YAMAWARDS 2019 -PALKINNOT JAETTIIN HORSENSISSA

Konserttikeskus osallistuu aktiivisesti alan kansainväliseen yhteistyöhön Jeunesses Musicales International -järjestössä (JMI), joka tuottaa vuosittain mm. YAMsession-festivaalia (Young audience music). Toimistomme väki osallistui jälleen tapahtumaan. Show case -festivaali on suunnattu kaikille nuorille yleisöille suunnatun musiikin parissa työskenteleville. Festareiden ohjelmisto koostui konserteista, puheenvuoroista ja keskusteluista. Paikalla oli tänäkin vuonna tuottajia, ohjaajia, musiikkikasvattajia ja muusikoita ympäri Eurooppaa. Festivaali järjestettiin tänä vuonna Tanskan Horsensissa. YAMsessionin kanssa samaan aikaan oli käynnissä myös paikallinen Levende musik i skolen -koulukonserttifestivaali.

Read More

YAMawards 2019 yleisöäänestys on käynnissä

YAMsession-festivaali järjestetään 30.9.-2.10.2019 Tanskan Horsensissa. Tapahtuma on erinomainen mahdollisuus verkostoitua kansainvälisesti muiden alan toimijoiden, kuten tuottajien ja toisten esiintyjien kanssa. Olitpa muusikko, taiteellinen tuottaja, musiikkikasvattaja tai organisaattori, sinun kannattaa hankkiutua paikalle: luvassa on mm. huipputason konsertteja, presentaatioita, tuottajain foorumi ja YAMawards-gaala. Aiempien vuosien taso showcase-esityksissä on ollut ihan todella huima. Suomalaista osaamista tuolla tänä vuonna edustavat lauluyhtye Tuuletar sekä Arts Equal -tutkimushankkeessakin mukana oleva tutkija Tuulikki Laes. Lisätietoa tapahtumasta täällä.

Kuva on vuoden 2018 YAMawards-gaalasta Santiago de Compostelasta, Espanjasta.

Kuva on vuoden 2018 YAMawards-gaalasta Santiago de Compostelasta, Espanjasta.

YAMawards-palkinnot myönnetään kolmessa eri kategoriassa, joista jokaisella on oma voittajansa:

  • Best Small Ensemble for Young Audiences: €1000 

  • Best Large Ensemble for Young Audiences: €1000

  • Best Opera for Young Audiences : €1000 (Powered by RESEO)

  • Public Choice Award: €1000

Voittajien yleisöäänestys alkaa 1.9. ja voittajat julkistetaan YAMawards-gaalassa Tanskassa Horsensissa 1.10.2019.

Ehdokkaat ja äänestys osoitteessa: https://yamawards.org/

SYYSKAUSI KÄYNNISTYY ETNO-ESPALLA JA TOIMISTO MUUTTAA

Konserttikeskuksen toimihenkilöt palaavat hiljalleen kesälomiltaan elokuun alussa ja kaikki ovat työn touhussa viimeistään 12.8. alkaen. Toimistomme muuttaa uusiin tiloihin elokuun loppupuolella. Uuden toimistomme löydät aivan Kampin metroaseman läheisyydestä, osoitteesta Runeberginkatu 4a C LT 9, 00100 Helsinki.

Olemme tänäkin vuonna mukana Etno-Espa -tapahtumassa. Lauantaina 10.8.2019 Espan lavalla vietetään Lasten omaa lauantaita.  Konserttikeskuksen ohjelmistosta tapahtumassa nähdään:

Höpinätötterö klo 14:00

Päivän aloittava, Pikku Kakkosestakin tutun lastenmusiikkiduo Höpinätötterön vinkeän vinksahtanut show tarjoilee hupia ja huumoria koko perheelle. Lauluissa seikkailevat muun muassa vauhdikkaat ralliautot, herkulliset voileivät sekä Nestori-mato. Duon debyyttialbumi Höpsistä pussiin (2017) oli Emma-ehdokkaana vuoden lastenmusiikkialbumiksi. Höpinätötterö loihtii ilmoille kaikenlaista höpinää ja saa hetkessä yleisön suupielet kääntymään ylöspäin. Siispä hippulat vinkumaan ja höpinää tötteröön!

Ilo Ensemble klo 15:00

Iltapäivän huipentava Ilo Ensemble valloittaa lapset lämpimällä soinnillaan ja välittömällä lavaesiintymisellään. Viisihenkisen lauluyhtyeen intohimo on rekilaulu: kansan suussa syntynyt 1800-luvun populaarimusiikki. Laulut kertoivat tavallisesta elämästä ja yhtye tuo perinteen kuplivan iloisesti nykypäivään. Ilo Ensemble säveltää, sanoittaa ja sovittaa uusia elämänmakuisia rekilauluja, jotka ovat hedelmällinen maaperä ja väkevä väylä kaikenlaisille arkisille ajatuksille. Ilon sydän sykkii kansanmusiikille, improvisaatiolle ja teatterimusiikille. Monipuolisesta osaamisesta syntyy musiikillinen keitos, jonka kekseliäs sointimaailma ja äänenkäyttötavat tempaavat kuulijan mukaansa.

Konsertteihin on vapaa pääsy. Tervetuloa ja mukavaa pian alkavaa syyslukukautta!

YAMawards 2019 -haku kansainvälisille musiikkipainotteisille esityksille

Nyt on jälleen huippumahdollisuus kansainvälistymiseen! Lapsille suunnattujen musiikkipainotteisten esitysten kansainvälinen showcase-festivaali YAMsession etsii ehdokkaita syksyllä festivaalin yhteydessä järjestettävään YAMawards -gaalaan Tanskaan. Ehdokkailla on hieno mahdollisuus saada kansainvälistä näkyvyyttä ja keikkaa ympäri Eurooppaa! Toivomme myös Suomesta tasokkaita esityksiä mukaan. Alla lisätietoa:

YAM.png

 YAMawards -ohjelmahaku – hae mukaan 9.6. mennessä!

Haku on avoin kaikille musiikkipainotteisille tuotannoille, jotka on suunnattu alle 18-vuotiaille yleisöille. Suuri osa esityksistä on vuosittain myös monitaiteisia, joten hakijoina voivat olla muutkin kuin yhtyeet, esimerkiksi teatteri-, tanssi- tai sirkusesitykset, joissa esityksen tärkeänä elementtinä on elävä musiikki.

YAMawards-haku on auki kolmessa eri kategoriassa, joista jokaisella on oma voittajansa:

  • Best Small Ensemble for Young Audiences: €1000 

  • Best Large Ensemble for Young Audiences: €1000

  • Best Opera for Young Audiences : €1000 (Powered by RESEO)

  • Public Choice Award: €1000

Hakuun osallistuvasta ohjelmasta tulee olla koko ohjelman keston mittainen videotallenne sekä 2 minuuttia kestävä promovideo, joka ei saa sisältää logoja tai grafiikkaa. 

Välitätäthän infoa tästä mahdollisuudesta myös muille laadukkaiden esitysten tekijöille. Haku on auki su 9.6.2019 saakka. Voittajien yleisöäänestys alkaa 1.9. ja voittajat julkistetaan YAMawards-gaalassa Tanskassa Horsensissa 1.10.2019.

Lisätietoja gaalasta ja hakuohjeet: www.yamawards.org 

YAMsession 30.9.-2.10.2019

YAMsession-festivaali on erinomainen mahdollisuus verkostoitua kansainvälisesti muiden alan toimijoiden, kuten tuottajien ja toisten esiintyjien kanssa. Olitpa muusikko, taiteellinen tuottaja, musiikkikasvattaja tai organisaattori, sinun kannattaa hankkiutua paikalle: luvassa on mm. huipputason konsertteja, presentaatioita, tuottajain foorumi ja YAMawards-gaala. Aiempien vuosien taso showcase-esityksissä on ollut ihan todella huima. Suomalaista osaamista tuolla tänä vuonna edustavat lauluyhtye Tuuletar sekä Arts Equal -tutkimushankkeessakin mukana oleva tutkija Tuulikki Laes. Jos tiedät verkostoistasi kiinnostuneita niin YAMsessionin Early Bird-hinta (185 €/osallistuja) on voimassa vielä toukokuun loppuun. Konserttikeskuksen väki osallistuu festivaaleille, joten nähdään siellä!

YAMsessionista lisätietoa osoitteessa: https://www.yamsession.org/

Korvat kävelylle! -festivaalin tunnelmia

Konserttikeskus, Muuramen kunta, lasten- ja nuortenkulttuurikeskus Kulttuuriaitta sekä Suomalainen musiikkikampus järjestivät yhteistyössä 20.–22.3.2019 Korvat kävelylle! -tapahtuman, joka tarjosi alan ammattilaisille ja asiasta kiinnostuneille korkeatasoisia koululaisille suunnattuja elävän musiikin esityksiä ja muuta mielenkiintoista asiaan liittyvää. Kyseessä oli kuudes Konserttikeskuksen toteuttama kansainvälinen festivaali.