KUVA: Niina Kurkinen

KUVA: Niina Kurkinen

Lauri Porra, bassokitara
Juho Viljanen, pasuuna, lyömäsoittimet

Kohderyhmät: alakoulu, yläkoulu, lukio, ammattioppilaitos
Hinta: 254 €/konsertti

www.lauriporra.com

AINOLASTA KOHTI ÄÄRETÖNTÄ

 

Neljännen polven muusikko, maailman arvostetuimpiin bassokitaristeihin lukeutuva Lauri Porra on Jean Sibeliuksen tyttärentyttären poika, jonka uusi koulukonserttiohjelma osoittaa, että isoisoisän musiikkia voidaan tulkita myös moderneilla instrumenteilla. Hän on soittanut lukuisissa erilaisia tyylilajeja edustavissa yhtyeissä, joista maailmanlaajui­sesti tunnetuin on metalliyhtye Stratovarius.

Soolosoittimena harvoin kuultu bassokitara soveltuu hienosti niin Finlandia-hymnin kuin monien muidenkin Sibeliuksen klassikkosävellysten tulkiksi. Porran soittokumppanina konserteissa on Juho Viljanen, maamme eturivin pasunisti ja lyömäsoittaja, joka on kuin kotonaan niin sinfoniaorkesterissa kuin Ismo Alangonkin bändissä. Sibeliuksen musiikin upeat teemat yhdistettynä näiden muusikoiden virtuositeettiin ja improvisointikykyyn luovat konserttiin poikkeuksellisen äänimaiseman.

Lauri Porra seuraa isosisoisäänsä myös säveltäjänä, sillä hän on tehnyt kolme soololevyä omista sävellyksistään ja useat viime vuosien kotimaiset elokuvat ovat saaneet musiikin hänen sävelkynästään.

Programmet kan också uppföras på svenska.

Yhtye poistuu ohjelmistostamme kevään 2017 jälkeen. 

KUVA: Pekka Elomaa

KUVA: Pekka Elomaa

Konsertteja myydään kolmen konsertin eli yhden työpäivän paketteina, joista muodostetaan kiertueita. Vahvistamme konserttien toteutumisen aina kirjallisesti kaikille osapuolille, kun riittävä määrä konsertteja on saatu sovitettua kiertueeseen. Lue lisää täältä.