lainattua; kaikki tunnistettavalla omalla tyylillä ja soundilla toteutettuna. Freija tarjoaa tilaajille seuraavan valikon:

HETKUN KETKUN: Päiväkodeille ja alakouluille suunnattu konsertti sisältää uusia freijamaisia sovituksia vanhoista lasten laulamista kansanlauluista. Yleisö otetaan mukaan lauluun ja leikkiin.

TÄMÄN KYLÄN LAPSII: Tähän alakouluille suunnattuun konserttiin koulun valitsema oppilasryhmä (esim. luokka) valmistautuu etukäteen harjoittelemalla lauluja äänitteen ja nettiin ladattavan nuottimateriaalin avulla. Koulut ja luokat voivat valita oman panostuksensa mukaan haluamansa määrän lauluja, joita esitetään yhdessä Freijan säestyksellä muille koululaisille, tai miksei myöskin iltakonsertin muodossa vanhemmille ja muulle yleisölle. Projektiin osallistuvien ei tarvitse välttämättä olla kuorolaisia, vaan tavallisia koulua käyviä lapsia.

ETNOO VAI FOLKKII?: Yläkouluille ja lukioille suunnatussa konsertissa kansanmusiikin eri käsitteet tulevat tutuiksi. Freija sukeltaa perinnesävelmien kautta nykykansanmusiikkiin ja esittelee samalla soittimistoa.

MUISTATKO METSÄTIEN?: Palvelutaloille suunnattujen konserttien ohjelmistossa on kansanlauluja ja ikivihreitä iskelmiä, jotka yleensä kirvoittavat myös yleisön laulamaan mukana.

Ohjelma poistuu ohjelmistosta kevään 2018 jälkeen.

Konsertteja myydään kolmen konsertin eli yhden työpäivän paketteina, joista muodostetaan kiertueita. Vahvistamme konserttien toteutumisen aina kirjallisesti kaikille osapuolille, kun riittävä määrä konsertteja on saatu sovitettua kiertueeseen. Lue lisää täältä.