Ensimmäinen Inkku-palkinto Soili Perkiölle

Konserttikeskuksen hallitus on päättänyt myöntää ensimmäisen Inkku-palkinnon Soili Perkiölle. Sibelius-Akatemian lehtori Soili Perkiö on tehnyt monipuolisen ja merkittävän uran pedagogina, luennoitsijana, oppimateriaalin tuottajana sekä esittävänä ja luovana taiteilijana. 

Konserttikeskuksen hallitus on päättänyt myöntää ensimmäisen Inkku-palkinnon, joka on arvoltaan 3000 euroa, Soili Perkiölle.

Sibelius-Akatemian lehtori Soili Perkiö on tehnyt monipuolisen ja merkittävän uran pedagogina, luennoitsijana, oppimateriaalin tuottajana sekä esittävänä ja luovana taiteilijana. 

Perkiön kyky luoda uutta lastenmusiikkia ja opetusmateriaalia lapsen maailmaa kunnioittaen on ainutlaatuista. Perkiö on painottanut rikkaan ja herkän äänimaailman merkitystä pienelle lapselle ja myös sikiölle. Pitkäaikainen yhteistyö Hannele Huovin kanssa on palkittu vuonna 2009 Lastenkulttuurin valtionpalkinnolla uraauurtavasta ja innostavasta työstä lapsiperheiden loru-, laulu- ja leikkiperinteen uudistamisessa ja vaalimisessa sekä kirjallisuuden ja musiikkikasvatuksen kehittämisestä aiempaa lapsilähtöisempään suuntaan.

Perkiö on myös jatkanut Inkeri Simola-Isakssonin työtä musiikkiliikunnan ja rytmiikan sanansaattajana. Hän on kouluttanut lukuisia uusia musiikkikasvattajia kuten legendaarinen edeltäjänsä.Konserttikeskuksen tarjonnassa Soili Perkiön ohjelmat ovat olleet suosituimpien ohjelmien joukossa. Jo konserttiohjelmien nimet kertovat olennaisen hänen lähtökohdistaanLaulaen, loruillen, liikkuen, tarinoiden ja Kuninkaan poikien äänimatka – miten ääni syntyy.

Soili Perkiön taiteessa on juuri sitä sydäntä ja henkeä, jota Inkeri “Inkku” Simola-Isaksson aikanaan jakoi ympärilleen. Lämmin, avara ja läsnä oleva sydän sykkii hyväksymiselle ja toisen kuulemiselle.

Konserttikeskus on iloinen voidessaan myöntää historian ensimmäisen Inkku-palkinnon juuri Soili Perkiölle.