Oppilaat konsertin tuottajina tänään Yle TV1:ssä

Konserttikeskuksen Oppilaat konsertin tuottajina -toimintamalli on tänään mukana Ylen Puoli seitsemän -ohjelmassa (Yle TV1 klo 18.30). Insertti on kuvattu viime huhtikuussa Konserttikeskuksen 50-vuotisjuhlaan liittyvän showcase-tapahtuman yhteydessä Kaisaniemen ala-asteen ja Kruununhaan yläasteen kouluissa.

Suora lähetys on katsottavissa täällä. Tämän jälkeen jakso on nähtävissä kuukauden ajan Yle Areenassa

Oppilaat konsertin tuottajina osallistaa koululaiset koulukonsertin tai muun kulttuuritapahtuman järjestämiseen. Toteuttajana toimii esimerkiksi koululuokka tai osa siitä, koulun harrastekerho, valinnaisen musiikinkurssin oppilaat tai vaikkapa vanhempainyhdistys. Malli rikastaa konserttikokemusta ja sitoo oppilaat konsertin järjestämiseen siten, ettei kokemus jää vain auditiiviseksi, vaan konsertin järjestäminen voidaan kokea yhteisenä projektina. Konserttikeskus on muokannut Norjan Rikskonsertene -organisaation kehittämän mallin Suomen oloihin.

Toimintamallia pilotoitiin vuosina 2012–2014 Musiikki elämään -hankkeessa Espoossa ja Hämeenlinnassa erilaisten toteuttajaryhmien kanssa. Tämän jälkeen toimintamalli on alkanut levitä hiljalleen eri puolille Suomea.